Beijing Technology and Business University

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Beijing Technology and Business University
北京工商大学
South gate of BTBU West Campus (20210426140837).jpg
Perustettu 1950
Opiskelijoita n. 20 000[1]
Jatko-opiskelijoita n. 1000
Sijainti Peking, Kiina
Osoite 33 Fucheng Lu 100037 Beijing
Sivusto http://www.btbu.edu.cn/

Beijing Technology and Business University on yliopisto Pekingissä, Kiinassa.[2] Se on perustettu vuonna 1999 kolmen eri instituutin yhdistyessä: Beijing Institute of Light Industryn, Beijing Institute of Businessin ja Institute of Managerial Cadres of Machinary Industryn.

Beijing Technology and Business Universityssä on tällä hetkellä noin 20 000 opiskelijaa[1], joista jatko-opiskelijoita on noin tuhat. Professoreita yliopistossa on noin 400. Yliopisto käsittää 11 laitosta ja kolme aluetta. Tutkintoon johtavia ohjelmia on yksi tohtoritason, 31 maisteritason ja 41 kandidaattitason. BTBU:ssa on kaksi kansallista tutkimuskeskusta ja yksi kaupungin tutkimuslaboratorio.

BTBU on yhteistyössä useiden yliopistojen kanssa eri maista, kuten Yhdysvalloista, Kanadasta, Britanniasta, Irannista, Australiasta, Uudesta-Seelannista, Japanista, Ruotsista, Venäjältä, Suomesta, Alankomaista, Ranskasta, Etelä-Koreasta ja Brasiliasta. Vuosittain BTBU hyväksyy yli 70 vaihto-opiskelijaa ja lähettää muualle lähes 120 opiskelijaa.

Suomalaisista oppilaitoksista BTBU:n kanssa yhteistyössä on muun muassa Saimaan ammattikorkeakoulu.

Yliopiston uusi kampusalue on rakennettu Pekingin lähiöön, Fangshaniin. Kampusalue on 100 hehtaarin kokoinen. Se sisältää muun muassa jalkapallokentän katettuineen katsomoineen ja tekojärven. Alueella on myös maamerkkinä pidetty korkea kellotorni, joka näyttää myös kuun muodon pimeällä säällä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Beijing Technology and Business University (BTBU) China's University and College Admission System. Viitattu 10. heinäkuuta 2013.
  2. About BTBU english.btbu.edu.cn. 13-07-2018. (englanniksi)