Hythe (Kent)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hythe
Hythe
Hythen pääkatua.
Hythen pääkatua.
Hythe

51°04′19″N, 1°05′02″E

Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Osa Englanti
Hallintoalue Kaakkois-Englanti
Kreivikunta Kent
Hallintopiiri Folkestone and Hythe
Maantiede
Kokonaispinta-ala 5 km²
Metropolialue 69 km²
Väestö
Väkiluku (2018) 15 000
Väestötiheys 2 878 as./km²
Metropolialue 89 000
Metropolialueen väestötiheys 1 290 as./km²

www.hythetc.kentparishes.gov.uk

Hythe [haɪð] on noin 15 000 asukkaan kaupunki ja kunta (civil parish) Kentin kreivikunnassa Kaakkois-Englannissa.[1][2] Se muodostaa naapurikaupunkinsa Folkestonen kanssa 89 000 asukkaan yhtenäisen kaupunkialueen, joka on osa laajempaa Folkestone and Hythen hallintopiiriä.[3][4] Kaupungin nimi on muinaisenglantia ja tarkoittaa maihinnousupaikkaa.[2]

Kaupungissa on keskiaikaisia ja yrjönaikaisia rakennuksia, mutta mäellä on myös sydänkeskiajalta peräisin oleva kirkko. Merenrantaa reunustaa rantapromenadi. Hythea puolustivat aikoinaan kaksi linnoitusta, Saltwood ja Lympne. Kaupungintalo, joka on entinen kiltasali, on rakennettu 1794, ja sen tulisijan ovat suunnitelleet Adamin veljekset.

Hythen markkinat pidettiin aikoinaan torilla, jonka nykyinen nimi on Red Lion Square. Se sijaitsee lähellä paikkaa, jossa nykyisin pidetään maalaistori joka kuukauden toinen ja neljäs lauantai. Hythe kuuluu Cinque Portsiin eli Englannin kanaalin varrella oleviin viiteen satamaan, jotka aikoinaan muodostivat liiton. Vaikka Hythe sijaitsee leveässä kanaalin lahdessa, mataloituminen on siirtänyt satamaa jo satoja vuosia sitten.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Brinkhoff, Thomas: Hythe (Parish, United Kingdom) – Population Statistics, Charts, Map and Location City Population. Viitattu 13.10.2020. (englanniksi)
  2. a b Hythe Encyclopaedia Britannica. Viitattu 13.10.2020. (englanniksi)
  3. Brinkhoff, Thomas: Folkestone (Agglomeration, Agglomerations, United Kingdom) – Population Statistics, Charts, Map and Location City Population. Viitattu 13.10.2020. (englanniksi)
  4. Brinkhoff, Thomas: Folkestone and Hythe (District, United Kingdom) – Population Statistics, Charts, Map and Location City Population. Viitattu 13.10.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.