Autolautta

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Autolautta Istanbulin lähellä

Autolautta on alus, joka kykenee kuljettamaan ajoneuvoja vesistön yli. Ajoneuvojen lastaus aluksen autokannelle ja sieltä pois tapahtuu keulassa ja perässä olevien porttien kautta (Ro-Ro).

Ensimmäiset käyttöön otetut lautat olivat pääasiassa ajoneuvojen kuljetusta varten. Matkustajia ja raskaan kaluston kuljettajia varten aluksissa oli hyttipaikkoja ja makuusalonkeja, joissa saattoi levähtää matkan ajan. Viihdykkeitä ei ruokaravintolaa ja baaria lukuun ottamatta juuri ollut.

Nykypäivän autolautat muistuttavat usein risteilyaluksia, ja ajoneuvojen siirto meren yli on muuttunut toisarvoiseksi. Lauttaristeilyille lähdetään nykyään huvittelemaan, ja niissä on muun muassa useita ravintoloita ja baareja, uima-allasosasto saunoineen, pelikasino, lapsimatkustajille omat leikkihuoneensa, sekä verovapaa myymälä. Tämän johdosta varustajat puhuvat mieluummin "risteilylautoista".

EU-sisäliikenteessä Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä verovapaus on säilytetty Ahvenanmaata koskevan tullivapauden avulla.

Paranapanema-joen ylittävä, lähinnä lossiksi katsottava autolautta, Brasiliassa

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Karlsson, Bengt: 40 vuotta Skandiasta - oikeasta autolautasta. Suomen Turku, 2001, 42. vsk, nro 2, s. 22. Turku: Turku-seura. ISSN 0780-5101. (suomeksi)
  • Westerlund, Kasper (toim.): Färjefart : historiska och etnologiska perspektiv på färjetrafiken mellan Finland och Sverige. Åbo: Sjöhistoriska institutet vid Åbo Akademi, 2012. ISBN 978-952-12-2568-0. (ruotsiksi)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laivoihin tai muuhun vesiliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.