Asia Pacific Activities Conference

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asia Pacific Activities Conference (APAC)
Apac logo uusi.png
Laji Useat urheilu/taide tapahtumat
Maa(t) Aasian-Tyynenmeren alue
Perustettu 1995
Edeltäjä Kansai League
Joukkueita AISG Rams, Brent Lions, CA Falcons, CISS Phoenix, ISB Dragons, SASPX Eagles, SASPD Eagles, HKIS Dragons, SFS Crusaders, TCIS Dragons, UNIS Phoenix, WAB Tigers.
Sivusto http://apacasia.org

Asia Pasific Activities Conference (Aasia-Tyynenmeren alueen aktiviteetti konferenssi) tai APAC on opetussuunnitelman ulkopuoleinen urheilu- ja taideohjelma kansainvälisille kouluille Aasia-Tyynenmeren alueella. APAC perustettiin 1995 tarkoituksena tarjota "kiinnostavaa, hyvin järjestettyä harrasteohjelmaa kansainvälisille kouluille Aasia-Tyynenmeren alueella. [1] APAC kannustaa laajaa oppilasosallistumista, kulttuurienvälistä ymmärrystä ja kunnioitusta sekä edellyttää reilua peliä ja itsekuria osallistujiltaan. [2] APAC:in 17 toimintavuoden aikana on järjestetty useita taidekokoontumisia sekä urheiluturnauksia. Niihin osallistuu kansainvälisiä kouluja Kiinasta, Hong-Kongista, Japanista, Etelä-Koreasta, Vietnamista ja Filippiineiltä. Jokaisena vuotena eri koulut eri puolilta Aasia-Tyynenmeren aluetta järjestävät eri APAC turnauksia. Näiden tarkoituksena on antaa koulujen oppilaille mahdollisuus matkustaa ja kilpailla eri urheilu- ja taidetapahtumissa sekä kerätä kokemuksia uusista kulttuureista ja kohteista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

APAC logo ennen United Nations International Schoolin liittymistä vuonna 2010

Asia Pasific Activities Conferencen perusti vuonna 1995 "Association of the Board of International Schools" (Kansainvälisten koulujen hallitus yhteisö).Konferenssi sai alkunsa ja kehittyi Japanin "Kansai Liigasta" jonka osallistujina olivat Osaka International School (ei nykyisin mukana) ja Canadian Academy Kobe. Sittemmin se laajentui sisältämään kouluja Kiinasta (The International School of Beijing, Shanghai American School - Puxi) Etelä-Koreasta (Seoul Foreign School) ja Filippiineiltä. (Brent International School Manila) APAC on myöhempinä vuosina laajentunut vielä lisää,sisältäen uusia kouluja Kiinasta, Hong-Kongista, Etelä-Koreasta, sekä Vietnamista.[1] Vaihdoista on tullut hyvin suosittuja jäsenkoulujen kesken. Koska APAC konferenssit ovat loistava tilaisuus taide ja urheilukokoontumisille koulujen kesken, APAC on saanut useiden kansainvälisten koulujen huomion Aasia-Tyynenmeren alueella.

Osallistujakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulun nimi Lyhenne Nimen suomenkielinen käännös Maa
Western Academy of Beijing WAB Pekingin länsimainen akatemia Kiina
International School of Beijing ISB Pekingin kansainvälinen koulu Kiina
Canadian Academy Kobe CA Kanadalainen akatemia Kobe Japani
Shanghai American School Pudong SASPD Shanghain amerikkalainen koulu Pudong Kiina
Shanghai American School Puxi SASPX Shanghain amerikkalainen koulu Puxi Kiina
Hong Kong International School HKIS Hongkongin kansainvälinen koulu Kiina (Hongkong)
United Nations International School UNIS Yhdistyneiden kansakuntien kansainvälinen koulu Vietnam
Brent International School Manila BRENT Brent kansainvälinen koulu Manila Filippiinit
Concordia International School Shanghai CISS Concordian kansainvälinen koulu, Shanghai Kiina
American International School of Guangzhou AISG Guangzhoun amerikkalainen kansainvälinen koulu Kiina
Taejon Christian International School TCIS Taejon kristillinen kansainvälinen koulu Etelä-Korea
Seoul Foreign School SFS Seoulin ulkomainen koulu Etelä-Korea

[3]


Perustamisvuodestaan lähtien koulut ovat kilpailleet virallisissa APAC-turnauksissa Varsity-tasolla. Useita kertoja vuodessa jokainen koulu joko lähettää tiimin toiseen kansainväliseen kouluun (tiettyä APAC kilpailua varten) tai isännöi APAC kilpailua. Isännöivä koulu tavallisesti tarjoaa majoituksen vieraileville APAC-joukkueille perhemajoituksessa. (Oppilaat osoitetaan isännöivän oppilaan perheeseen) Valmentajille tarjotaan tavallisesti hotellimajoitus.

Jokainen mainituista kansainvälisistä kouluista kilpailee useissa urheilu-, taide- ja musiikkikilpailuissa (kaikki nimellä APAC) läpi kouluvuoden. Kilpailun järjestää vuosittain eri koulu, ja koska tavallisesti kouluja on mukana useita, APAC jaetaan kahteen erilliseen turnaukseen, joissa kummassakin kilpailee kuusi joukkuetta.

APAC divisioonat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Useimmat APAC tapahtumat järjestetään kahdessa divisioonassa: Asia ja Pacific. Koulut kilpailevat eri divisioonissa joka vuosi, joten osallistujilla on vuosittain tilaisuus tavata ihmisiä eri kouluista. [4] Kolmen vuoden välein järjestetään "Super APAC" jossa kilpailevat kaikki joukkueet jaetun turnauksen sijaan. Tämä järjestetään lajeille joissa on kaksi divisioonaa

Kilpailut ja taiteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiteet (ei-kilpailulliset)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiteet APAC nimi Tapahtuman aika
Jousiorkesteri APAC Orchestra Ensimmäinen kausi (marraskuu)
Kamarikuoro APAC Choir Ensimmäinen kausi (marraskuu)
Tanssi APAC Dance Ensimmäinen kausi (marraskuu)
Orkesteri APAC Band Toinen kausi (Helmikuu)
Teatteri APAC Theatre Toinen kausi (Helmikuu)

Nämä aktiviteetit ovat ei kilpailullisia, ja niihin ei sisälly erityistunnustukisa tai palkintoja merkittäville edustajille. Nämä lajit perustuvat kahden ja puolen päivän harjoittelulle sekä loppuesitykseen joka pidetään kolmantena päivänä. Teatterissa isäntäkoulu asettaa osallistujakouluille teeman johon perustetaan sekä loppuesitys että jokaisen koulun luomat esitykset jotka esitetään konferenssin ensimmäisenä harjoituspäivänä. Tanssilla on vastaava käsite, jossa osallistujakoulun ohjaaja luo teeman pohjalta koreografian. Jousiorkesterissa, orkesterissa ja kuorossa laaja valikoima musiikkia eri genreistä (tavallisimmin klassisesta) esitetään muiden osallistujakoulujen kanssa. Isännöitsijäkoulut kutsuvat kapellimestareita eri puolilta maailmaa johtamaan edustajia ohjelmistossaan.

Kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilulajit APAC nimi Tapahtuman aika
Baseball APAC Baseball (pojat) Ensimmäinen kausi (Lokakuu)
Maastojuoksu APAC Cross Country Ensimmäinen kausi (Lokakuu)
Lentopallo APAC Volleyball Ensimmäinen kausi (Lokakuu)
Rugby APAC Rugby Ensimmäinen kausi (Lokakuu)
Tennis APAC Tennis Ensimmäinen kausi (Lokakuu)
Uinti APAC Swimming Toinen kausi (Helmikuu)
Koripallo APAC Basketball Toinen kausi (Helmikuu)
Forensics APAC Forensics Toinen kausi (Helmikuu)
Pöytätennis APAC Table Tennis Toinen kausi (Helmikuu)
Sulkapallo APAC Badminton Kolmas kausi (Huhtikuu)
Jalkapallo APAC Soccer Kolmas kausi (Huhtikuu)
Softball APAC Softball (tytöt) Kolmas kausi (Huhtikuu)
Yleisurheilu APAC Track and Field Kolmas kausi (Huhtikuu)

[5]

Tapahtumien suunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavan vuoden APAC tapahtumat suunnitellaan vähintään vuosi etukäteen, täten vaikka APAC ei sijoittuisikaan tarkalleen samoille päiville, tapahtuma järjestetään samaan aikaan kuukautta. Listatut tapahtuma-ajat ovat kuukauden mukaan koska täten tietty päivämäärä puuttuu.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]