Carel Godin de Beaufort

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Alankomaiden lippu Carel Godin de Beaufort
Ura Formula 1:n MM-sarjassa
Kansalaisuus Alankomaat
Aktiivivuodet 1958-1964
Talli(t) Porsche, Cooper, Maserati (kaikissa yksityisesti)
Kilpailuja 29
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Paalupaikkoja 0
Nopeimpia kierroksia 0
MM-pisteitä 4
Ensimmäinen kilpailu Hollanin GP 1958
Ensimmäinen voitto -
Viimeinen voitto -
Viimeinen kilpailu Saksan GP 1964

Kreivi Karel Pieter Antoni Jan Hubertus (Carel) Godin de Beaufort (10. huhtikuuta 1934 Maarsbergen2. elokuuta 1964 Köln) oli hollantilainen kilpa-ajaja. Hän ajoi Formula 1 -luokassa 1957-1964

F1-urallaan hän osallistui 29 Grand Prix'iin ajaessaan, ja ajaessaan Formula 2 -sarjaa hän osallistui kahteen Saksan GP:n, jotka järjestettiin F1:sten kanssa samaan aikaan. Hän ajoi valmistajilta ostamillaan autoilla, jotka oli maalannut oranssiksi. Hänen yksityistallinsa kulki nimellä Ecurie Maarsbergen, hänen syntymäpaikkansa mukaan. Uransa aikaisessa vaiheessa häntä pidettiin osaamattomana ja vaaraksi muille kuljettajille, mutta myöhemmin hänestä tuli suosittu ajaja.

Hänen tavaramerkkinsä oli kuuluisaksi tullut oranssi Porsche 718, jolla hän osallistui kahta osakilpailua lukuun ottamatta kaikkiin osakilpailuihin. Kilpa-auto oli jo hänen ostaessaan jäänyt jälkeen uusimmista formuloista, mutta se oli ainoa, johon hänellä oli varaa. Hän sai lempinimen "Fatty Porsche" raskaan autonsa takia. Persoonallisesti hän ajoi aina ilman kenkiä, ja hänen viimeisessä kilpailussaan hänet nähtiin ajavan Beatles-perukki päässään kypärän sijasta.

De Beaufort kuoli onnettomuudessa Nürburgringillä Saksan GP:n harjoituksissa 1964. Hänen Porschensa yllättäen ajautui ulos surullisenkuuluisisassa Bergwerk-mutkassa, jossa monet kuljettajat olivat menehtyneet. Hän kärsi pahoja pää-, rinta- ja jalkavammoista, ja hänet siirrettiin Kölnin neurokirurgiseen sairaalaan. Hän kuoli saamiinsa vammoihin kolme päivää myöhemmin.