Arkipuku

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Arkipuku (engl. informal) on miehen puku, jota käytetään yleensä töissä varsinkin aloilla, jotka sisältävät esimerkiksi toimistotyötä, neuvotteluja, asiakaspalvelua ja liiketapaamisia. Perinteisesti arkipuku on väriltään harmaa tai sininen ja valmistettu laadukkaasta villakankaasta. Tavallisemmin arkipuvun kanssa käytetään valkoista tai vaaleansinistä kauluspaitaa ja hillittyä solmiota. Solmion tulee olla tummempi kuin paita ja erivärinen kuin puku.lähde? Kengät ja sukat voivat arkipuvun kanssa olla mustat. Jos arkipuvun kanssa käytetään taskuliinaa, tulee sen olla joko paidan tai solmion värinen.lähde? Arkipukuun voidaan myös yhdistää liivi. Liivi on yleensä samanvärinen ja samaa kuosia kuin puku.

Naisten arkipuvusta puhuttaessa tarkoitetaan siistiä housu- tai jakkupukua tai leninkiä, mahdollisesti jakun kanssa. Arkipuvun kenkinä ovat yleensä avokkaat. Tyypillisiin asusteihin kuuluvat erilaiset huivit.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.