Burmarsh Roadin rautatieasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Burmarsh Road
Tavarajuna ohittaa Burmash Roadin aseman
Tavarajuna ohittaa Burmash Roadin aseman
Perustiedot
Aiemmat nimet Burmarsh for East Dymchurch
Dymchurch Bay
Burmarsh Road Halt
Rataosa Hythe–Dungeness
Sijainti 51°02′09.6″N, 001°00′15.1″E
Kunta Kent
Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Etäisyydet Hythen rautatieasema 6 km
Dungeness 17 km
Avattu 16. heinäkuuta 1927, uudelleen 1950 ja 1977
Lakkautettu 1948 ja 1950
Liikenne
Liikennöitsijä(t) RHDR
Paikallisjunat koululaisjunat
Asemarakennus
Rakennettu 1927
Purettu asemarakennus purettu 1950
Ratapiha
Raiteisto kaksi laituriraidetta

Burmarsh Roadin rautatieasema on kapearaiteisen Romney, Hythe and Dymchurch Railwayn liikennepaikka Kentin kreivikunnassa Englannissa. Liikennepaikka sijaitsee noin kuusi kilometriä etelään Hythen kaupungista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burmarsh Roadin rautatieasema avattiin liikenteelle 16. heinäkuuta 1927 nimellä Burmarsh for East Dymchurch, ja siellä oli tuolloin kaksi laituriraidetta, lipputoimisto, odotushuone sekä eräiden tietojen mukaan myös asetinlaitesuoja. Myöhemmin aseman nimeksi muutettiin Dymchurch Bay.

Liikennemäärät putosivat laskuun toisen maailmansodan jälkeen, ja asema alennettiin seisakkeeksi nimellä Burmarsh Road Halt. Seisake lakkautettiin vuonna 1948, mutta avattiin lyhyeksi aikaa vuonna 1950. Kun asema saman vuoden lopussa lakkautettiin toistamiseen, purettiin myös aseman rakennukset.

Liikennepaikka avattiin liikenteelle kolmannen kerran vuonna 1977 koululaisjunien seisakkeena.

Nykyaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virallisesti Burmarsh Road luokitellaan rautatieasemaksi muun muassa rautatien lipunmyyntiautomaateissa, mutta rakenteellisesti ja liikenteellisesti liikennepaikka on seisake. Ainoat liikennepaikalla pysähtyvät junat ovat koululaisjunat sekä tilausjunat. Yleisön on kuitenkin mahdollista matkustaa tietyissä koululaisvuoroissa, joten liikennepaikalla on koululaisliikenteen lisäksi myös rajoitetusti muuta henkilöliikennettä.

Rakennukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burmarsh Roadin alkuperäiset asemarakennukset on kaikki purettu. Ainoat merkit asemasta ovat matkustajalaiturit molemmin puolin kaksiraiteista päärataa sekä läheisen tasoristeyksen ohjaus- ja kameravalvontalaitteiston vaatimat kaapit. Laiturialueen lähistöllä on myös syyskuussa 2003 tasoristeysonnettomuudessa menehtyneen veturinkuljettaja Kevin Crouchin muistomerkki.

Laajennussuunnitelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rautatien toimitusjohtaja on vahvistanut huhupuheet Burmarsh Roadin tulevasta laajennuksesta.[1] Mikäli rahoitus uudelle moottorijunalle saadaan varmistettua, voi vakinainen henkilöliikenne Burmash Roadilla jatkua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Chris Denham: Railway on track with more stations Kentish Express. 30.10.2008. Viitattu 16.1.2009.