Bender Bending Rodríguez

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Bender Bending Rodríguez
Bender.png
Luoja(t) Matt Groening
Näyttelijä(t) John DiMaggio
Ensiesiintyminen Työtön avaruudessa (Space Pilot 3000)
Koko nimi Bender Bending Rodríguez
Asuinpaikka New New York City, New York
Luonteenpiirteet alkoholisoitunut, kleptomaaninen ja tupakoiva ja lähes kaikkia ihmisiä vihaava (lukuun ottamatta Fryta ja Leelaa)
Suhteet
Vanhemmat Isä (kuollut purkinavaajan surmaamana; s2E01)
Puoliso(t) exä: Lucy Liun pää
Lapset Junior ja Ben Rodríguez (s7E01)
Tädit ja sedät Vladimir (s2E18)
Tutut Philip J. Fry
Leela Turanga
Professori Hubert J. Farnsworth
Tri. Zoidberg
Hermes Conrad
Amy Wong.

Bender Bending Rodríguez on yhdysvaltalaisessa Futurama-televisiosarjassa esiintyvä robotti. Bender on alkoholisoitunut, kleptomaaninen ja tupakoiva hahmo, joka vihaa lähes kaikkia ihmisiä Fryta ja Leelaa lukuun ottamatta.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Bender ihanoi tv-kokki Elzaria, jonka takia Bender toimii joskus Planet Express -avaruusaluksen kokkina, mutta hänellä on surkea kokin maine. Toisinaan hän myös auttaa pakettien kuljettamisessa perille, mutta yleensä hän vain lorvii asemalla. Bender valmistettiin Tijuanassa, Mom’s Friendly Robot Companyssa. Hän toivoo salaa olevansa folklaulaja. Tämä toive tulee esiin tilanteissa, joissa magnetismi aiheuttaa hänen estoyksikkönsä vioittumisen. Hän olikin hetken Beckin yhtyeessä raaputtajana.

Bender käyttää alkoholia polttokennojensa lataamiseen ja tuottaa lopputuotteena kasvihuonekaasuja röyhtäilyn tai toisinaan piereskelyn yhteydessä syntyvän leimahduksen muodossa. Juopumuksen oireet tulevat Benderillä esiin silloin, kun hän lopettaa juomisen, jolloin hänestä tulee sekava ja hänen suunsa ympärille alkaa muodostua ruostetta. Vaikka alkoholi on Benderin ensisijainen polttoaine, hän kykenee prosessoimaan myös mineraaliöljyä, pimeää ainetta sekä fotoneita (aurinkoenergiaa). Jaksossa ”Godfellas” saatiin tietää, että hänet on varustettu myös ydinmiilulla.

Hänellä on miltei patologinen pelko purkinavaajia kohtaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Episodit 2ACV01, 3ACV13.