Brian Greene

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Brian Greene (s. 9. helmikuuta 1963) on fyysikko ja yksi tämän hetken arvostetuimmista kaikkeuden tutkijoista. Hän on tutkinut eritoten supersäieteoriaa ja toiminut vuodesta 2003 Columbian yliopiston matematiikan ja fysiikan professorina New Yorkissa.

Hänen teoksensa Kätketyt ulottuvuudet: Supersäikeet, ajan halkeamat ja maailmanselityksen haaste (1999) on yleistävä teos supersäieteoriasta ja M-teoriasta. Hänen toinen teoksensa, Kosmoksen rakenne: avaruus, aika ja todellisuus (2004), kertoo avaruudesta, ajasta sekä Greenen käsityksistä kaikkeuden luonteesta ja todellisuuden olemuksesta.

Greene on luennoinut fysiikasta yli 20 maassa. Greene on myös avustanut dialogin kirjoittamisessa näyttelijä John Lithgowille TV-sarjassa Kolmas kivi Auringosta.

Brian Greene on vegaani.

Suomennetut teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Greene, Brian: Kosmoksen rakenne: Avaruus, aika ja todellisuus. (Alkuteos: The Fabric of Cosmos: Space, Time and the Texture of Reality, 2004.). Suom. Kimmo Pietiläinen. Helsinki: Terra Cognita, 2005. ISBN 952-5202-83-6.
  • Greene, Brian: Kätketyt ulottuvuudet: Supersäikeet, ajan halkeamat ja maailmanselityksen haaste. (Alkuteos: The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, and the Quest for the Ultimate Theory, 1999.). Suom. Mikko Vänttinen. Helsinki: Tammi, 2000. ISBN 951-31-1650-6.
Tämä tieteenharjoittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.