Betrayal at Krondor

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Betrayal at Krondor
108537-betrayal-at-krondor-dos-front-cover-480.jpg
Kehittäjä Dynamix
Julkaisija Sierra On-Line
Suunnittelija Neal Hallford, John Cutter
Säveltäjä Jan Paul Moorhead
Julkaistu
  • 22. kesäkuuta 1993
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta DOS
Jakelumuoto Levyke
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Betrayal at Krondor on Dynamixin kehittämä vuonna 1993 julkaistu roolipeli DOS-alustalle. Pelin julkaisi Sierra On-Line ja se sijoittuu Raymond E. Feistin Riftwar-kirjasarjan Midkemia-fantasiamaailmaan. Pelille julkaistiin vuonna 1998 jatko-osa Return to Krondor.

Peliin on pyritty rakentamaan kirjanomaista tuntua: juoni on jaettu kappaleisiin, pelitilanteen tallentamista kutsutaan kirjanmerkin luomiseksi ja peliin on kirjoitettu huomattava määrä kirjallista kuvailua, jossa käytetään yleisesti etäännyttäväksi tulkittavaa kolmannen persoonan kertojaääntä. Toisaalta peli mahdollistaa aikalaisiinsa verrattuna sangen vapaan liikuskelun pelimaailmassa.

Peli käyttää 256-väristä 320x200 VGA-tilaa. Melko staattinen ulkomaailma on kuvattu spritejä ja teksturoitua 3d-grafiikkaa yhdistelevän pelimoottorin avulla. Vuoropohjaisessa taistelussa hahmot esitetään valokuvista digitoituina, animoituina spriteinä, merkittävät kaupungit ja vastaavat paikat on esitetty maalauksesta digitoituna kuvana, johon on määritetty hotspotteja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]