Bats

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lepakkoliiga eli Bats on suomalainen rikollisjärjestö.[1]

Perustajissa on Joensuun skinejä. Vaikka järjestö on täysin suomalaisperäinen, toimintaa paljon myös Ruotsissa ja Norjassa. Jäsenten tunnuksena on peukalon juureen tatuoitu lepakko. Jäseniä noin 20, joista puolet vankilassa. Jäsenet ovat syyllistyneet mm. huume- ja asekauppaan, talousrikoksiin ja räjähderikoksiin.

Johtaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batsin johdossa on Arto Miettinen, joka tuomittiin vuonna 2004 törkeästä huumausainerikoksesta kahdeksaksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Hän johti vankilasta liigaansa, joka levitti viisi kiloa amfetamiinia, 5 000 ekstaasitablettia, yli 60 kiloa hasista ja 10 kiloa marihuanaa vuosien 2002-2003 aikana. Miettinen vapautui vuonna 2011.

Johtajiin on lukeutunut myös Kai Tallgren, joka on istunut 8,5 vuoden tuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Tallgren on menestynyt erinomaisesti painonnostossa, mutta ura katkesi hänen jäätyään kiinni dopingista. Tallgren on sittemmin irtautunut liikkeestä. [2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 7 liigaa pyörittää alamaailmaa iltalehti.fi. 7.11.2009. Viitattu 9.8.2010.
  2. Janne Laitinen: Joensuun pelätyimmästä skinheadista tuli rakennusmies ja perheenisä KSML.fi – Keskisuomalainen. Viitattu 6.12.2018.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.