Bill Murrayn filmografia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bill Murray Pariisissa vuonna 2014.

Tämä on Bill Murrayn filmografia.

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1976 Nuoruuteni Greenwich Village Next Stop, Greenwich Village Nick Kessel (kreditoimaton)
1978 All You Need is Cash All You Need is Cash Murray the K
Tarzoon: Shame of the Jungle Tarzoon: Shame of the Jungle reportteri (ääni)
1979 Jurtit Meatballs Tripper Harrison
1980 Where the Buffalo Roam Where the Buffalo Roam Hunter S. Thompson
Latvasta laho Caddyshack Carl Spackler
Veltot Loose Shoes Lefty Schwartz
1981 Natsat Stripes Pvt. John Winger
1982 Tootsie – lyömätön lyyli Tootsie Jeff Slater
1984 Haamujengi Ghostbusters tri. Peter Venkman
Nothing Lasts Forever Nothing Lasts Forever Ted Breughel
Veitsen terällä The Razor's Edge Larry Darrell
1986 Pieni kauhukauppa Little Shop of Horrors Arthur Denton
1988 Haamujen kosto Scrooged Francis Xavier "Frank" Cross
1989 Haamujengi 2 Ghostbusters II tri. Peter Venkman
1990 Keikka putkessa Quick Change Grimm (myös ohjaajana)
1991 Entäs Bob? What About Bob? Bob Wiley
1993 Päiväni murmelina Groundhog Day Phil Connors
Kahden miehen nainen Mad Dog and Glory Frank Milo
1994 Ed Wood Ed Wood Bunny Breckinridge
1996 Täysnuijat Kingpin Ernie McCracken
Space Jam Space Jam itsenään
Yllätysperintö Larger than Life Jack Corcoran
1997 Mies joka luuli liikaa The Man Who Knew Too Little Wallace Ritchie
1998 Villit kuviot Wild Things Kenneth Bowden
Neljä kaverusta With Friends Like These… Maurice Melnick
Rushmore – akatemian älypää Rushmore Herman Blume
1999 Cradle Will Rock Cradle Will Rock Tommy Crickshaw
2000 Charlien enkelit Charlie's Angels John Bosley
Hamlet Hamlet Polonius
2001 Speaking of Sex Speaking of Sex Ezri Stovall
Osmosis Jones Osmosis Jones Frank Detarre
Royal Tenenbaums The Royal Tenenbaums Raleigh St. Clair
2003 Lost in Translation Lost in Translation Bob Harris
Kahvia ja tupakkaa Coffee and Cigarettes itsenään/tarjoilija
2004 Karvinen Garfield: The Movie Karvinen (ääni)
Steve Zissoun vedenalainen maailma The Life Aquatic with Steve Zissou Steve Zissou
2005 Broken Flowers Broken Flowers Don Johnston
The Lost City The Lost City The Writer
2006 Karvinen 2 Garfield: A Tale of Two Kitties Karvinen (ääni)
2007 Darjeeling Limited The Darjeeling Limited cameo
2008 Salainen agentti 86 Get Smart Agentti 13
Hehkuva kaupunki City of Ember majuri Cole
2009 The Limits of Control The Limits of Control amerikkalainen
Fantastic Mr. Fox Fantastic Mr. Fox Clive Badger (ääni)
Zombieland Zombieland itsenään
2010 Ennen aikojaan Get Low Frank Quinn
2011 Passion Play Passion Play Happy Shannon
2012 Moonrise Kingdom Moonrise Kingdom Mr. Bishop
A Glimpse Inside the Mind of Charlie Swan III A Glimpse Inside the Mind of Charlie Swan III Saul
Hyde Park on Hudson Hyde Park on Hudson Franklin D. Roosevelt
2014 The Monuments Men The Monuments Men kersantti Richard Campbell
The Grand Budapest Hotel The Grand Budapest Hotel M. Ivan
St. Vincent St. Vincent Vincent MacKenna
Nuija ja tosinuija kaks Dumb and Dumber To Ice Pick (cameo)
2015 Aloha Aloha Carson Welch
Rock the Kasbah Rock the Kasbah Richie Lanz
2016 Viidakkokirja The Jungle Book Baloo (ääni)
Ghostbusters Ghostbusters tri. Martin Heiss (cameo)
2018 Isle of Dogs Isle of Dogs Boss (ääni)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Bill Murray Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.