Blood (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Blood
Kehittäjä Monolith Productions
Julkaisija GT Interactive
Jakelija Atari, Inc. (en)
Tuottaja George Broussard (en)
Suunnittelija Nick Newhard
Säveltäjä Daniel Bernstein (en)
Pelimoottori Build
Julkaistu 20. heinäkuuta 1997
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M
PEGI: 16+
Alusta MS-DOS
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blood on Monolith Productionsin kehittämä ja GT Interactiven julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin MS-DOS:lle heinäkuussa 1997.

Bloodia kehitti aiemmin 3D Realms, mutta yhtiö myi pelioikeudet Monolithille, jotta 3D Realms pystyisi keskittymään Shadow Warriorin kehittämiseen. Pelistä on tehty jatko-osa Blood 2: The Chosen ja kaksi lisäosaa, jotka ovat Plasma Pak ja Cryptic Passage. Blood on jaettu neljään episodiin, jossa kussakin on oma loppuvastus.

Pelin keskeisenä teemana on graafinen väkivalta, josta peli on saanut nimensä: viholliset voidaan räjäyttää palasiksi, jotka sitten satavat takaisin maahan. Irrallaan olevia päitä voi potkia kuin jalkapalloa. Viholliset huutavat niiden leimahtaessa tuleen tai haavoittuessa. Äänimaailma on olennainen osa koko peliä. Kenttäsuunnittelussa ilmenee pelin väkivaltaisuus: ympäri kenttää nähdään ruumiita, kidutuksen uhreja sekä muita räävittömiä tilanteita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 1928, jolloin pelin päähenkilö, Caleb, herää kuolleista. Hänen tehtävänä on kostaa ystäviensä Gabrielin ja Ishmaelin sekä hänen rakastettunsa Ophelian kuolema, jonka laittoi täytäntöön pelin päävihollinen Tchernobog sekä hänen alaisensa. Tchernobog johtaa salaseuraa. jota kutsutaan nimellä Cabal.

Episodit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on jaettu neljään episodiin, joissa on joko kahdeksan tai yhdeksän kenttää. Jokaisessa episodissa on myös salakenttä, jonne pääsy vaatii tarkkaa silmää tai nopeutta. Jokaisen episodin viimeinen kenttä on pomokenttä, jossa Caleb ottaa mittaa voimakkaista pomoista.

Episodi 1: The Way of All Flesh[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Caleb herää haudastaan sanoen kuuluisat sanat ”I live… again!” (elokuvasta Pimeyden armeija) ja alkaa etsimään rakastaan Opheliaa. Cabalin jäseniä on kaikkialla. Hautuumaalta Caleb siirtyy hautuumaan takana sijaitsevalle juna-asemalle ja hyppää junan kyytiin. Siellä hän tappaa kaikki Cabalin jäsenet, kytkee hätäkytkimet pois päältä aiheuttaen veturin räjähtämisen. Junan vaunujen seasta Caleb ottaa suunnakseen karnevaalialueen, joka onkin varsinainen surmanloukku, täynnä Cabalin väkeä. Karnevaalialueelta Caleb siirtyy kohti Cabalin hallussa olevaa temppeliä, jossa kaikuu kultistikielen (pohjautuu latinan ja sanskritin sekoitukseen) sanoja. Temppeli on täynnä käytäviä ja ansoja, joita molempia on paljon veden alla.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.