Aurorankatu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aurorankadun itäinen alkupää.

Aurorankatu on katu Etu-Töölössä Helsingissä. Aurorankadun toinen pää on Arkadiankadulla Luonnontieteellisen museon länsipuolella, toinen Mannerheimintien varrella Kansallismuseon edessä samalla aukiolla, josta alkaa myös Museokatu.

Kadulla on muun muassa R-kioski ja jazz-klubi Storyville. Arkadiankadun päässä sijaitsee jyrkähkö mäki. Arkadiankadun päästä kohti Museokatua kuljettaessa tie kääntyy pitkään loivaan laskuun Eduskunnan kirjaston sisäänkäynnin kohdalla. Aurorankadun varrella sijaitsee kolme risteystä: Freesenkatu, Nervanderinkatu ja Töölönkatu.

Katu on nimetty Aurora Karamzinin mukaan, ja sen Mannerheimintien-puoleinen pää on lähellä Hakasalmen huvilaa, jossa hän asui. Hän oli sosiaali- ja diakoniatyön uranuurtajana Suomessa.

Eduskuntatalon tontti rajoittuu pohjoisessa Aurorankatuun, ja sen varrella on 1970-luvulla rakennettu eduskunnan kaareva lisärakennus, jossa on myös Eduskunnan kirjasto. Aurorankadulla asuu varsin varakkaita vaikuttajia kaikilta yhteiskunnan osa-alueilta; muun muassa toimittajia, taiteilijoita ja terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Elämää Aurorankadun laitamille tuovat alueella asuvat opiskelijat. Aurorankadulla sijaitsi 2000-luvun alussa myös nuorisokommuuni.lähde?

Tämä liikenteeseen ja liikennevälineisiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.