Battalion Wars

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battalion Wars
Kehittäjä Kuju Entertainment
Julkaisija Nintendo
Pelisarja Nintendo Wars
Julkaistu
  • EU 12. syyskuuta 2005
  • NA 20. syyskuuta 2005
  • JP 27. lokakuuta 2005
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta Nintendo GameCube
Jakelumuoto GameCuben 12 cm optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battalion Wars (jap. 突撃!!ファミコンウォーズ, Totsugeki! Famicom Wars) on Kuju Entertainmentin kehittämä ja Nintendon julkaisema reaaliaikainen strategiapeli. Peli on julkaistu vuonna 2005 Nintendo GameCubelle.

Peli tunnettiin alun perin nimellä Advance Wars: Under Fire, mutta se vaihdettiin ennen julkaisua nykyiseen muotoonsa. Peli on spin-off Nintendo Wars -pelisarjasta.

Pelin seuraaja on Battalion Wars 2.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars on sekoitus reaaliaikaista strategiapeliä, sekä kolmannen persoonan räiskintäpeliä. Taistelun keskellä pelaaja voi ohjata monia erilaisia yksiköitä ja lähettää niitä paikasta toiseen. Pelaajan täytyy myös liikuttaa "itseään", eli itse valitsemaansa sotilasta tai kulkuneuvoa, joiden välillä voi vaihtaa lennosta Pelaaja voi käskyttää joko kaikkia yksiköitä, paria yksikköä kerrallaan tai vain yksiköiden jäseniä erikseen.

Jalkaväkiyksiköt: Rifle Grunt: Perusyksikkö jolla aseena konekivääri. Ei erityisiä vahvuuksia. Assault Veteran: Tämä yksikkö pärjää hyvin muita jalkaväkiyksiköitä vastaan ja voi tuhota muutamia maa-ajoneuvojakin. Assault Veteranin aseena oleva konekivääri on tehokkaampi kuin Rifle Gruntin, mutta se voi ylikuumentua, jolloin yksikkö on hetken aikaa erittäin haavoittuvainen. Flame Veteran: Tämä yksikkö kärventää liekinheittimellään jalkaväen ja avonaiset ajoneuvot helposti. Bazooka Veteran: Tällä yksiköllä on aseena sinko. Bazooka Veteranit ovat vahvoilla kun vastassa on tankkeja ja muita maa-ajoneuvoja, mutta useimmat muut jalkaväkiyksiköt saavat Bazooka Veteranin helposti hengiltä. Anti-air Veteran: Tämä yksikkö ampuu hakeutuvia ohjuksia, joilla saa kaikki ilma-yksiköt tuhottua, mutta Anti-airit eivät pärjää muulle jalkaväelle tai maa-ajoneuvoille ensinkään. Mortar Veteran: Näiden yksiköiden kranaatinheittimeltä ainoastaan lentävät yksiköt ovat turvassa.

Kaikkien jalkaväkiyksiköiden (paitsi Anti-air veteranien) yhteiseksi uhaksi voidaan laskea Gunshipit ja Bomberit.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars sai kriitikoilta pääosin hyviä vastaanottoja. Valituksen aihetta peli sai lähinnä sen lyhyydestä.

Advance Wars -sarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars tunnettiin kehityksensä aikana nimellä Advance Wars: Under Fire, mutta nimi vaihdettiin E3 2004-messujen jälkeen. Alkuperäinen nimi olisi taannut sen, että peli olisi kuulunut sekä Advance Wars, että Nintendo Wars-pelisarjaan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.