Mikey Way

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikey Way
Mikey Way esiintymässä Montrealissa, Kanadassa vuonna 2011.
Mikey Way esiintymässä Montrealissa, Kanadassa vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt10. syyskuuta 1980 (ikä 43)
New Jersey, Yhdysvallat
Muusikko
Aktiivisena 2001–
Tyylilajit vaihtoehtorock, pop-punk, punk, post-hardcore
Soittimet basso
Yhtyeet My Chemical Romance
Aiheesta muualla
www.electriccentury.pl

Michael James "Mikey" Way (s. 10. syyskuuta 1980 New Jersey, Yhdysvallat) on isoveljensä Gerard Wayn perustaman My Chemical Romance -yhtyeen basisti. Mikey on ollut 27. maaliskuuta 2015 lähtien kihloissa Kristin Colbyn kanssa. Hän oli naimisissa yhdysvaltalaisen Alicia Simmonsin kanssa, kunnes ilmeni miehen pettäneen tätä fanitytön kanssa. Suhde kuitenkin loppui helmikuussa 2014.

Mikey Way on syntynyt ja kasvanut Yhdysvaltain New Jerseyn osavaltion Bellevillessä (eng). Mikey löysi My Chemical Romancelle nimen Irvine Welshin kirjasta Ecstasy: Three Tales of Chemical Romance ollessaan töissä Barnes and Noble - nimisessä kirjakaupassa Cliftonissa.

My Chemical Romancen alkuaikoina Mikey vasta opetteli soittamaan bassoa, ja bändi etsi basistia korvaamaan hänet. Life on the Murder Scene -DVD:n haastatteluissa hän kertoo kuitenkin olleensa basistina muissa bändeissä jo ennen My Chemical Romancea. Mikey kuitenkin vakiintui bändin jäseneksi ja soitti siinä aina vuoteen 2013 asti, jolloin yhtye hajosi. Yleisimmin hän käyttää Fenderin Highway-sarjan bassoja. Way omisti lähinäköä parantavat lasit, mutta kävi näköleikkauksessa, eikä hänen tarvitse enää käyttää lasejaan.

Vuonna 2014 Mikey ja David Debiak (Sleep Station vokalisti, New London Fire kitaristi) perustivat yhtyeen nimeltä Electric Century (eng). Mikey soittaa yhtyeessä bassoa ja koskettimia, sekä taustalaulaa. Hän myös jakaa joitain soittimia Davidin kanssa.

Henkinen terveys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Black Paraden nauhoitusten aikana Mikeyllä oli vaikeuksia käsitellä henkilökohtaisia ongelmia, joiden takia hän lähtikin bändistä väliaikaisesti. Mikey oli tuolloin lähellä jättää bändin pysyvästi. Hän sanoi Alternative Pressin haastattelussa: "I was either offing myself, or leaving the band. Those were my two options." ("Olin joko tekemässä itsemurhaa tai lähtemässä bändistä. Ne olivat kaksi vaihtoehtoani.") Joulukuussa 2006 Blenderin aikakauslehdessä Mikey selitti ahdistustaan. "Here I was, I finally had everything I'd struggled for my whole life, and it wasn't fun anymore. I was standing on the stage looking out, and not enjoying it at all", hän kertoo lehdessä. ("Tässä minä olin, vihdoinkin minulla oli kaikki minkä vuoksi olin taistellut koko elämäni, ja se ei ollut enää hauskaa. Seisoin lavalla katsoen yleisöä, enkä nauttinut siitä ollenkaan.")

Mikey jätti yhtyeen hetkellisesti vuonna 2007 asuakseen My Chemical Romancen asianajajan ja "bändin äidin", Stacey Fassin kanssa. Hän meni psykologille ja tapasi terapeutin neljä kertaa viikossa. Monien viikkojen jälkeen hänellä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö. Terapian jälkeen hän palasi takaisin äänitysstudioon.

Electric Centuryn EP:n nauhoitusten aikaan vuonna 2014 Mikey lähetettiin vierotukseen huumeista ja alkoholista. Myöhemmin samana vuonna hän kertoi yhtyeen nettisivuilla käyttäneensä huumeita jo vuosikymmeniä, ja että oli onnekas ollessaan vielä hengissä. Hän myös kertoi pääseensä eroon addiktiostaan, ja rohkaisi kaikkia apua tarvitsevia pyytämään sitä.