Betrayal at Krondor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Betrayal at Krondor
Kehittäjä Dynamix
Julkaisija Sierra On-Line
Jakelija Steam
Suunnittelija Neal Hallford, John Cutter
Säveltäjä Jan Paul Moorhead
Julkaistu
  • 22. kesäkuuta 1993
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
USK 0
Alusta DOS
Jakelumuoto Levyke ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Betrayal at Krondor on Dynamixin kehittämä ja Sierra On-Linen julkaisema roolipeli, joka on julkaistu vuonna 1993 julkaistu DOS-alustalle. Pelin sijoittuu Raymond E. Feistin Riftwar-kirjasarjan Midkemia-fantasiamaailmaan. Pelille julkaistiin vuonna 1998 jatko-osa Return to Krondor.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on pyritty rakentamaan kirjanomaista tuntua: juoni on jaettu kappaleisiin, pelitilanteen tallentamista kutsutaan kirjanmerkin luomiseksi ja peliin on kirjoitettu huomattava määrä kirjallista kuvailua, jossa käytetään yleisesti etäännyttäväksi tulkittavaa kolmannen persoonan kertojaääntä. Toisaalta peli mahdollistaa aikalaisiinsa verrattuna sangen vapaan liikuskelun pelimaailmassa.

Peli käyttää 256-väristä 320x200 VGA-tilaa. Ulkomaailma on kuvattu sprite-grafiikkaa ja teksturoitua 3D-grafiikkaa yhdistelevän pelimoottorin avulla. Vuoropohjaisessa taistelussa hahmot esitetään valokuvista digitoituina, animoituina spriteinä, merkittävät kaupungit ja vastaavat paikat on esitetty maalauksesta digitoituna kuvana, johon on määritetty hotspotteja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]