Architects

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Architects
Architects – Reload Festival 2015 03.jpg
Tiedot
Toiminnassa 2004–
Tyylilaji metalcore
Kotipaikka Englanti Brighton, Englanti
Laulukieli englanti
Jäsenet

Sam Carter
Adam Christianson
Josh Middleton
Alex Dean
Dan Searle

Entiset jäsenet

Tom Searle
Matt Johnson
Tom Hillier-Brook
Tim Lucas

Levy-yhtiö

Epitaph Records, UNFD, New Damage, Century Media, Distort, Thirty Days of Night, United by Fate, In at the Deep End

Aiheesta muualla
Kotisivut

Architects on brittiläinen metalcore-yhtye Brightonista, East Sussexista. Se perustettiin vuonna 2004 veljesten Dan ja Tom Searlen (rummut ja kitara) toimesta.

Yhtyeen perustuttuaan vuonna 2004, Searlen veljesten mukaan liittyi myös kitaristi Tim Hillier-Brook, basisti Tim Lucas ja laulaja Matt Johnson. Lucasin pian korvasi Alex Dean, kun taas Johnson jätti yhtyeen debyyttialbumi Nightmaresin (2006) julkaisun jälkeen. Hänet korvasi Sam Carter, joka nopeasti teki debyyttinsä yhtyeen toisella albumilla nimeltään Ruin (2007). Dead Swansin vuonna 2008 kanssa julkaistun Split EP:n jälkeen he allekirjoittivat Century Media Recordsin kanssa sopimuksen ja julkaisivat kolmannen albuminsa Hollow Crown levy-yhtiön kautta vuonna 2009. Vuonna 2011 julkaistiin The Here And Now, jolla yhtye otti askeleen enemmän melodisen post-hardcoren suuntaan, joka vieraannutti osan heidän faneistaan. Seuraavana vuonna he palasivat takaisin alkuperäiseen tyyliinsä albumilla Daybreaker, joka esitteli myös enemmän yhteiskunnallisia sanoituksia vastakohtana vanhemmille väkivaltaisille ja jopa humoristisillekin sanoituksille. Hillier-Brook lähti yhtyeestä albumin julkaisun aikaan, ja hänet korvasi Adam Christianson live-esityksissä.

Vuonna 2013 Architects lähti Century Medialta, julkaisten itsenäisesti dokumentin One Hundred Days: The Story of Architects Almost World Tour ja liittyi Epitaph Recordsille, jonka kautta he julkaisivat kuudennen albuminsa nimeltä Lost Forever // Lost Together (2014). Vuonna 2015 Christiansonista tuli yhtyeen pysyvä jäsen. Pian albumin All Our Gods Have Abandoned Us julkaisun jälkeen vuonna 2016, kitaristi ja lauluntekijä Tom Searle kuoli sairastettuaan kolme vuotta ihosyöpää. Syyskuussa 2017 yhtye julkaisi singlen "Doomsday" — viimeisen laulun, jonka kanssa Searle oli työskennellyt ennen kuolemaansa — ja ilmoitti Josh Middletonin olevan yhtyeen uusi kitaristi. Single on mukana heidän albumillaan nimeltään Holy Hell, joka julkaistiin marraskuussa 2018 ja joka oli yhtyeen ensimmäinen, jonka kirjoittamisessa Tom Searle ei ollut mukana.

Kaikki yhtyeen jäsenet ovat vegaaneja,[1] käännyttyään veganismiin nähtyään useita dokumentteja aiheesta. He myös mainostavat Sea Shepherd Conservation Societya, ja Carter on yksi sen brittiläisistä sanansaattajista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perustaminen ja Nightmares (2002–2006)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Architectsin kaikki alkuperäiset jäsenet kasvoivat Brightonin lähellä, ja olivat hyvin aktiivisia paikallisessa musiikkielämässä ennen yhtyeen perustamista. Sam Carter, joka oli rumpali ja opiskeli rumpuja Brighton Institute of Modern Musicissa ennen liittymistään yhtyein, oli soittanut useissa paikallisissa yhtyeessä joskus rumpalina, joskus laulajana; yksi näistä yhtyeistä oli lämmitellyt Enter Shikaria Brightonissa.[2]

Architects perustettiin vuonna 2004 rumpali Dan Searlen ja hänen veljensä, kitaristi Tom Searlen toimesta. Hanke oli nimeltään "Counting the Days", ennen kuin siitä tuli se, mitä nyt kutsutaan "Architectsiksi" alkuperäisenä vokalistinaan Matt Johnson, kitaristinaan Tim Hillier-Brook ja basistinaan Tim Lucas. Vuonna 2006 yhtyeen alkuperäinen basisti, Tim Lucas, päätti jättää yhtyeen päästäkseen keskittymään akateemiseen uraansa. Hänet korvasi Alex Dean. Yhtye oli matkustanut ympäri Britanniaa monilla kiertueilla lämmittelemässä useita eri yhtyeitä (kuten Beecher ja Bring me the Horizon) mainostaen heidän debyyttialbumiaan Nightmaresia. yhtyeen jäsenten iän vuoksi he joutuivat alkuvuosinaan anoa viikkoja lomaa collegesta tehdäkseen kiertueita kaikkialla maassa.

Laulajan vaihtuminen ja uusi sopimus Century Median kanssa (2007–2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sam Carter esiintymässä Philadelphiassa vuonna 2009. Carter liittyi yhtyeeseen vuonna 2007 Matt Johnsonin lähdettyä.

Vain kuusi kuukautta Nightmaresin julkaisun jälkeen, alkuperäinen vokalisti Matt Johnson jätti yhtyeen.[3] Dan Searle kertoi, että Johnsonin lähdettyä he näkivät Sam Carterin esiintymässä muiden paikallisten yhtyeen kanssa ja päättivät sen olevan "helppo valinta". Ali Dean otti Carteriin yhteyttä kun hän oli töissä ja he pitivät muutamia yhtyetreenejä. Kun Carter liittyi Architectsiin uutena päävokalistina, hän teki oman debyyttiesiintymisensä laululla "The Darkest Tomb". Lähtönsä jälkeen Johnson perusti yhtyeen nimeltä Whitemare entisten Johnny Truant ja Centurion -yhtyeen jäsenten sekä Tim Hillier-Brookin kanssa.[4] Architects julkaisi toisen albuminsa Ruin 25. kesäkuuta 2007 Vaikka he olivatkin julkaisseet debyyttialbuminsa vasta edellisenä vuonna, he tunsivat kehittyneensä lauluntekijöinä paljon ja halusivat julkaista jotain uutta nopeammin. Carter tunsi painetta kirjoittaessaan sanoituksia Ruinille johtuen siitä, että hän oli studiossa äänittämässä vain kuusi viikkoa yhtyeeseen liittymisen jälkeen. Dan Searle kommentoi Carterin ottaneen sanoituksia enemmän omista kokemuksistaan kuin yhtyeen edellinen laulaja Johnson. He lämmittelivät Suicide Silencea vuonna 2007 The Cleansing The Nation Tourilla Yhdysvalloissa.

Vuoden 2008 alussa he julkaisivat brittiyhtye Dead Swansin kanssa Split EP:n, jossa oli kaksi kappaletta molemmilta. Architects osallistui EP:n tekoon kappaleilla "We're All Alone" ja "Broken Clocks", ja Dead Swans osaltaan kappaleilla "In the Half Light" ja "Swallow". Laulu "We're All Alone" lisättiin myöhemmin albumille "Hollow Crown". Architects kertoi, että he halusivat julkaista albumin näyttääkseen ihmisille kehittävänsä vielä tyyliään. EP sai brittiläisen musiikkilehdistön arvosteluissa pisteet 7/10 Metal Hammerilta,[5] 8/10 Rock Soundilta,[6] 7,5 Terrorizerilta Architectsin puolelta EP:tä[7] ja neljä "K":ta 5:stä Kerrang!:ilta.[8] Julkaisua seurasi kiertue kahdella pääesiintyjällä Isossa-Britanniassa.

Toukokuussa 2008 Architects ilmoitti, että he olivat allekirjoittaneet kolmen albumin sopimuksen Century Media Recordsin kanssa. Heistä tuli Napalm Deathin jälkeen ensimmäinen brittiyhtye, joa allekirjoitti Century Median kanssa sopimuksen. Dean kertoi, että allekirjoittaminen oli tärkeää yhtyeelle, sillä se mahdollisti heidän "olla osa niinkin arvostettua levy-yhtiötä ja se on aivan mahtavaa, että levymme tulevat olemaan julki maailmanlaajuisesti."[9] Dan Searle kuvaili Century Median tuen sopia yhteen "tavoitteemme kanssa puskea tämän yhtyeen kanssa niin pitkälle kuin voimme." Century Mediaan allekirjoittaminen yhdistettiin yhteyeen toisen albumin, Ruinin uusintajulkaisuun kappale Broken Clocks bonusraitana.[10] Marraskuussa 2008 yhtye lähti Never Say Die! -kiertueelle Eurooppaan Parkway DrivenUnearthin, Despised Iconin, Protest the Heron, Whitechapelin ja Carnifexin kanssa.[11]

Arkkitehdit asuvat Australiassa vuonna 2009. Vasemmalta oikealle: Tom Searle, Carter, Alex Dean ja entinen kitaristi Tim Hillier-Brook. Dan Searle ei ole näkyvissä.

26. tammikuuta 2009 Architects teki Century Recordsin debyyttinsä kolmannen studioalbuminsa, Hollow Crownin kanssa. Se julkaistiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Australiassa 26. tammikuuta 2009 10. helmikuuta Yhdysvalloissa ja Kanadassa, 20. helmikuuta vuonna Manner-Euroopassa ja 21. helmikuuta Japanissa. yhtye äänitti albumin heinäkuussa 2008 sen jälkeen, sen jälkeen, kun he liittyivät Century Median rosteriin. Dan Searle haastattelussa kysyttiin, miksi yhtye antoi albumille kyseisen nimen (suomeksi "Ontto Kruunu"), hän vastasi, että "se riippuu siitä, keneltä yhtyeessä sitä kysyt! Minulle se viittaa niihin ihmisiin, jotka eivät ansaitse mitään, mutta jotka saavat kaiken."[12] Ensimmäiseksi promootioksi albumille yhtye lähti 19-keikkaiselle kiertueelle pääesiintyjänä, lämmittelijöinään Misery Signals ja A Textbook Tragedy.[13] Vuoden 2009 alussa yhtye lämmitteli Parkway Driveä yhdessä August Burns Redin kanssa Parkway Drive: DVD -kiertueella Australiassa. Loka-marraskuussa 2009 he olivat pääesiintyjänä toisella Never Say Die! -kiertueella Ison-Britannian keikoilla, kun taas Despised Icon oli pääesiintyjänä Manner-Euroopan keikoilla. Esiintyjiin sisältyi myös Horse the Band, As Blood Runs Black, Iwrestledabearonce, Oceano ja The Ghost Inside.[14] Tammikuussa 2009 Tom Searle kertoi yhtyeen olleen 17 eri kiertueilla ympäri Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa.[15]

The Here and Now ja Daybreaker (2010–2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Architects ilmoitti, että ensimmäinen single tulevalta neljänneltä albumilta olisi nimeltään "Day in Day Out", ja se esitettiin ensimmäisen kerran Daniel P. Carterin BBC Radio 1-podcastissa nimeltä The Rock Show 30. elokuuta 2010.[16] yhtye oli pääesiintyjänä lokakuussa 2010 kiertueilla Isossa-Britanniassa lämmittelijöinään Norma Jean, Devil Sold His Soul ja Lower Than Atlantis ja Australiassa joulukuussa Comeback Kid toisena pääesiintyjänä, lämmittelijöinään This Is Hell ja Rolo Tomassi.

19. tammikuuta 2011, Architectsin neljäs albumi The Here and Now julkaistiin. Albumi äänitettiin pitkin vuotta 2010 toukokuusta kesäkuuhun The Omen Room Studiosilla Kaliforniassa ja siinä oli mukana Andrew Neufeld Comeback Kidistä ja Greg Puciato The Dillinger Escape Planista.[17] Albumin nähtiin vievän yhtyettä kaupallisempaan suuntaan edellisistä töistänsä.[18] Albumia myytiin 900 kappaletta Yhdysvalloissa ensimmäisellä viikollaan ja debytoi sijalla 47 Yhdysvaltain Top Heatseekers - albumilistoilla ja sijalla 57 Britannian albumilistalla. Julkaistuksi tulemisen jälkeen albumi sai hyvät arviot kriitikoilta. Rumpali Dan Searle kuvaillessaan albumin soundia haastattelussa uskoi sen olevan valtava lähtölaukaus mutta samalla looginen askel eteenpäin yhtyeelle."[19] Helmikuussa 2011, Architects ilmoitti basisti Alex Deanin lähtevän yhtyeestä, johtuen perheellisistä sitoumuksista. 3. heinäkuuta 2011 ilmoitettiin, että Dean oli liittynyt takaisin yhtyein. Kun Dean kommentoi lyhyttä viiden kuukauden eroa yhtyeestää hän sanoi "olen erittäin iloinen voidessani sanoa, että olen tullut takaisin; se, että pystyin jäämään kotiin muutaman viime kuukauden ajaksi on antanut perheelleni ja itselleni mahdollisuuden sopeutua siihen, mitä viime vuonna tapahtui ja tiedän, että se on tehnyt meille kaikille hyvää." Aikana, jolloin Dean ei ollut osa yhtyettä, Casey Lagos oli yhtyeen basisti joillain kiertueilla.

Huhtikuussa 2011, Architects oli Parkway Driven mukana lämmittelemässä Bring Me the Horizonia heidän kansainvälisellä There Is A Hell... -kiertueellaan. Se alkoi Euroopankiertueella, alkaen Britanniasta, jossa The Devil Wears Prada toimi pääalkulämmittelijänä ja dubstep-ryhmän Tek-One oli pääalkulämmittelijänä Manner-Euroopassa. 28. huhtikuuta Matt Nicholls mursi kätensä kun hän pelasi jalkapalloa Bring me the Horizonin, Parkway Driven ja Architectsin jäsenten kanssa, joka johti siihen, että kiertueen lopettamisen sijaan Architectsin rumpali Dan Searle toimi sijaisrumpalina ja Bring Me the Horizonin soittolista puolittui.[20] Tämä Euroopankiertue kesti elokuun lopulle saakka. Architects, Parkway Drive ja Deez Nuts lämmittelivät Bring me the Horizonia Pohjois-Amerikassa koko syys- ja lokakuun.[21]

Architects esiintymässä Bogotássa, Kolumbiassa Teatro Metro Bogotalla 27. huhtikuuta 2012

4. joulukuuta 2011, Architects julkaisi uuden singlen nimeltään "Devil's Island". Laulu tulisi olemaan vielä silloin nimeämättömällä The Here And Nowia seuraavalla uudella albumilla. Singlen tulosta tiedotettiin marraskuun alussa, kuukautta ennen sen julkaisua. Sekä laulu että musiikkivideo käsittelevät vuoden 2011 Englannin mellakoita, ja videolla on mukana videoklippejä mellakoista.[22] Itse single otettiin hyvin vastaan kriitikoiden puolesta johtuen sen paluusta yhtyeen kolmannen albumin, Hollow Crownin mathcore-tyylisuuntaukseen.[22] Bring the Noise UK:n J. J. Nattrass sanoi, että "Kappale on osiltaan mahtava ja melodinen, mutta osiltaan se myös purskahtelee korkeaa tempoa ja sisäistä raakaa energiaa." Joulukuussa 2011 yhtye aloitti viiden päivän Britanniankiertueen, lämmittelijöinään Heights, Tek-One ja Deaf Havana.[23]

Architectsin viides studioalbumi Daybreaker julkaistiin 28. toukokuuta 2012 Euroopassa ja 5. kesäkuuta 2012 Yhdysvalloissa.[24] 16. huhtikuuta 2012, sen jälkeen kun albumi oli kokonaan äänitetty, ilmoitettiin, että Tim Hillier-Brook jättäisi yhtyeen muiden projektiensa vuoksi. Brittiläisen metalliyhtyeen Sylosisin keulahahmo Josh Middleton tuli yhtyeeseen keikkakitaristiksi siksi aikaa, kun yhtye päätti uudesta viidennestä jäsenestä. Daybreaker sai ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta. Kielteiset kriitikot totesivat albumin kappaleiden olevan "tarttuvia ja joskus mukaansatempaavia" mutta "identtisiä ja kaavamaisia".[25] yhtye promotoi uutta albumiaan 75 keikan kiertueella 25 maassa (yli 4 maanosassa: Kaakkois-Aasiassa, Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa), joka nimettiin Daybreaker Almost World Touriksi.[26][27]

One Hundred Days -dokumentti ja Lost Forever // Lost Together (2013–2015)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 yhtye promotoi Daybreakeria edelleen, pääasiassa Yhdysvalloissa, ensin lämmittelemällä Enter Shikaria Yhdysvalloissa maaliskuussa Crossfaithin kanssa,[28] ja sitten osana vuoden 2013 Amerikan Warped Touria kesäkuussa.[29] Lisäksi he soittivat vuoden 2013 Download Festivalin päälavalla Donington Parkissa, Leicestershiressä, Isossa-Britanniassa.[30] Ennen heidän suuria keikkasuunnitelmiaan Yhdysvalloissa, yhtye ei ollut itsevarma keikkailustaan siellä johtuen huonosta taloudellisesta menestyksestään kyseisessä maassa, ja he jopa olivat valmiita luovuttamaan Amerikan suhteen. Architects ilmoitti syyskuussa, että heidän kuudes kokonaispitkä albuminsa oli äänityksessä . Yhtye ilmoitti, että he olivat menossa kolmannelle kiertueellensa Yhdysvaltoihin vuoden 2013 marras-joulukuussa Protest The Heron kanssa, lämmittelijöinään The Kindred ja Affiance,[31] sekä suunnittelevansa mennä Australiaan ennen vuoden 2013 loppua.[32] Architectsin viimeinen Daybreakeria tukeva esitys oli on heidän ensimmäinen esiintymisensä Intiassa Saarang-kulttuurifestivaaleilla 11. tammikuuta 2014 romanialaisen rock-yhtye Grimusin kanssa.[33][34][35]

Vuoden 2013 huhtikuun puolessavälissä, Architects julkaisi trailerin dokumentistaan One Hundred Days: The Story of Architects Almost World Tour. Dokumentti oli tarina yhtyeen Almost World Tour -kiertueesta, jonka ohjaajana oli Tom Welsh. Elokuvan rahoitus hoidettiin yhteisön rahoittamana projektina Indiegogossa.[36] Sen jälkeen, kun tavoitesumma elokuvalle oli saavutettu, Architects julkaisi klipin uudesta kappaleestaan nimeltä "Black Blood".[37] Yhtye erosi Century Medialta ja liittyi Epitaph recordsille, joka toi heille mahdollisuuden päästä Amerikan markkinoille sekä jäsenten ihailemien yhtyeen kuten Every Time I Dien ja Convergen joukkoon.[38]

Kuudennen albuminsa, Lost Forever // Lost Together, he julkaisivat 11. maaliskuuta 2014. Tuottajana albumilla oli Henrik Udd ja se äänitettiin Göteborgilaisella Studio Fredmanilla.[39] Kaksi albumia promotoivaa singleä, "Naysayer"[40] sekä "Broken Cross", julkaistiin, sekä lisäksi musiikkivideo kappaleelle "Gravedigger". Maalis-huhtikuussa yhtye kiersi Eurooppaa tukien albuminsa julkaisua, Stray From The Path ja Northlane päälämmittelijöinään.[41] Euroopankiertueensa jälkeen huhti-toukokuussa he aloittivat letliven kanssa Yhdysvaltain kiertueensa, [42][43] jonka jälkeen he pääsivät lämmittelemään The Amity Afflictionia Australian kiertueella,[44] sekä olemaan pääesiintyjänä kahdella omalla keikallaan kyseisessä maassa.[45] Viimeisenä he kiersivät Kanadassa elo-syyskuussa.[46]

18. helmikuuta 2015, Sam Carter ilmoitti, että keikkajäsen Adam Christiansonista oli tullut Architectsin pysyvä jäsen.[47]

All Our Gods Have Abandoned Us ja Tom Searlen kuolema (2015–2017)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12. kesäkuuta 2015 Tom Searle ilmoitti, että yhtye alkoi demota uusia kappaleita, ja että hän oli innoissaan seitsemännen albumin julkaisemisesta. 6. maaliskuuta 2016 Epitaph Records julkaisi uuden kappaleen yhtyeeltä, "A Match Made in Heaven".[48] Siitä tuli 27. toukokuuta julkaistun All Our Gods Have Abandoned Us -albumin ensimmäinen single. 11. huhtikuuta, Architects julkaisi toisen singlensä, "Gone with the Wind". 23. maaliskuuta, Architects tiedotti Brightonissa pidettävästä julkistuskeikasta 27. toukokuuta, lämmittelijänään Counting Days.[49] Johtuen yllättävän suuresta kysynnästä, verkkokauppa myi vahingossa enemmän lippuja kuin paikkoja oli, joka johti yhtyeen esiintymään toisen kerran heti seuraavana päivänä 28. toukokuuta. Architects julkaisi 20. toukokuuta kolmannen singlen albumilta nimeltään "Downfall".[50] Samana päivänä he julkaisivat kiertueen Iso-Britanniassa marraskuulle 2016.[51] Architects soitti myös useita keikkoja manner-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kesän aikana. Tom Searle totesi albumista, että se kertoo "joukosta ateisteja miettimässä, onko olemassa jotain suurempaa", ja että syöpänsä vuoksi hänestä oli tullut paljon enemmän elämää mietiskelevä, ja että tämä albumi on sen ajatuskulun tuotos.

Architects livenä vuonna 2017

20. elokuuta 2016 yhtyeen perustajajäsen, kitaristi ja lauluntekijä Tom Searle kuoli 28-vuotiaana sairastettuaan kolme vuotta melanoomaa.[52][53][54] Hänen tilaansa ei oltu aikaisemmin tehty julki, vaikkakin hän viittasi siihen kappaleessa "C. A. N. C. E. R" albumilla Lost Forever // Lost Together.[55] Searlen syöpä oli saatu kokonaan poistettua vuonna 2013 jalkaleikkauksen jälkeen, mutta syöpä olikin palannut.[56] Hänet näytettiin 'In Memoriam" -segmentissä vuoden 2017 BRIT awardseissa, ja Northlanen Mesmer-albumin kappale "Paragon" tehtiin kunnianosoituksena hänelle.[57][58]

Tom Searlen kaksoisveli ja yhtyekaveri Dan Searle vahvisti julkilausumalla yhtyeen virallisella Facebook-sivulla, että heidän tulevat Australian, Britannian, sekä Euroopan kiertueensa kyllä järjestettäisiin, nyt vain tribuuttina hänen veljelleen.[59][60] yhtyeen tulevaisuudesta Dan kirjoitti "Haluamme jatkaa, se on tärkeä sanoa, ja tulemme tekemään töitä sen eteen, mutta emme tule julkaisemaan mitään musiikkia, josta emme oikeasti usko, että Tom olisi ollut ylpeä. Se, pystymmekö tämän toteuttamaan, on asia, jonka tulemme näkemään ajan kanssa". [61][62][63] Thy Art Is Murderin Sean Delander täytti Searlen paikan Australian kiertueella, ja Sylosisin Josh Middleton teki saman Euroopan kiertueella.[64]

Holy Hell (2017–)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

7. maaliskuuta 2017, Daniel P. Carterin julkaisi jakson hänen SWIM (Someone Who Isn't Me) -podcastistaan Dan Searlen kanssa, jonka kautta Dan puhui hänen veljensä Tomin kuolemasta ensimmäistä kertaa sekä siitä, miten hän käsitteli sairauttaan. Podcastissa hän kertoi myös, että sekä hän, että Tom kirjoittivat lauluja uudelle albumille yhdessä ennen hänen kuolemaansa, ja musiikkia on kirjoitettu myös sen jälkeen.[65] 24. päivänä elokuuta 2017, yhtye voitti "Paras Albumi" -palkinnon ensimmäisessä Heavy Music Awards -gaalassa Lontoossa albumillaan All Our Gods Have Abandoned Us.[66] samana päivänä yhtye ilmoitti myös päivämäärät Euroopan kiertueelleen, joka sisälsi ensimmäisen areenakeikkansa Iso-Britanniassa, ja siten myös heidän kaikkien aikojen suurimman keikkansa, jossa he olivat pääesiintyjänä.lähde?

6. syyskuuta 2017, Architects julkaisi singlen "Doomsday".[67] Single on ensimmäinen kappale, joka julkaistiin Searlen poismenon jälkeen, ja kappaleen musiikkivideossa on mukana yhtyeen uusi pääkitaristi, Josh Middleton. Kappale julkaistiin pian sen jälkeen, kun yhtye ilmoitti, että he olivat alkaneet työstämään uutta materiaalia.[68] Dan Searle vahvisti, että "Doomsday" on laulu, jota Tom Searle ei ehtinyt viedä loppuun ennen kuolemaansa, ja että kappale toimii myös heidän "tapanaan osoittaa kaikille, että tulevaisuutta vielä on."[69] Seuraavana päivänä Architects vahvisti, että Josh Middleton oli tullut pysyväksi jäseneksi yhtyeeseen.[70]

12. syyskuuta 2018, yhtye ilmoitti, että he tulisivat julkaisemaan kahdeksannen albuminsa, Holy Hellin, 9. marraskuuta 2018. Samana päivänä yhtye julkaisi albumin ensimmäisen singlen, nimeltään "Hereafter".[71] Lokakuun 3. päivänä yhtye julkaisi toisen singlensä, "Royal Beggars"in , ja 28. lokakuuta kolmannen singlensä nimeltään "Modern Misery".

20.10.2020 Architects julkaisi kappaleen "Animals" joka on ensimmäinen single uudelta albumilta For Those That Wish to Exist.[72]

Tunnuspiirteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikkityyli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 Metal Hammerin James Gill kuvaili yhtyeen musiikkia "kontrolloidulla raivolla sekä estelemättömällä sydämellä pumpatuksi, luoksepäästäväksi ja kunnianhimoiseksi, aggressiiviseksi ja kauniiksi". Sitä usein kuvaillaan metalcoreksi[73], sekä myös tekniseksi metalliksi ja progressiiviseksi metalcoreksi.[74] BBC:n Michael Wilson vertasi yhtyeen aggressiivisen tyylin viehättävyyttä Enter Shikari -yhtyeeseen. Sitä sävyttävät pilkotut, monimutkaiset riffit,[75] epämääräisten tahtilajien ja rytmisten breakdownien käyttö, sekä kitaristien tyylien vaihtelu "alastuunatun jyrinän" ja "melodisen punkin" välillä lauluissa.[76] Se pohjautuu sekä tekniseen taitavuuteen, että tarttuvien riffien ja kertosäkeiden käyttöön.[77]

Architects on tehnyt useita tyylillisiä siirtymiä ja muutoksia uransa aikana,[78] ja Sam Carter kertoi vuonna 2011, että jokaisen albumin tulisi kuulostaa omanlaiselta. Toisella albumillaan yhtyeen soundi oli raskaampaa ja synkempää kuin debyyttialbumi Nightmaresilla. Hollow Crown säilytti Ruinin aggression ja teknisen taitavuuden tuoden kuitenkin lisää melodiaa, tarttuvia riffejä sekä "puhdasta" laulamista.[79] yhtye myös käytti syntetisoituja soittimia kuten kosketinsoittimia ja rumpukoneita.[80] Kitarat viritettiin Drop B:hen antaen "mahdollisuuden todella raskaaseen matalaan soundiin alakielillä, mutta silti mukavasti jännitystä korkeammilla kielillä" Hyvä esimerkki heidän tunnusomaisesta tyylistään on laulu "We're All Alone" sen teknisillä, progressiivisilla kitarariffeillään ja hardcore punk -vaikutteisilla breakdowneillaan.

Yhtyeen neljäs albumi The Here and Now edusti yhtyeen tyylillistä muutosta, jota on pidetty "pohjimmiltaan omakohtaisna" sekä "heidän kaikista sävykkäimpänä".  Sen on kuvailtu menevän enemmän "puhtaan post-hardcoren" suuntaan, ja The Here and Now suosi laulamista huudon sijaan sekä hymnimäisiä kertosäkeitä. Albumi yhä kuitenkin säilytti elementtejä edellisiltä albumeilta, sisältäen "tuskaisia huutoja, vimmaisia riffejä sekä järisyttäviä rytmejä, vaikkakin hieman mainstreamimmalla särmällä." Albumi sisältää melankolisen, glitchmäisen elektroniseen musiikkiin pohjautuvan kappaleen "An Open Letter To Myself" sekä rock-balladin nimeltä "Heartburn",[81][82] joista molempia yhdistää "mukaansatempaavat kertosäkeet". [83] Yhtyeen viides albumi Daybreaker palautti yhtyettä hieman aikaisempaan, aggressiivisempaan tyyliin, tasapainotellen tätä The Here and Nown melodioihin ja koukkuihin.[84] Daybreaker sisältää myös jopa melodisempia ja tunnelmallisia kappaleita kuin normaalisti, esimerkkeinä "Truth Be Told", "Behind The Throne" ja "Unbeliever".[85]

Daybreakerin jälkeen yhtye tuli itsevarmemmaksi raskaamman musiikin soittamisessa.[86] Albumilta löytyy myös blast beatteja, joita ei oltu käytetty yhtyeen levyillä Hollow Crownin jälkeen.[87]

Lauluosuudet ja sanoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänellisesti Carterin on kuvailtu omaavan karkean ja "tuskallisen" huutotyylin, ja hän käyttää puhdasta laulua tämän kontrastina.[88] The Here And Nowin kirjoittamisen aikana Carter sai laulunopetusta puhtaan laulunsa kehittämiseen.[17] Näiden tuntien aikana Carter oppi paljon tekniikoista, lämmittelystä sekä sävelasteikoista.[17] Carterin karkeaa laulamista on verrattu brittiläiseen metalcore-aikalaiseensa Oliver Sykesiin Bring Me the Horizonista.[89]

Kun Sam Carter liittyi yhtyein korvaten Matt Johnsonin, rumpali Dan Searle kommentoi, että Carterin sanoitukset käsittelivät enemmän henkilökohtaisia kokemuksia kuin hänen edeltäjänsä.[90] Hollow Crownin sanoitukset käsittelivät suurta määrää eri aihealueita: osa kappaleista kertoivat tavanomaisista asioista kuten kavereiden kanssa autossa istumisesta tai angstista tyttöjä kohtaan,[91] kun taas osa lauluista, erityisesti "Early Grave", "Follow the Water" sekä "In Elegance" kertoivat Carterin kasvavasta kannabisriippuvuudesta ja hänen "taistelustaan omia vaistojaan ja itsetuhoisia pakkomielteitään vastaan". Daybreakerin sanoituksissa Carter ja Tom Searle tekivät yhteistyötä, keskittyen enemmän "isompiin" teemoihin,[92] kuten kritiikkiin uskonnon sekä yhteiskunnan huonoja puolia kohtaan.[85] Carter ja Searle yhdistivät voimansa uudestaan Lost Forever // Lost Togetherilla, sisällyttäen tällä kertaa mukaan myös helposti samaistuttavia aiheita pelkän poliittisen ja yhteiskunnallisen puinnin sijaan.[92]

Esiintymiset Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyiset

 • Dan Searle – rummut, ohjelmointi (2004–)
 • Alex "Ali" Dean – bassokitara (2006–2011, 2011–),[93] kosketinsoitin, sähkörummut (2018–)
 • Sam Carter – laulu (2007–)
 • Adam Christianson – rytmikitara (2015–; keikoilla 2012–2015)
 • Josh Middleton – soolokitara, laulu (2017–; keikoilla 2012, 2016)[94]

Entiset

 • Tim Lucas – bassokitara (2004–2006)
 • Matt Johnson – laulu (2004–2007)[12]
 • Tim Hillier-Brook – rytmikitara (2004–2012)[95]
 • Tom Searle – soolokitara, syntetisaattori, ohjelmointi (2004–2016; kuoli vuonna 2016)

Keikkamuusikot

 • Casey Lagos – bassokitara (2011)[96]
 • Bobby Daniels – bassokitara (2011)
 • Morgan Sinclair – rytmi- ja soolokitara (2013–2014)
 • Sean Delander – soolo- ja rytmikitara (2016)

Aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Architectsin diskografia
 • Nightmares (2006)
 • Ruin (2007)
 • Hollow Crown (2009)
 • The Here and Now (2011)
 • Daybreaker (2012)
 • Lost Forever // Lost Together (2014)
 • All Our Gods Have Abandoned Us (2016)
 • Holy Hell (2018)
 • For Those That Wish to Exist (2021)
 • The Classic Symptoms of a Broken Spirit (2022)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Architects Say, 'Go Vegan' peta2.com. Arkistoitu 23 November 2015. Viitattu 1.12.2015.
 2. Sayce, Rob: Rock Sound, 2013. Freeway Press.
 3. Architects Biography sortmusic.com. Arkistoitu 2 February 2016. Viitattu 1.12.2015.
 4. Architects Biography sortmusic.com. Arkistoitu 2 February 2016. Viitattu 1.12.2015.
 5. Marianne Harris: Metal Hammer review of Dead Swans split Photos from ARCHITECTS (ARCHITECTS) on Myspace Metal Hammer. March 2008. TeamRock. Viitattu 7 August 2012.
 6. Dan Morgan: Rock Sound review of Dead Swans split Photos from ARCHITECTS (ARCHITECTS) on Myspace Rock Sound. March 2008. Freeway Press. Viitattu 7 August 2012.
 7. Terrorizer review of Dead Swans split Photos from ARCHITECTS (ARCHITECTS) on Myspace Terrorizer. March 2008. Dark Arts Ltd. Viitattu 7 August 2012.
 8. Katie Parsons: Kerrang review of Dead Swans Split E.P Photos from ARCHITECTS (ARCHITECTS) on Myspace Kerrang!. March 2008. (Bauer Media Group). Viitattu 7 August 2012.
 9. Merlin: Architects Sign To Century Media Metal Hammer. 23 May 2008. TeamRock. Arkistoitu 12 April 2013. Viitattu 21 July 2012.
 10. ARCHITECTS Sign Worldwide Deal With CENTURY MEDIA RECORDS 8 July 2008. Blabbermouth.net. Viitattu 21 July 2012.
 11. Never Say Die! European Club Tour Planned For 2008 With Parkway Drive, Unearth and More Metal Underground. 29 May 2008. Arkistoitu 8 April 2014. Viitattu 21 July 2012.
 12. a b Richard G.: Architects | Interviews | Lords of Metal September 2008. Lords of Metal ezine. Viitattu 21 July 2012.
 13. Architects Announce New Album And Tour | Architects have announced a full UK tour to support the release of their third album Hollow Crown. Rock Sound. 14 October 2008. Freeway Press. Arkistoitu 8 April 2014. Viitattu 11 July 2013.
 14. Architects Headline Never Say Die 2009 Rock Sound. 9 June 2009. Freeway Press. Arkistoitu 8 April 2014. Viitattu 11 July 2013.
 15. James Gill: Architects interview: "we’re not a hype band" Metal Hammer. 16 January 2009. Future plc. Arkistoitu 12 September 2012. ”When we wrote the first album, Nightmares, we were all about 16. We started touring properly when I'd just turned 18. I'm 21 now so we've done about 17 tours through the US, Canada, and Europe.” Viitattu 23 July 2012.
 16. Exclusive Premier of New Architects Single and New Album Title Announced 26 August 2010. South Sonic. Arkistoitu 2 March 2012. Viitattu 16 July 2012.
 17. a b c INTERVIEW: Architects : BLARE blaremagazine.com. Arkistoitu 3 June 2012. Viitattu 11 July 2013.
 18. Architects – The Here And Now | Punktastic 5 January 2011. Punktastic. Arkistoitu 17 August 2012. Viitattu 15 July 2012.
 19. Interview: Architects – "we questioned whether we had taken the change too far but…to write anything else just wouldn’t be honest" 22 October 2010. Thrash Hits. Arkistoitu 7 November 2010. Viitattu 17 July 2012.
 20. James Gill: Bring Me The Horizon Drummer Breaks Arm 28 April 2008. Metal Hammer. Arkistoitu 6 July 2011. Viitattu 16 July 2011.
 21. Bring Me The Horizon Announces North American Tour – in Metal News 9 November 2011. Metal Underground.com. Arkistoitu 2 November 2011. Viitattu 10 January 2012.
 22. a b Architects bring their heavy side back with 'Devil's Island' Thrash Hits. Viitattu 17 July 2012.
 23. SINGLE: Architects – Devil’s Island Bring The Noise UK. Viitattu 17 July 2012.
 24. ARCHITECTS: New Album Cover Artwork Unveiled – Feb. 28, 2012 28 February 2012. Blabbermouth.net. Arkistoitu 4 January 2013. Viitattu 29 February 2012.
 25. Bradley Zorgdrager: Architects – Daybreaker • Metal Reviews • exclaim.ca Exclaim.ca. Arkistoitu 22 June 2012. Viitattu 7 July 2012.
 26. Architects Announces Dates For The "Almost World Tour" 28 July 2012. Metal Underground. Arkistoitu 22 October 2012. Viitattu 7 August 2012.
 27. Architects 'Almost' World Tour Dates 30 July 2012. SNM News. Arkistoitu 2 August 2012. Viitattu 7 August 2012.
 28. Reverend Justito: Enter Shikari Announce March 2013 North American Tour Dates Antiquiet.com. 16 January 2013. Arkistoitu 19 October 2013. Viitattu 12 July 2013.
 29. Architects To Rock Warped Tour And Then Tour Some More 16 January 2013. Metal Fuzz. Arkistoitu 23 January 2013. Viitattu 22 May 2013.
 30. Jenn McCambridge: Download Festival: 14th–16th June 2013, Donington Park 26 April 2013. Counterfeit Magazine. Arkistoitu 31 May 2013. Viitattu 22 May 2013.
 31. Chad Bowar: Protest the Hero to Launch 'Volition' Tour with Architects Noise Creep. 28 August 2013. (Townsquare Media). Arkistoitu 19 October 2013. Viitattu 10 September 2013.
 32. Jake Denning: Architects (UK) – 06.26.13 26 June 2013. Absolute Punk. Viitattu 10 September 2013.
 33. Ekatha Ann John: British band 'Architects' to perform at IIT-Madras's Saarang festival The Times of India. 30 September 2013. The Times Group. Arkistoitu 19 lokakuu 2013. Viitattu 18 October 2013.
 34. Designing the Night With Architects The New Indian Express. 13 January 2014. Express Publications. Arkistoitu 22 February 2014. Viitattu 31 January 2014.
 35. Enter Shikari Announce March 2013 North American Tour Dates antiquiet.com. 16 January 2013. Arkistoitu 19 October 2013. Viitattu 12 July 2013.
 36. Chris Maguire: ARCHITECTS launch INDIEGOGO campaign for their forthcoming film, '100 Days' Alt. 28 April 2013. Arkistoitu 2 June 2013. Viitattu 22 May 2013.
 37. Architects Post Clip of Brand New Song 'Black Blood' Rock Sound. 22 May 2013. Freeway Press. Arkistoitu 25 June 2013. Viitattu 22 May 2013.
 38. "We knew we were writing a really heavy record…" – hmv.com talks to Architects hmv.com. 10 March 2014. Arkistoitu 28 July 2014. Viitattu 20 July 2014.
 39. JLB: Architects announce UK tour dates & new album this Spring, sign to Epitaph Kerrang!. 18 October 2013. Bauer Consumer Media. Arkistoitu 5 November 2013. Viitattu 30 November 2013.
 40. Architects reveal Lost Forever // Lost Together video teaser trailer Kerrang!. 9 January 2014. Bauer Media Group. Arkistoitu 9 January 2014. Viitattu 9 January 2014.
 41. Architects Announce Headlining UK European Tour Announced For March And April 2014 Contactmusic.com. Arkistoitu 11 December 2013. Viitattu 30 November 2013.
 42. Samuel Lang: Architects: Take Over The Marquis Theatre 30 April 2014. 303 Magazine. Arkistoitu 1 October 2017. Viitattu 19 July 2014.
 43. letlive. & Architects Announce Co-Headline US Tour 19 February 2014. Freeway Press. Arkistoitu 11 August 2014. Viitattu 19 July 2014.
 44. The Amity Affliction Announce Massive Album Tour musicfeeds.com.au. 11 June 2014. Arkistoitu 28 July 2014. Viitattu 19 July 2014.
 45. Architects announce some intimate headline sideshows in September amhnetwork.com. 10 July 2014. Arkistoitu 26 July 2014. Viitattu 19 July 2014.
 46. Architects announce Canadian tour with Stray From The Path, Being As An Ocean, My Ticket Home altpress.com. 25 June 2014. Arkistoitu 12 May 2015. Viitattu 19 July 2014.
 47. Architects Officially Welcome 'New' Guitarist theprp.com. 18 February 2015. Arkistoitu 6 September 2017. Viitattu 7 September 2017.
 48. Architects Tease New Song "A Match Made In Heaven" theprp.com. 2 March 2016. Arkistoitu 7 May 2016. Viitattu 11 May 2017.
 49. Counting Days announce new member and Architects support punktastic.com. Viitattu 11 May 2017.
 50. Architects Debut New Hard-Hitting Single "Downfall" / the NOISE bringthenoise.com. Arkistoitu 26 January 2017. Viitattu 11 May 2017.
 51. Architects Announce 2016 UK Tour - Kerrang! kerrang.com. 20 May 2016. Arkistoitu 23 July 2016. Viitattu 11 May 2017.
 52. Architects Guitarist Tom Searle Dies at 28 After Cancer Battle billboard.com. Arkistoitu 15 May 2017. Viitattu 11 May 2017.
 53. Architects guitarist Tom Searle dies after battle with cancer bbc.co.uk. Arkistoitu 3 April 2017. Viitattu 11 May 2017.
 54. Architects guitarist Tom Searle dies from cancer aged 28 21 August 2016. Bauer Consumer Media. Arkistoitu 10 May 2017. Viitattu 11 May 2017.
 55. Architects talk hmv.com through Lost Forever // Lost Together - track by track hmv.com. 9 January 2014. Bauer Media Group. Arkistoitu 25 April 2017. Viitattu 9 January 2014.
 56. Architects’ Tom Searle was a true innovator – and a fighter to the end 21 August 2016. Contactmusic.com. Arkistoitu 14 May 2017. Viitattu 11 May 2017.
 57. Brit Awards Honor Late ARCHITECTS Guitarist Tom Searle Alongside David Bowie 22 February 2017. 303 Magazine. Arkistoitu 11 March 2017. Viitattu 11 May 2017.
 58. Northlane Wrote A Tribute Song For Late Architects Guitarist Tom Searle 29 March 2017. Freeway Press. Arkistoitu 13 May 2017. Viitattu 11 May 2017.
 59. ARCHITECTS facebook.com. Arkistoitu 25 April 2018. Viitattu 11 May 2017.
 60. ARCHITECTS facebook.com. Arkistoitu 25 April 2018. Viitattu 11 May 2017.
 61. Statement From Architects facebook.com. 21 August 2016. Viitattu 21 August 2016.
 62. George: Architects Guitarist Tom Searle Loses His Battle With Cancer Kerrang. 21 August 2016. Arkistoitu 22 August 2016. Viitattu 21 August 2016.
 63. Kristin Kesterson: Rest In Peace Tom Searle, You Will Be Missed Currently Streaming. August 21, 2016. Arkistoitu 25 February 2017.
 64. Architects Enter New "Chapter", Reveal New Touring Guitarist - Music Feeds musicfeeds.com.au. 4 October 2016. Arkistoitu 19 August 2017. Viitattu 11 May 2017.
 65. SWIM Podcast: Episode 18: Dan Searle (Architects) acast. March 7, 2017. Arkistoitu 12 March 2017. Viitattu March 8, 2017.
 66. Heavy Music Awards 2017 – Winners Announced - Heavy Music Awards heavymusicawards.com. Arkistoitu 28 August 2017. Viitattu 7 September 2017.
 67. Architects - "Doomsday" youtube.com. 2017. Viitattu 6.9.2017.
 68. "Architects Have Begun Work On A New Album", Music Feeds, 2017-08-31. (en-US) Archived from the original on 3 September 2017. 
 69. "Architects release new song "Doomsday", written by late guitarist Tom Searle", Metal Injection, 6 September 2017. Archived from the original on 8 September 2017. 
 70. "Josh Middleton is now a full-time member of Architects", Rock Sound, 7 September 2017. Archived from the original on 7 September 2017. 
 71. NEWS: Architects announce eighth album, 'Holy Hell'! 12 September 2018. DEAD PRESS!. Viitattu 12 September 2018.
 72. Architects: Neues Album „For Those That Wish To Exist“ im Anflug 20.10.2020. MoreCore.de. Viitattu 20. 10.2020.
 73. What We Learnt At Architects' Biggest Ever Headline Show metalhammer.teamrock.com. 17 March 2015. Arkistoitu 20 March 2015. ”...a few years ago not many people would have banked on these kids who play blistering, technical metalcore (with very little commercial crossover), headlining such a big stage.” Viitattu 18 March 2015.
 74. Records, Epitaph. "Architects UK Unveil "Gravedigger" Video", Epitaph Records, 2014-06-10. (en) Archived from the original on 8 August 2017. 
 75. Raziq Rauf: BBC – Music – Review of Architects – Daybreaker BBC Music. 25 May 2012. BBC. Arkistoitu 22 June 2012. Viitattu 7 July 2012.
 76. Kevin Stewart-Panko: Architects – Hollow Crown | Reviews | Rock Sound Rock Sound. 6 January 2009. Freeway Press. Arkistoitu 13 September 2012. Viitattu 15 July 2012.
 77. Michael Wilson: Architects, Rolo Tomassi – Speakeasy, Belfast 10 April 2012. BBC. Arkistoitu 24 September 2015. Viitattu 24 April 2012.
 78. Jack Stovin: Architects – Hollow Crown [Album Century Media] Alt Sounds. 17 March 2009. Arkistoitu 21 April 2009. Viitattu 12 July 2013.
 79. Dave Synyard: Architects – Hollow Crown Exclaim!. Mar 2009. Arkistoitu 23 January 2011. Viitattu 12 July 2013.
 80. Architects in the Studio | Rock Sound catches up with Architects as they record their second album. Rock Sound. 25 September 2008. Freeway Press. Arkistoitu 22 October 2013. Viitattu 11 July 2013.
 81. "Architects Have Begun Work On A New Album", Music Feeds, 2017-08-31. (en-US) Archived from the original on 3 September 2017. 
 82. "Architects release new song "Doomsday", written by late guitarist Tom Searle", Metal Injection, 6 September 2017. Archived from the original on 8 September 2017. 
 83. Raziq Rauf: BBC – Music – Review of Architects – The Here and Now BBC Music. 24 January 2012. BBC. Arkistoitu 9 December 2011. Viitattu 17 July 2012.
 84. Scotty Harms: Architects – Daybreaker • Metal Reviews • exclaim.ca Exclaim.ca. Arkistoitu 19 July 2012. Viitattu 7 July 2012.
 85. a b Paul Hagen: Architects – Daybreaker | Album Reviews | Big Cheese Magazine 28 May 2012. Big Cheese. Arkistoitu 3 June 2012. Viitattu 7 July 2012.
 86. Apocalypse Now December 2013. Freeway Press. Arkistoitu 13 September 2012. Viitattu 15 July 2012.
 87. Rebellion Roundup February 2014. Team Rock. Arkistoitu 24 September 2015. Viitattu 24 April 2012.
 88. David Von Bader: Album Review: Architects – Daybreaker « Consequence of Sound 28 June 2012. Consequence of Sound. Arkistoitu 4 November 2013. Viitattu 7 July 2012.
 89. Architects - Hollow Crown - Album Review - AbsolutePunk.net 17 February 2009. Absolute Punk. Viitattu 17 July 2012.
 90. Interviews: Architects | We chat to Dan Searle about Architects upcoming album Ruin... Rock Sound. 3 June 2007. Freeway Press. Arkistoitu 10 October 2013. Viitattu 11 July 2013.
 91. Architects UK – Sam Carter, Ali Dean Way Too Loud. 26 October 2009. Xtremely Media. Arkistoitu 6 April 2010. Viitattu 7 August 2012.
 92. a b Coare, Sam: Kerrang!, 2013. Bauer Media Group.
 93. Chris Harris: Architects Rejoined By Bassist Alex Dean 3.7.2011. Gun Shy Assassin. Arkistoitu 22.7.2012. Viitattu 17.7.2011.
 94. Sylosis facebook.com. Viitattu 8.9.2017.
 95. Tim Hillier-Brook quits Architects 16.4.2012. New Musical Express. Arkistoitu 19.4.2012. Viitattu 17.7.2012.
 96. Grant Trimboli: Casey Lagos fills in with Architects 12.1.2011. Under The Gun Review. Arkistoitu 7.7.2013. Viitattu 31 July 2012.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]