Battalion Wars

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battalion Wars
Kehittäjä Kuju Entertainment
Infusion Games
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Nintendo Wars
Julkaistu Euroopan unionin lippu 12. syyskuuta 2005
Yhdysvallat 20. syyskuuta 2005
Japani 27. lokakuuta 2005
Lajityyppi Strategia
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben 12 cm optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battalion Wars (jap. 突撃!!ファミコンウォーズ, Totsugeki! Famicom Wars) on reaaliaikainen strategiapeli Nintendo GameCubelle. Peli tunnettiin alun perin nimellä Advance Wars: Under Fire, mutta se vaihdettiin ennen julkaisua nykyiseen muotoonsa. Peli on osa Nintendo Wars -pelisarjaa. Pelille on kehitteillä jatko-osa, Battalion Wars 2, joka julkaistaan Wiille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars on sekoitus reaaliaikaista strategiapeliä, sekä kolmannen persoonan räiskintäpeliä. Taistelun keskellä pelaaja voi ohjata monia erilaisia yksiköitä ja lähettää niitä paikasta toiseen. Pelaajan täytyy myös liikuttaa "itseään", eli itse valitsemaansa sotilasta tai kulkuneuvoa, joiden välillä voi vaihtaa lennosta Pelaaja voi käskyttää joko kaikkia yksiköitä, paria yksikköä kerrallaan tai vain yksiköiden jäseniä erikseen.

Jalkaväkiyksiköt: Rifle Grunt: Perusyksikkö jolla aseena konekivääri. Ei erityisiä vahvuuksia. Assault Veteran: Tämä yksikkö pärjää hyvin muita jalkaväkiyksiköitä vastaan ja voi tuhota muutamia maa-ajoneuvojakin. Assault Veteranin aseena oleva konekivääri on tehokkaampi kuin Rifle Gruntin, mutta se voi ylikuumentua, jolloin yksikkö on hetken aikaa erittäin haavoittuvainen. Flame Veteran: Tämä yksikkö kärventää liekinheittimellään jalkaväen ja avonaiset ajoneuvot helposti. Bazooka Veteran: Tällä yksiköllä on aseena sinko. Bazooka Veteranit ovat vahvoilla kun vastassa on tankkeja ja muita maa-ajoneuvoja, mutta useimmat muut jalkaväkiyksiköt saavat Bazooka Veteranin helposti hengiltä. Anti-air Veteran: Tämä yksikkö ampuu hakeutuvia ohjuksia, joilla saa kaikki ilma-yksiköt tuhottua, mutta Anti-airit eivät pärjää muulle jalkaväelle tai maa-ajoneuvoille ensinkään. Mortar Veteran: Näiden yksiköiden kranaatinheittimeltä ainoastaan lentävät yksiköt ovat turvassa.

Kaikkien jalkaväkiyksiköiden (paitsi Anti-air veteranien) yhteiseksi uhaksi voidaan laskea Gunshipit ja Bomberit.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars sai kriitikoilta pääosin hyviä vastaanottoja. Valituksen aihetta peli sai lähinnä sen lyhyydestä.

Advance Wars -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars tunnettiin kehityksensä aikana nimellä Advance Wars: Under Fire, mutta nimi vaihdettiin E3 2004-messujen jälkeen. Alkuperäinen nimi olisi taannut sen, että peli olisi kuulunut sekä Advance Wars, että Nintendo Wars-pelisarjaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.