Battalion Wars 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battalion Wars 2 / BWii
Kehittäjä Kuju Entertainment
Julkaisija Nintendo
Jakelija Nintendo eShop
Pelisarja Nintendo Wars
Julkaistu
  • NA 29. lokakuuta 2007
  • EU 15. helmikuuta 2008
  • AUS 20. maaliskuuta 2008
Lajityyppi reaaliaikainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 16
Alusta Wii
Jakelumuoto optinen levy
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Battalion Wars 2 on Kuju Entertainmentin kehittämä ja Nintendon julkaisema reaaliaikainen strategiapeli. Peli on julkaistu vuonna 2007 Wiille.

Peli julkistettiin ensimmäisen kerran Leipzig Games Convention -pelimessuilla lokakuussa 2006.

Peli on seuraaja Battalion Warsille.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

200 vuotta sitten, Iron Legion, Lordi Ferrokin johtamana, oli melkein kokonaan valloittanut maailman. Hän oli koonnut kaikki joukkonsa hänen päätukikohtaansa, Iron Towerille, valmistautumaan viimeiseen hyökkäykseen. Kuitenkin keisarinna Qa-Len yritti käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tuhota Iron Legionin lopullisesti, mutta hän epäonnistui useasti. Kun kaikki toivo olisi lopulla, hän lähetti pataljoonan, jolla oli satelliittiaseen laukaiseva sauva, syvälle Vanhaan Xylvaniaan. He kiirehtivät että Lordi Ferrok ei saisi vihiä juonesta, mutta epäonnistuivat siinä. Lordi Ferrok lähetti pommittajan tuhoamaan heidät, ja suurin osa kuoli. Yksi selviytyjä kuitenkin löysi sauvan jälkeenpäin, joka voimisti hänen aseensa ja loi suojan. Hän meni eteenpäin kohti Iron Toweria, tuhoten kaikki viholliset edessä. Myöhemmin hän löysi kolme muuta selviytyjää, ja he saavuttivat Iron Towerin. Sen huipulla he käynnistivät sauvan signaalin, joka laukaisi satelliittiaseen. Satelliittiase tuhosi Iron Towerin ja samalla kaikki Iron Legionin joukot, jotka oli kerätty sinne. Keisarinna Qa-Len jälkeenpäin heitti sauvan Tundran alueitten yhteen syvään rotkoon toivoen, ettei sitä käytettäisi pahaan tarkoitukseen.

Anglo-saarien komentaja Pierce ja eversti Windsor ovat saaneet vihiä, että Solar Empire kehittää tuhoisaa superasetta. Pierce ja Windsor lähettävät joukkoja hyökkäämään Solar Empiren reunaisille saarille sen pelossa, että superase laukaistaisiin heidän mailleen. Keisarinna Lei-Qo kuitenkin estää hyökkäyksen. Myöhemmin Anglo-saaren joukot hyökkäävät Bongo-saarelle. Amiraali A-Qira lähettä pienen pataljoonan saaren etäläiselle puolelle, josta se kulkee eteenpäin ja saavuttaa Western Frontierin varuskunnan. Siellä pataljoona pysäyttää tulevan hyökkäyksen ja valtaa takaisin sataman voittaen taistelun. Tämän jälkeen Anglo-saaren joukot hyökkäävät Imperial Palaceen, joka on Solar Empiren valtarakennus. Keisarinnan pataljoona kuitenkin saavuttaa palatsin ja pysäyttää kaikki hyökkäykset. Hävinneet Anglo-saaret eivät kuitenkaan luovuta ja asettavat kolme ohjussiiloa Ison Honshun vierelle, joiden tulisi tuhota Solar Empiren merivoimat. Amiraali A-Qira lähettää pataljoonan kutsumaan paikalle Recon-ajoneuvon, jonka olisi määrä löytää ammusekspertti, joka tuhoaisi kaikki kolme ohjussiiloa. Näin tapahtui, ja pataljoona kulkee eteenpäin kohti Anglo-saarien tukikohtaa ja valloittaa sen. Anglo-saaret vetäytyvät viimeiselle tukikohdallensa Solar Empiren mailla. Amiraali A-Qira saattaa merivoimillaan Western Frontierin joukot rannalle, josta he kulkevat eteenpäin. He kutsuvat Air Transportin, joka tuo Solar Empiren joukkoja saarelle. Yhdessä he valtaavat lentokentän, ajaen Anglo-saaret pois Solar Empirestä. Amiraali A-Qira lupaa koston tästä hyökkäyksestä, ja kutsuu marsalkka Novan mukaan kostoretkelle.

30 vuotta sitten, kun tsaari Gorgi oli Tundran alueitten vallassa, Western Frontier oli Tundran alueitten hyökkäyksen kohteena. Western Frontierin joukkojen täytyi vetäytyä Linnoitus 51:een. Siellä he puolustivat tukikohtaansa ja valloittivat useita Tundran rakennuksia kunnes saavuttavat lentokentän. Pataljoona valloittaa senkin, ja ajaa Tundran joukot pois alueelta. Western Frontierin joukot etenivät ajaakseen Tundralaiset mailtaan. Siihen heidän täytyisi avata portti, johon generaattorit antoivat virtaa. Generaattorien tuhoamiseen taas tarvittiin ilmavoimia, mutta läheisellä joella oli Frigate-laivoja, jotka tuhoaisivat ilmavoimat mennen tullen. Western Frontier tuhosi laivat Artillery-ajoneuvoilla, joten Gunship-taisteluhelikopterit pääsivät tuhoamaan generaattorit. Kun generaattorit oli tuhottu, maajoukot pääsivät etenemään. Siellä tie haarautui kahteen haaraan. Toinen haara oli tukossa kivirykelmässä. Pataljoona tuhosi sen, ja haaran päässä oli Xylvanialaisten kaivuleiri. He vapauttivat panttivangit ja tuhosivat leirin. Sitten he palasivat ja menivät taas toisen haaran suuntaan ja valloittivat lentokentän. Tämän jälkeen he jatkoivat eteenpäin ja tuhosivat Tundran Air Transport-kuljetushelikopterit pakottaen Tundralaiset mailleen. Sitten Western Frontier aloitti hyökkäyksen Tundran rajatukikohtaan. Valloittaen useita rakennuksia he saivat enemmän joukkoja ja lopulta valloittivat tukikohdan ja ajoivat Tundralaiset mailtaan. Syy tundralaisten hyökkäykseen oli täsmälleen sama kuin Anglo-saarten hyökkäykseen Solar Empireen: tsaari Gorgi oli kuullut, että Western Frontier oli kehittämässä superasetta.(Tämä on tapahtunut ennen Anglo Islesin hyökkäystä)

Amiraali A-Qira ja marsalkka Nova ovat hyökänneet Anglo-saarien kimppuun. Komentaja Pierce kuitenkin taistelee takaisin valloittamalla lentokentän. Hän myös vapautti useita panttivankeja vahvistaen joukkojaan, kunnes pataljoona pääsee valloitetulle satamalle ja nappaa sen takaisin. Pian amiraali A-Qira yrittää valloittaa Merseychesterin kaupungin sataman. Kuitenkin merivoimiensa avulla eversti Windsor tuhoaa aikeet ja valloittaa Solar Empiren tukikohdan. Häviön syövereissä amiraali A-Qira vetäytyy väliaikaiseen tukikohtaan, mutta matkan varrella hän graffitoi kansallismuistomerkkiin, Windsor's Columniin. Raivoissaan tästä eversti Windsor lähettää pataljoonaan tuhoamaan viholliset alueelta, jotta puhdistuspartio pääsisi paikalle. Kun partio saapui pataljoonan mukana, valtava taistelualus ilmestyi mereltä. Se oli Dreadnought-taistelulaivan prototyyppi, ja graffitoiminen kansallismuistomerkkiin oli amiraali A-Qiran ansa, jotta eversti Windsorin joukot saapuisivat sen tähtäimeen. Ensimmäisenä se alkoi pommittaa Windsor's Columnia, mutta pommittajat tuhosivat Dreadnoughtin ennen kuin se olisi tuhonnut Windsor's Columnin. Eipä aikaakaan, kunnes amiraali A-Qira oli taas Anglo-saarien kimpussa. Tällä kertaa hän hyökkäsi ilman kautta, mutta komentaja Piercen pataljoona teki näistä pian selvää, ja Solar Empiren hyökkäys oli puolustettu kokonaan. Raivostuneena häviöstänsä, amiraali A-Qira juo taskumatistaan, vain huomatakseen että siinä on myrkkyä. Hänen myrkyttäjänsä oli itse Kaiser Vlad, joka oli näitten sotien takana. Koska Tundra menetti huomattavan paljon joukkoja Anglo-saarien sodassa, xylvanialaiset valtasivat Tundran leikiten.

Kun Iron Legion oli erittäin lähellä maailmanvalloitusta 200 vuotta sitten, keisarinna Qa-Len lähetti valtavasti joukkoja Vanhaan Xylvaniaan. Ensimmäiseksi Solar Empire yritti tuhota Lordi Ferrokin Battlestation-jättitankin prototyypin. Kuitenkin Iron Legionin sotilaat estivät yrityksen ja Battlestation oli valmis käytettäväksi. Sillä pataljoona tuhosi Solar Empiren aurinkopaneelit, joilla Solar Empire latasi tankeilleen voimia. Myöhemmin, Lordi Ferrok lähetti pataljoonan puolustamaan piirritystykkejä, joiden kimppuun Solar Empiren joukot olivat hyökänneet. Pataljoona sai hyökkäyksen torjuttua, ja he menivät valloittamaan takaisin Nerociittikaivokset jotka keisarinna Qa-Len oli kaapannut. Kun pataljoona oli lähellä uudelleenvalloitusta, keisarinna Qa-Len päätti tuhota kaivokset mieluummin kuin luovuttaa ne Lordi Ferrokin käsiin. Hän epäonnistui, ja Iron Legion oli lähempänä voittoa. Hävinneenä, keisarinna Qa-Len päätti laukaista täyshyökkäyksen Iron Toweriin, Iron Legionin päätukikohtaan. Lordi Ferrokin pataljoona kuitenkin tuhosi nämä aikeet, ja keisarinna Qa-Lenin armeijasta ei ollut lähes mitään jäljellä. Mutta, kuitenkin satelliittiaseen voimalla Iron Legion tuhottiin. Nyt Kaiser Vlad etsii tätä lukuista sauvaa jotta saisi loputtoman voiman.

Xylvanialaiset, Ubelin johtamana, ovat valloittaneet Gorgisburgin, ja myös aikovat tuhota Gorgin mausoleumin dynamiitilla! Marsalkka Novan joukot kuitenkin kaappaavat Gorgisburgin takaisin ja estävät aikeet Gorgin mausoleumin tuhoamisesta. Sillä aikaa, Kaiser Vlad valmistelee Dreadnought-laivastoa. Tämän estääksensä marsalkka Nova lähettä laivastonsa ja oman Dreadnoughtinsa, TTS Potemkinin, tuhoamaan Kaiser Vladin laivaston. Hän vapautti Novagradin kaupungin ja lähetti ammuseksperttejä tuhoamaan Dreadnoughtit ennen kuin ne olisivat käyttövalmiit. Kun ne olivat tuhotut, marsalkka Novan joukot etenivät pohjoiseen tuhotakseen seismisen aseman Ice Station X:än, jota Ubel käyttää löytääkseen Qa-Lenin sauvan. Marsalkka Novan pataljoona tuhoaa aseman, mutta se oli jo saanut sauvan olinpaikan selville. Kansojen Liitto kulkee länttä kohti, jossa sauva on. Kaiser Vlad käyttää valtavaa kaivuhämähäkkiä saamaan sauvan itselleen, mutta marsalkka Novan Battlestation ja muiden kansojen lisävoimien avulla kaivuhämähäkki tuhoutuu, mutta Kaiser Vlad oli jo kaivanut sauvan rotkon syvyyksistä ja käynnistää singaalin. Hän yrittää paeta kuljetushelikopterilla, mutta komentaja Pierce tuhoaa sen. Kaiser Vlad pakenee maan alle. Kaikki muut paitsi prikaatikenraali Betty olivat paenneet. Kuitenkin komentaja Pierce pelastaa hänet.

Syvällä rotkossa Ubel kaivaa tietä ulos Kaiser Vladille ja itselleen. Kaiser Vlad pitää tulitikkua kädessään ja mahtailee, että kohtalon soihtu palaa kirkkaasti Xylvanian maailmanvalloitukselle. Kuitenkin, tulitikku palaa pohjaan. Samaan aikaan Tundralaisessa kaupungissa on juhlistusparaati Kansojen Liiton voitolle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Battalion Wars 2:ssa on kolme verkkomoninpelimuotoa. "Assaultissa" yksi pelaaja puolustaa tukikohtaansa kun toinen pelaaja hyökkää ja yrittää vallata kyseisen tukikohdan. "Skirmish" on taktisempi muoto, jossa kummatkin pelaajat keräävät pisteitä tuhoamalla vihollisen yksikköjä ja valloittamalla toistensa rakennuksia. Se jolla on enemmän pisteitä voittaa. "Co-op" on yhteispeli, jossa kaksi pelaajaa taistelee yhdessä tietokoneohjattua vihollista vastaan. Kummalakin on erilaiset yksiköt(esim. toisella on Anti-air yksikkö, kun taas toisella Heavy tank) joten he ovat riippuvaisia toistensa avusta.

Pelaaja pääsee ohjamaan pelin aikana ilma-, meri- ja maavoimia. Pelissä on kuusi erilaista kansakuntaa ja viisi uutta yksikköä. Kampanjassa pelataan vain viidellä kansakunnalla.

Peliä ohjataan kytkemällä Wii Remoteen nunchuk-lisäohjain kiinni. Nunchukin tatilla liikutaan ja heiluttamalla sitä ylöspäin ohjattava hahmo hyppää. Jalkaväki yksikköjä ohjattaessa voi heilauttaa Nunchukia vasemmalle tai oikealle, samalla pitäen ohjaustattia siinä suunnassa, jolloin hahmo kierähtää siihen suuntaan. Nunchukin Z-painikkeesta lukittaudutaan kohteisiin ja C-napilla vaihdetaan kuvakulmaa, joita on 3 erilaista. Wii Remotella ohjataan tähtäintä. A-painikkeesta komennetaan omat joukot seuraamaan, hyökkäämään, jäämään puolustusasemiin, valtaamaan vihollisten laitoksia tai menemään tykkipesäkkeeseen. B-painikkeesta ammutaan, + painikkeesta mennään taukovalikkoon, josta voit esimerkiksi katsoa ensisijaiset ja toissijaiset tehtävät tai aloittaa tehtävän alusta. - painikkeesta saa näkyviin pelialueen kartan ja ristiohjaimesta valitaan käskytettävät joukko-osastot.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.