Villit kuviot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Villit kuviot
Wild things
Ohjaaja John McNaughton
Käsikirjoittaja Stephen Peters
Tuottaja Kevin Bacon
Steven Brown
Steven A. Jones
Rodney Liber
Säveltäjä George S. Clinton
Kuvaaja Jeffrey L. Kimball
Leikkaaja Elena Maganini
Pääosat Matt Dillon
Kevin Bacon
Denise Richards
Neve Campbell
Bill Murray
Valmistustiedot
Valmistusmaa USA
Tuotantoyhtiö Sony Pictures Entertainment
Levittäjä Columbia Pictures
Netflix
Ensi-ilta 1998
Kesto 105 min
Alkuperäiskieli englanti, suomenkielinen tekstitys
Seuraaja Villit kuviot 2
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Villit kuviot (Wild Things) on vuonna 1998 julkaistu eroottinen trilleri. Elokuvan on ohjannut John McNaughton.

Sam Lombardo (Matt Dillon) työskentelee opinto-ohjaajana ja saa pian syytteen raiskauksesta. Tämän jälkeen alkaa huikea jännitystarina, jossa kaikki kieroilevat kaikkia vastaan. Tarina saa loppujen lopuksi aivan uskomattomat juonikäänteet.

Elokuva sijoittuu Floridan Blue Bayhin jossa asuu pääasiallisesti rikkaita ihmisiä. Opinto-ohjaajana työskentelevä Sam Lombardo (Matt Dillon) on koulussaan naisoppilaiden tuijotuksen kohteena joista kaunis Kelly Van Ryan (Denise Richards) on ihastunut Samiin. Eräänä päivänä Kelly rupeaa syyttämään että Sam Lombardo on raiskannut hänet ja muutamaa päivää myöhemmin köyhemmistä oloista oleva Suzie Toller (Neve Campbell) väittää myös tulleensa raiskatuksi ja tekijä olisi myös Sam Lombardo.

Rikosetsivä Ray Duquette (Kevin Bacon) rupeaa tutkimaan tilannetta. Oikeussalissa Suzie kuitenkin murtuu ja tunnustaa että oli suunnitellut tämän Kellyn kanssa, jotta Lombardo joutuisi huonoon valoon, kaikki syytteet Lombardoa kohtaan hylätään. Kellyn äiti joka on varakas joutui maksamaan korvauksia tästä Lombardolle suuren määrän rahaa. Kuitenkin myöhemmin selviää että kaikki kolme Sam, Suzie ja Kelly olivat suunnitelleet tämän jotta saisivat korvausrahat itselleen.

Etsivä Duquette oli ainoa oikeudenkäynnin jälkeen joka uskoi että koko touhu oli lavastusta ja huijausta. Duquette piti silmällä tarkkaan tätä kolmikkoa ja heidän tekemisiään ja hän alkoi painostaa Suzieta joka alkoi murtua paineen alla. Sam ja Kelly olivat suunnitelleet että Suzie on ylimääräinen heidän joukossaan ja näin ollen he hankkiutuivat Suziesta eroon tappamalla hänet.

Suzien kadottua Duquetellä alkoi enemmän heräämään epäilykset että Sam ja Kelly olivat hankkiutuneet eroon hänestä. Duquette alkoi painostaa Kellya ja eräänä iltana Duquette saapui Kellyn luo ja ampuu hänet, lavastaen kuitenkin että Kelly olisi ampunut häntä ensin olkapäähän. Tämän tapauksen jälkeen käy ilmi että etsivä Duquette on sekaantunut juttuun mukaan. Duquette lähtee sairauslomalle ja kohtaa hotellihuoneessaan Lombardon ja käy ilmi että he ovat rikoskumppaneita. Ray ja Sam lähtevät purjehtimaan merelle ja Sam hankkiutuukin eroon Duquetesta hänen tippuessaan mereen, Ray kuitenkin pääsee takaisin ylös ja yllättäen Suzie ilmestyy ja ampuu häntä harppuunapyssyllä.

Suzien kuolema olikin lavastettu, koska ruumista ei koskaan löydetty. Sam ja Suzie jäävät kahden purjehtimaan kunnes Sam huomaa että hänen juomaansa on sekoitettu jotain ainetta ja Suzie hankkiutuikin näin eroon Samista. Elokuvan lopussa Suzie tapaa vielä asianajajansa Kenneth Bowdenin (Bill Murrayn) jolle Suzie antaa osansa rahoistaan.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Matt Dillon  Sam Lombardo  
 Kevin Bacon  Sergeant Ray Duquette  
 Neve Campbell  Suzie Marie Toller  
 Theresa Russell  Sandra Van Ryan  
 Denise Richards  Kelly Lanier Van Ryan  
 Daphne Rubin-Vega  Etsivä Gloria Perez  
 Robert Wagner  Tom Baxter  
 Bill Murray  Kenneth Bowden  
 Jennifer Bini Taylor  Barbara Baxter  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.