Blind Faith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vasemmalta Winwood, Grech, Baker ja Clapton.

Blind Faith oli 1960-luvun englantilainen blues rockia soittanut superyhtye. Sen jäsenet olivat Eric Clapton, Ginger Baker, Steve Winwood ja Ric Grech. Yhtye toimi ainoastaan vuoden 1969 aikana.

Winwood ja Clapton tarkoittivat yhtyeen olevan tuore, entisten yhtyeiden maineesta ja tyyleistä vapaa kokoonpano, joka esittäisi uutta musiikkia.[1] Blind Faithin jäsenet aloittivat laulujen kirjoittamisen yhdessä alkuvuodesta 1969 [2]. Saman vuoden helmi-maaliskuussa yhtye oli levyttämässä musiikkiaan Lontoon Morgan-studioilla. Yhtyeen ensiesiintyminen oli Lontoon Hyde Parkissa 7. kesäkuuta 1969. Yleisöä ilmaiskonserttiin kerääntyi noin 100 000 henkeä. Yhtyeen seuraava konsertti pidettiin Helsingin Kulttuuritalolla 12. kesäkuuta[3]. Sen jälkeen yhtye kiersi Pohjois-Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Blind Faithin kiertue päättyi 24. elokuuta 1969. Samoihin aikoihin julkaistiin yhtyeen ainoaksi jäänyt albumi Blind Faith, joka nousi Billboardin kärkeen ja myi platinaa. Yhtye hajosi saman vuoden syksyllä.

Yleisön ja etenkin taustaorganisaation odotukset ja näin myös paineet yhtyeelle olivat kovia. Vielä hioutumassa olleelle kokoonpanolle järjestettiin Yhdysvaltoihin nopeasti kiertue suuriin saleihin, mistä seurasi yhtyeelle musiikillisesti turhauttavan epätasaisia konsertteja.[1] Myös yhtyeen sisällä erityisesti Ginger Baker halusi viedä musiikkia kohti Creamin tyyliä. Clapton ja Winwood totesivat, etteivät asiat toimi, ja hajottivat yhtyeen kiertuesitoumusten jälkeen.[4]

Virallisesti lopettamisesta tiedotettiin lokakuussa, vaikkakin huhuja oli ollut jo aiemmin.

Steve Winwood julkaisi joitain Blind Faithin livekappaleita levyllään The Finer Things.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sappinen 45-46
  2. http://www.allmusic.com/artist/p3701
  3. Mikael Huhtamäki: Live In Finland - Kansainvälistä keikkahistoriaa Suomessa 1955-1979. Gummerus, 2013. ISBN 978-951-20-8730-3.
  4. Nyman s.220
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.