Natascha McElhone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Natascha McElhone vuonna 2009.

Natascha McElhone (alk. Taylor) (s. 14. joulukuuta 1971) on englantilainen näyttelijä, joka on esiintynyt muun muassa elokuvassa Truman Show ja televisiosarjassa Californication.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McElhone syntyi Hampsteadissa, Lontoossa journalistivanhemmille, jotka erosivat tyttären ollessa kaksivuotias. Hän harrasti irlantilaista tanssia kuusivuotiaasta 12-vuotiaaksi ja opiskeli St. Mary's Hall School for Girlsissä sekä myöhemmin London Academy of Music and Dramatic Artissa, josta hän valmistui vuonna 1993.

19. toukokuuta 1998 McElhone meni naimisiin plastiikkakirurgi Martin Hirigoyen Kellyn kanssa, joka menehtyi 20. toukokuuta 2008 kotiportailleen Lontoossa. Parilla on kolme poikaa (s. 2000, 2003 ja 2008), joista nuorin syntyi viisi kuukautta isänsä kuoleman jälkeen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

McElhone on saavuttanut mainetta sekä teatterista, televisiosta että elokuvista. Varhaiseen uraan kuuluu esiintyminen muun muassa televisiosarjassa Bergerac 19. tammikuuta 1991.

McElhone teki elokuvadebyyttinsä Vuodet Picasson kanssa -elokuvassa vuonna 1996. Toinen tunnettu elokuvarooli oli Truman Show’ssa vuonna 1998.

Vuonna 2002 McElhone nähtiin elokuvassa Solaris. Kyseinen esiintyminen toi näyttelijälle kaksi huomattavaa palkintoehdokkuutta: hän oli vuonna 2003 ehdolla Irlannin IFTA-palkinnon ja Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Filmsin Saturn-palkinnon saajaksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]