Branden Steineckert

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Branden Steineckert (s. 21. huhtikuuta 1978) on yhdysvaltalainen muusikko, joka soittaa rumpuja punkyhtye Rancidissa ja joulukuusta 2007 lähtien pop-punkyhtye Losing Autumnissa. Molemmat yhtyeet ovat kotoisin San Franciscon Bay Arealta. Steineckert oli aiemmin The Usedin rumpali, mutta hänet erotettiin yhtyeestä heinäkuussa 2006.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Branden Steineckert syntyi Pocatellossa, Idahon osavaltiossa. Hän kasvoi mormoniperheessä, joka muutti yli 20 kertaa hänen nuoruutensa aikana. Brandenin ollessa 11-vuotias hänen vanhempansa erosivat ja vähän myöhemmin hänen isänsä Neil Steineckert teki itsemurhan. Tämän jälkeen Branden aloitti rullalautailun päästäkseen pakoon ongelmiaan. Uskonnollisessa kotikaupungissaan häntä ei hyväksytty. ”Jos et sovi tiettyyn muottiin Provossa, sinua katsotaan alaspäin. Ihmiset olettavat automaattisesti, että olen huumediileri, koska minulla on tatuointeja ja irokeesi. Koska näytin miltä näytin ja olin skeittari, tiesin huonoja uutisia,” Branden kertoi Blenderin haastattelussa vuonna 2004. 16-vuotiaana Branden päätti opetella soittamaan rumpuja, koska hänen isänsä oli soittanut rumpuja saman ikäisenä. Branden oli Strange Itchin perustajajäsen. Yhtyeestä muodostui monien jäsenvaihdosten jälkeen The Used.

Branden soitti The Usedin kahdella ensimmäisellä levyllä, jotka saavuttivat suuren suosion ja ovat myyneet platinaa. Branden poikkesi yhtyeen muista jäsenistä siinä, ettei hän ole koskaan polttanut, juonut alkoholia tai käyttänyt huumeita. Hänen absolutisminsa johtui uskonnollisesta kasvatuksesta, joka kaikilla The Usedin jäsenillä oli takanaan. Muut kuitenkin juhlivat innokkaasti, varsinkin laulaja Bert McCracken. ”Se on oikeasti aika vaikeaa. En väheksy Bertiä sen takia, mitä hän tekee, mutta näen kuinka hän kamppailee, ja tiedän ettei kaikki se p***a auta häntä. Toivoisin, että hän voisi olla onnellinen musiikin soittamisen pilvestä. Toivoisin, että se olisi tarpeeksi,” Branden kertoi Blenderin haastattelussa.

3. marraskuuta 2006 ilmoitettiin, että Branden soittaisi Rancidissa yhtyeen kiertueen loppuun asti. Hän korvasi yhtyeen viidentoista vuoden aikaisen rumpalin, Brett Reedin. Kiertueella Rancidin jäsenet kertoivat, että Steineckertista tulisi yhtyeen pysyvä jäsen. Tästä kerrottiin myös The Usedin verkkosivuilla. Branden soittaa myös yhtyeen tulevalla seitsemännellä studioalbumilla, vaikka sen teko aloitettiin jo vuonna 2005 eli vuotta ennen hänen liittymistään.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strange Itch[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1998: Strange Itch

Dumb Luck[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2000: The Naked Truth

Apocalypse Radio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 2001: Apocalypse Radio EP
  • 2002: One More Revolution

The Used[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]