Blood (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blood
Kehittäjä Monolith Productions
Julkaisija GT Interactive
Jakelija Atari, Inc., GOG.com ja Steam
Tuottaja George Broussard
Suunnittelija Nick Newhard
Säveltäjä Daniel Bernstein
Pelimoottori Build
Julkaistu
  • 20. heinäkuuta 1997
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 16
Alusta MS-DOS
Jakelumuoto CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blood on Monolith Productionsin kehittämä ja GT Interactiven julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin MS-DOS:lle heinäkuussa 1997.

Bloodia kehitti aiemmin 3D Realms, mutta yhtiö myi pelioikeudet Monolithille, jotta 3D Realms pystyisi keskittymään Shadow Warriorin kehittämiseen. Pelistä on tehty jatko-osa Blood 2: The Chosen ja kaksi lisäosaa, jotka ovat Plasma Pak ja Cryptic Passage. Blood on jaettu neljään episodiin, jossa kussakin on oma loppuvastus.

Pelin keskeisenä teemana on graafinen väkivalta, josta peli on saanut nimensä: viholliset voidaan räjäyttää palasiksi, jotka sitten satavat takaisin maahan. Irrallaan olevia päitä voi potkia kuin jalkapalloa. Viholliset huutavat niiden leimahtaessa tuleen tai haavoittuessa. Äänimaailma on olennainen osa koko peliä. Kenttäsuunnittelussa ilmenee pelin väkivaltaisuus: ympäri kenttää nähdään ruumiita, kidutuksen uhreja sekä muita räävittömiä tilanteita.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 1928, jolloin pelin päähenkilö, Caleb, herää kuolleista. Hänen tehtävänä on kostaa ystäviensä Gabrielin ja Ishmaelin sekä hänen rakastettunsa Ophelian kuolema, jonka laittoi täytäntöön pelin päävihollinen Tchernobog sekä hänen alaisensa. Tchernobog johtaa salaseuraa. jota kutsutaan nimellä Cabal.

Peli on jaettu neljään episodiin, joissa on joko kahdeksan tai yhdeksän kenttää. Jokaisessa episodissa on myös salakenttä, jonne pääsy vaatii tarkkaa silmää tai nopeutta. Jokaisen episodin viimeinen kenttä on pomokenttä, jossa Caleb ottaa mittaa voimakkaista pomoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.