Betrayal at Krondor

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Betrayal at Krondor on DOS-pohjainen tietokoneroolipeli. Pelin on kehittänyt Dynamix ja se julkaistiin Sierra On-Line-yhtiön kautta vuonna 1993. Betrayal at Krondor sijoittuu Raymond E. Feistin Riftwar-kirjasarjassaan käyttämään Midkemian fantasiamaailmaan.

Peliin on pyritty rakentamaan kirjanomaista tuntua: juoni on jaettu kappaleisiin, pelitilanteen tallentamista kutsutaan kirjanmerkin luomiseksi ja peliin on kirjoitettu huomattava määrä kirjallista kuvailua, jossa käytetään yleisesti etäännyttäväksi tulkittavaa kolmannen persoonan kertojaääntä. Toisaalta peli mahdollistaa aikalaisiinsa verrattuna sangen vapaan liikuskelun pelimaailmassa.

Peli käyttää 256-väristä 320x200 VGA-tilaa. Melko staattinen ulkomaailma on kuvattu spritejä ja teksturoitua 3d-grafiikkaa yhdistelevän pelimoottorin avulla. Vuoropohjaisessa taistelussa hahmot esitetään valokuvista digitoituina, animoituina spriteinä, Merkittävät kaupungit ja vastaavat paikat on esitetty maalauksesta digitoituna kuvana, johon on määritetty hotspotteja.