Amy Wong

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Amy Wong
Amy Wong.jpg
Luoja(t) Matt Groening
Näyttelijä(t) Lauren Tom
Ensiesiintyminen Kuun kamaralla (Series Has Landed)
Koko nimi Amy Wong
Ikä 29
Asuinpaikka New New York City, New York
Luonteenpiirteet Kömpelö ja kiinnostunut kaikenlaisista miehistä
Suhteet
Vanhemmat Inez Wong
Leo Wong
Muut sukulaiset Kif Kroker (Poikaystävä/Aviomies)
Tutut Philip J. Fry
Professori Hubert J. Farnsworth
Bender Bending Rodríguez
Turanga Leela
Tri. Zoidberg
Hermes Conrad.

Amy Wong on kuvitteellinen hahmo Futurama-televisiosarjassa. Ääninäyttelijänä toimii Lauren Tom[1].

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amy Wong on hyvin rikkaasta Marsilaisesta perheestä. Hänen vanhempansa Inez ja Leo Wong ovat Marsin rikkaimmat henkilöt. Amy Wong opiskelee insinööriksi Marsin Yliopistossa ja kuuluu naisopiskelijakunta Kappa Kappa Wongiin (ΚΚ王), mutta tällä hetkellä Amy toimii kuitenkin harjoittelijana Planet Expressissä[2]. Professori Hubert J. Fransworth, kuitenkin sanoi jaksossa Kuun kamaralla (engl. Episode Two: The Series Has Landed), että Amy on vain siksi harjoittelijana, koska heillä on sama veriryhmä. [3].

Amy Wong tapasi Kif Kroekerin jaksossa Ikimuistoinen lento (engl. A Flight to Remember) [3], mutta alkoivat myöhemmin seurustelemaan, koska Kif oli aluksi liian ujo kysyäkseen Amya treffeille. Amylla ja Benderillä oli jonkin aikaa suhde kuudennella kaudella. Jotkut suhtautuivat roboseksualisteihin aika tylysti, joten he tekivät roboseksuaalien aviosta laillisen. Suhde kuitenkin päättyi ja Amy ja Kif palasivat yhteen.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Futurama: Moniniskainen monsteri (engl. Futurama: The Beast with a Billion Backs) elokuvassa Amy ja Kif menevät naimisiin Kifin kotiplaneetalla Amphibios 9, mutta melkein heti naimisiin menon jälkeen Kif kuolee tapaturmaisesti. Surun vallassa Amy kuitenkin erehtyy menemään sänkyyn Zapp Branniganin kanssa ja kun Kif palaa kuolleista Amyn toiveesta ja saa selville tapahtuneen, hän ei voi antaa tätä anteeksi Amylle. [4]. Elokuvassa Futurama: Vihreän ajan tuolle puolen (engl. Futurama: Into The Wild Green Yonder) Kif kuitenkin antaa anteeksi Amylle[5].

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]