Caleb Daniel Lit

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Caleb Hydra)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Caleb Daniel Lit
Syntynyt 26. heinäkuuta 1983 (ikä 33)
Rovaniemi
Aktiivisena 1996 –
Tyylilajit metal, rock, pop, jazz, blues, tekno, klassinen, iskelmä
Soittimet kitara, piano, basso, rummut,
Yhtyeet Fireal, Bleak
Levy-yhtiöt Helsinki Music Company
Warner Music Finland

Caleb Daniel Lit (s. 26. heinäkuuta 1983[1][2] Rovaniemi)[3] on suomalaisen grungerockyhtye Firealin (ent. Bleak) perustaja ja laulaja-lauluntekijä. Caleb on säveltänyt artisteille kuten Antti Tuisku, Ana Johnsson, Ott Lepland, Janne Tulkki ja Sturm und Drang. Hän on ensimmäinen suomalainen joka on säveltänyt ruotsalaistuottaja Max Martinin kanssa [4].

Vuonna 2011 Caleb kertoi Huomenta Suomen haastattelussa [5] käsikirjoittavansa muinaisiin mytologioihin perustuvaa elokuvaa Olli Saarelan kanssa. Radio Novan haastattelun [6] mukaan hän myös kirjoittaa omaa runokirjaa ja romaania, tekee fantasiasarjakuvaa sekä graafista suunnittelua. Caleb on ollut mukana luomassa Bleakin ja Firealin levyjen kansitaidetta, ja suunnitellut yhtyeiden liekkilogon.

Caleb oli vuoden 2011 Kuorosota ohjelmassa Mr. Lordin johtaman Rovaniemen kuoron toinen avustava kuoronjohtaja.

FIREAL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fireal tunnettiin aiemmin nimellä Bleak. Bleakin kokoonpano hajosi helmikuussa 2009, jonka jälkeen Caleb otti tilalle uudet jäsenet ja vaihtoi yhtyeen nimen. Bändin tuotantoon kuuluu Bleakin aikana julkaistun Burns Inside albumin kappaleet, kuten singlelistoille nousseet "Play", "What You Are" sekä yhdessä ruotsalaisen Ana Johnssonin ja Kimmo Pohjosen kanssa esitetty Jadesoturi-elokuvan tunnuskappale "Fate", joka valittiin vuoden 2007 parhaaksi pohjoismaiseksi kappaleeksi. Fireal esiintyi Bleakin tavoin HIMin lämmittelijänä Helldone Festival 2009 -tapahtumassa Helsingin Tavastialla. Firealin uusi levy "The Dark Side" sisältää Bleakin toista levyä varten sävellettyjä kappaleita ja se julkaistiin 27. huhtikuuta 2011. Caleb soitti levyn kitarat suurimmaksi osaksi itse. "Breathe" kappale sävellettiin yhdessä Per Aldeheim ja Max Martinin kanssa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • The Dark Side (Julkaistu 27.4.2011)

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.