Californication (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Californication
Tyyli draama
komedia
Kestoaika n. 30 min
Luoja(t) Tom Kapinos
Pääosissa David Duchovny
Natascha McElhone
Pamela Adlon
Madeleine Martin
Madeline Zima
Evan Handler
Alkuperämaa Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Showtime
Suomi Nelonen
Esitetty 13. elokuuta 2007 – 29. kesäkuuta 2014
Tuotantokausia 7
Jaksoja 84
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Sisältömerkintä Kuvaohjelmassa on seksuaalisia viittauksia. Kuvaohjelmassa on huumeiden tai päihteiden käyttöä.[1]
Tunnuskappale Main Title Theme from Californication – Tree Adams & Tyler Bates
Tuotanto
Tuottaja(t) Tom Kapinos
David Duchovny
Stephen Hopkins
Tuotantoyhtiö(t) Totally Commercial Films
Aggressive Mediocrity
Twlight Time Films
And Then...
Showtime Networks
Palkinnot
Voitetut
Ehdokkuudet
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Californication on yhdysvaltalainen draama-komediasarja, jonka on luonut Tom Kapinos. Californicationia esitettiin yhteensä seitsemän tuotantokautta ja 84 jaksoa. Sarja kertoo kirjailija Hank Moodysta (David Duchovny), joka kärsii kirjailijan tukoksesta. New Yorkissa syntynyt Hank muuttaa Kaliforniaan ja yrittää parantaa välejään entiseen rakastettuunsa Kareniin (Natascha McElhone) sekä heidän yhteiseen tyttäreensä Beccaan (Madeleine Martin).[2] Muita keskeisiä hahmoja sarjassa ovat Hankin agentti Charlie Runkle (Evan Handler) ja tämän vaimo Marcy (Pamela Adlon).[3][4]

Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Showtimella 13. elokuuta 2007 ja kahdentoista jakson kausi päättyi Yhdysvalloissa 29. lokakuuta 2007. Sarjan seitsemäs ja viimeinen kausi päättyi 29. kesäkuuta 2014.[5]

Suomessa sarjaa on esittänyt Nelonen 17. maaliskuuta 2008 alkaen.[6]

Tuotantokaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1 – ”Kukasta kukkaan” (Pilot)

Yhden yön juttu saa Hank Moodyn olemaan myöhässä tapaamisestaan kotonaan 12-vuotiaan Becca-tyttärensä kanssa. Asiasta keskustellaan myös Beccan äidin, ex-tyttöystävän, Karenin kanssa. Sittemmin juttu kuuman kirjaostoksilla olleen typyn kanssa kääntää Hankin elämän nurin tavalla, jota hän ei olisi koskaan osannut kuvitella. Becca livahtaa juhliin, Hank ja Karen lähtevät etsimään tytärtään. Myöhemmin Hankilla ja Karenilla on hellä hetki, jolloin Hank tunnustaa haluavansa Karenin takaisin, mutta Karen ilmaisee olevansa kihloissa ja jatkavansa elämäänsä eteenpäin.

2 – ”Unelmakaupungin naiset” (Hell-A Woman)

Saatuaan kannustusta joka suunnalta, Hank aloittaa blogikeikkansa Hell-A-lehdessä. Karen kutsuu Hankin illalliselle hänen ja Billin (Damian Young) kotiin. Hän on kutsunut myös ystävänsä Sonjan (Paula Marshall) ja koettaa saada näistä kahdesta paria. Illallisella paljastuu, kuinka Hank aikoinaan tapasi Karenin.

3 – ”Babylonin portto” (The Whore of Babylon)

Hankin kirjaesittelyä häiritään kun Todd Carr, elokuvan ”A Crazy Little Thing Called Love” ohjaaja, saapuu paikalle karjuen häpäisemisestä – Hank oli herjannut, että hän oli pilannut kirjasta-elokuvaksi-sovituksen. Miehet tappelevat ja Hank päätyy pidätetyksi. Bill saapuu ja maksaa takuut sekä vetoaa Hankia jatkamaan blogiaan koko perheen edun vuoksi.

4 – ”Pelkoa ja inhoa kokkareilla” (Fear And Loathing At The Fundraiser)

Sadakseen suhteeseen lisää kipinää Hankin kanssa muuallakin kuin vaakatasossa, Meredith suostuttelee hänet seuralaisekseen hyväntekeväisyysjuhlaan. Ennen tapahtumaa Hank pistäytyy Karenin luona viemässä lahjan Beccalle ja huomaa, että he ovat Karenin kanssa sattumalta päätymässä samoihin pippaloihin.

5 – ”LOL” (LOL)

Bill vierailee Hankilla pyytäen palvelusta. Hän pyytää Hankia puhumaan Mian luovan kirjoittamisen kurssilla. Hank lupautuu, muttei ilman palkkiota. Hank selviytyy Mian tyttökoulun seksikkäistä oppilaista ja oppii joitain yllättäviä asioita heidän opettajastaan. Beccan teinirakkaus kitaranopettajaansa päättyy särkyneeseen sydämeen. Jaksossa selviää myös Hankin kirjoittamien romaanien nimet: South of Heaven, Seasons in the Abyss ja God Hates Us All.

6 – ”Herkkä humala” (Absinthe Makes the Heart Grow Fonder)

Hank tapaa seksikkään surffaritytön kaupassa. He kuuntelevat vanhoja vuosikertarokkiälppäreitä ja polttelevat pilveä. Aamulla Hank herää Mian herättäessä hänet. Mia tarvitsee Hankin kirjoituksia päästäkseen läpi kurssistaan.

7 – ”Tyttöjen toiveet” (Girls Interrupted)

Hank yrittää osoittaa vääräksi Beccan teorian siitä, ettei onnellisia loppuja ole. Niinpä hän hankkii Karenille työn ja järjestää heidät kolme illalliselle. Charlie ja Marcy päättävät kokeilla kimppakivaa Charlien avustajan, Danin, kanssa. Mia löytää itsensä paljastavasta tilanteesta opettajansa kanssa.

8 – ”Kalifornian poika” (California Son)

Hank vaipuu epätoivoon ja masennukseen hänen isänsä, Alin, kuoltua. Nuuskatessaan kokaiinia Trixie-nimisen huoran kanssa Hank koettaa turruttaa kipuaan ja muistaa kuinka koetti etäännyttää suhdettaan isäänsä. Sarjassa muistikuvia näemme tapahtumia Alin viimeisestä vierailusta Hankin luona.

9 – ”Saastainen mammona” (Filthy Lucre)

Hank palaa isänsä hautajaisista uuden käsikirjoituksen kanssa. Hän haluaisi Karenin lukevan sen. Charlie yllättää hänet bonusshekin kanssa. Billillä ja Karenilla on viime hetken hääpaineita. Charlie koettaa paikata asioita Marcyn kanssa kimppakivafiaskon jälkeen.

10 – ”Kolmisin” (The Devil’s Treesome)

Tuoreet kämppäkaverit Hank ja Charlie tapaavat tytön salilla. Hank on tavannut tytön aiemminkin ja kun Hank ei pysty muistamaan häntä, tyttö hakkaa hänet kehässä. Jokaisessa parisuhteessa tuntuu olevan surua. Karen ja Marcy päättävät pitää tyttöjen illan. UTK:lla, Charlien toimistolla, Dani tapaa Mian koskien tämän kirjoittamaa romaania. Karen ja Marcy päättävät yllättää ja pistäytyä Hankin ja Charlien kämpällä. He kuitenkin saavat enemmän kuin tarjoavat kävellessään sisään ja löytäessään Hankin ja Charlien nyrkkeilijätytön kanssa.

11 – ”Sivu kääntyy” (Turn the Page)

Karenin sovittaessa hääpukuaan Becca pudottaa pommin kertomalla haluavansa asua Hankin kanssa. Dani ilmoittaa haluavansa hoitaa Mian kirjan julkaisun pikana tai… Hankille selviää Charlien kautta, että Mian kaupittelema teos on hänen käsikirjoituksensa. Raivostuneena hän koettaa pysäyttää hänet, mutta Mia uhkaa kertoa heidän yhden yön jutustaan. Charlie saa kuulla Miasta Hankilta. Becca muuttaa Hankin luo ja Karen poikkeaa myöhään yöllä tuntien, että ehkä hän kuuluisi sittenkin sinne.

12 – ”Viimeinen valssi” (The Last Walz)

Hank taistelee todellisuudentulvaa vastaan tiedosta, että Karen menee naimisiin Billin kanssa. Becca saa odottamattoman vieraan. Vieras yllyttää selvittämään erään Hank Moodyn ongelman. Bill ilmoittaa Mialle, ettei olisi antanut tämän julkaista kirjaansa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuvaohjelmien ikärajahaku - Californication Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 30.12.2015.
  2. Learn More About Californication and the Cast Showtime. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  3. Evan Handler as Charlie Runkle in Californication Showtime. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  4. Pamela Adlon as Marcy Runkle in Californication Showtime. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  5. Shows A-Z - californication on showtime The Futon Critic. Viitattu 30.12.2015. (englanniksi)
  6. Californication - Sarjaopas Telvis.fi. Aller Media. Viitattu 30.12.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.