Bob Bryar

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bob Bryar

Robert Nathaniel Cory Bryar (s. 31. joulukuuta 1979) on entinen newjerseyläisen alternative-rock-yhtyeen My Chemical Romancen rumpali. Bob itse on kotoisin Chicagosta.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bob syntyi Chicagossa, kävi yliopistoa Gainesvillessä, Floridassa ja työskenteli muun muassa Disney Worldissa. Hän kävi Eisenhowerin yläastetta Darienissa, Illinoisissa, missä hän soitti rumpuja klassista musiikkia ja jazzia soittavissa kokoonpanoissa.

Hän liittyi bändiin 2004, samalla kun hän työskenteli äänimiehenä The Usedille, josta tuli hyvin läheinen bändi My Chemical Romancen jäsenten kanssa. Hän tapasi bändin ensimmäisen kerran The Usedin kiertueella. Frank Iero, My Chemical Romancen rytmikitaristi sanoo Life on the Murder Scene-DVD:llä: "Bob ja Toro ovat kaksi kovimmin työskentelevää ihmistä, joita olen koskaan tavannut ja jos täällä on Jumala, kiitän häntä joka päivä Bobin tuomisesta meille." Mikey Way sanoo myös Bobin opettaneen heille, "ettei niellä kenenkään paskaa."

Bob syrjäytti Matt Pelissierin, kun Pelissier jätti bändin, kun oli ollut muutamia vuosia The Usedin äänimies. Päinvastoin, kuin yleensä oletetaan, hän ei soittanut rumpuja My Chemical Romancen toisella albumilla. "I'm Not Okay (I Promise)"-video oli nauhoitettu ennen, kuin Bobista tuli bändin "virallinen" jäsen.

"Welcome to the Black Parade"-videon making of -osiossa hän kertoo, että hän oli tehnyt sooloprojektin ja kaikki kappaleet kertoivat Gerardista ja jokinselvennä oli syntynyt vitsistä fanien keskuudessa.

"Famous Last Words"-musiikkivideon (Black Parade-levyltä) kuvauksissa Bobin jalka paloi pahasti. Hän kärsi kolmannen asteen palovammoista, jotka kehittyivät kuolioksi ja hän joutui sairaalahoitoon.

Vuonna 2010 Bryar jätti My Chemical Romancen. Lähdöstä huolimatta hän on kuitenkin ollut mukana kirjoittamassa Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys-levyllä viidessä kappaleessa, jotka ovat: "Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)", "Bulletproof Heart", "The Only Hope For Me Is You", "Party Poison" ja "Save Yourself, I'll Hold Them Back".