Bob Newhart

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bob Newhart.

George Robert ”Bob” Newhart (s. 5. syyskuuta 1929 Oak Park) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko ja näyttelijä. Hän voitti ensimmäisellä stand up -albumillaan The Button-Down Mind of Bob Newhart vuonna 1961 Grammyn.

Newhart on Korean sodan veteraani. Hän juonsi vuosina 1972–1978 omaa show’taan CBS:llä. Oman show’nsa ohella hän esiintyi muun muassa Dean Martinin ohjelmassa, The Ed Sullivan Show’ssa ja Alfred Hitchcock Presentsissä (1963). Hän esiintyi paitsi televisiossa, myös elokuvissa ja toimi ääninäyttelijänä.

Newhart oli The Tonight Show Starring Johnny Carsonin vierailevana juontajana kaikkiaan 87 kertaa ja veti myös Saturday Night Liveä kahdesti, vuosina 1980 ja 1995. Hän on tehnyt vierailevan esiintymisen Simpsoneissa. Häneltä ilmestyi 20. syyskuuta 2006 lähinnä muistelmateokseksi luettava I Shouldn’t Even Be Doing This. Hän on myös näytellyt tv-sarjoissa kuten NCIS-rikostutkijat.

Newhart on voittanut useita palkintoja, kuten kolme Grammya ja Golden Globen. Hän on moninkertainen Emmy-ehdokas. Hän sai 6. tammikuuta 1999 tähden Hollywood Walk of Famella. Hänelle myönnettiin vuonna 2002 amerikkalaisen huumorin Mark Twain -palkinto. Vuonna 2011 albumi The Button-Down Mind of Bob Newhart valittiin mukaan Yhdysvaltain kongressin kirjaston National Recording Registry -kokoelmaan, johon kootaan esteettisesti, historiallisesti tai kulttuurisesti merkittäviä yhdysvaltalaisia äänitteitä.[1]

Newhart on ollut vuodesta 1964 naimisissa Virginia Quinnin kanssa, ja hänellä on neljä lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Complete National Recording Registry Listing, Library of Congress. Viitattu 7.9.2020.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.