Dymchurchin rautatieasema

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dymchurch
Kuva asemalta
Näkymä ylikulkusillalta asemalle etelään.
Perustiedot
Aiemmat nimet  Dymchurch (Marshlands)
Rataosa  Hythe–Dungeness
Sijainti  51°01′31″N, 000°59′27″E
Paikkakunta  Dymchurch, Kent, Englanti
Valtio  Yhdistynyt kuningaskunta
Etäisyydet  Hythe 8 km
Dungeness 15 km
Avattu  heinäkuussa 1927
Liikenne
Operaattori(t)  RHDR
Paikallisjunat  Hythe–Dungeness
Ratapiha
Raiteisto  • 2 laituriraidetta
• 1 sivuraide

Dymchurchin rautatieasema on kapearaiteisen Romney, Hythe and Dymchurch Railwayn liikennepaikka Dymchurchissa Kentin kreivikunnassa Englannissa. Asema sijaitsee rannikkotasangolla noin kahdeksan kilometriä etelään Hythen rautatieasemalta.

Liikennepaikka avatiin kaupalliselle liikenteelle heinäkuussa 1927, jolloin sen nimi oli Dymchurch (Marshlands), erotuksena Burmarsh for East Dymchurchin ja myöhemmästä Dymchurch Bayn asemasta (nykyisin Burmarsh Road).

Dymchurchin aseman ympäristö on matkailukohde, sillä lähistöllä sijaitsee hiekkarantoja, huvipuisto ja lomakylä. Liikennepaikalla on turistikaudella kolmen hengen miehitys, kun normaalisti työntekijöitä on vain yksi. Liikenteenohjauksellisesti Dymchurch on välisuojastuspaikka.

Asema-alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asemalla on kaksi laituria, yksi molemmin puolin kaksiraiteista päärataa. Laitureita yhdistää kevyen liikenteen ylikulkusilta. Asemapäällikön asunto ja odotuskatos sijaitsevat pohjoiseen menevän liikenteen puoleisella laiturilla. Itse asemarakennus lipputoimistoineen ja henkilökunnan tiloineen sijaitsee etelään menevän liikenteen puoleisella laiturilla. Asemarakennuksessa on lisäksi virvokkeita ja matkamuistoja myyvä kioski ja naisten WC. Miesten WC:t sijaitsevat ylikulkusillan pilareissa.

Ratapiha[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Junat kohtaavat Dymchurchin asemalla.

Liikennepaikan laituriraiteilla on neljä opastinta, joita ohjataan lipputoimistosta. Molemmilla pääraiteilla on raiteen kulkusuunnan mukainen opastin sekä liikennepaikalle saavuttaessa että sieltä lähdettäessä. Opastimet on kytketty aseman molemmissa päissä olevien tasoristeyksien turvalaitteisiin.

Alun perin 1920-luvulla asemalla oli kolme laituriraidetta, joista yhtä käytettiin Dymchurchiin päättyvän ja sieltä alkavan liikenteen tulo- ja lähtöraiteena. Liikennepaikalla oli tuolloin myös asetinlaitetorni ja kääntöpöytä sekä vaihdeyhteys pääraiteiden välillä Dymchurchin ja New Romneyn välistä liikennettä varten. Liikennettä New Romneyyn ei kuitenkaan koskaan aloitettu, ja kääntöpöytä purettiin 1930-luvulla.

Toinen vaihdeyhteys pääraiteiden välille rakennettiin ennen toista maailmansotaa, jolloin radalla oli Hythen ja Dymchurchin välistä henkilöliikennettä. Asetinlaitetorni purettiin 1960-luvulla. Samalla pääraiteen vaihteet pultattiin pysyvästi perusasentoihinsa ja valo-opastimien ohjauspaneeli asennettiin lipputoimistoon.

Nykyisin liikennepaikalla on laituriraiteiden lisäksi yksi sivuraide sekä raideyhteys pääraiteiden välillä. Sivuraidetta käyttävät ratatyöjunat, sillä se on ainoa raiteenvaihtopaikka ja ainoa sivuraide Hythen ja New Romneyn välisellä 13 kilometrin mittaisella rataosuudella. Vaihteita ohjataan paikallisesti pieneltä kankiasetinlaitteelta käsin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]