Andreas Schifferer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa:  Itävalta
Miesten alppihiihto
Olympiarenkaat Olympialaiset
Pronssia Pronssia Salt Lake City 2002 Super-G
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Sestriere 1997 suurpujottelu

Andreas "Andi" Schifferer (s. 3. elokuuta 1974 Radstadt, Itävalta) on uransa lopettanut itävaltalainen alppihiihtäjä, joka oli erikoistunut syöksylaskuun, mutta kilpaili myös muissa lajeissa.

Schifferer kilpaili alppihiihdon maailmancupissa ensimmäisen kerran kaudella 1994–1995, mutta kilpaili tuolloin vielä enimmäkseen Eurooppa cupissa. Hän voitti kaksi Eurooppa cupin osakilpailua syöksylaskussa ja menestyi hyvin myös muissa lajeissa, mikä kauden päätteeksi toi hänelle Eurooppa cupin kokonaiskilpailun voiton. Ensimmäiset maailmancupin pisteensä Schifferer voitti seuraavalla kaudella oltuaan Adelbodenin osakilpailussa 25. Uransa ensimmäisen palkintopallisijoituksen hän saavutti myöhemmin saman kauden aikana.

Vuoden 1997 alppihiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa hän sijoittui pronssille suurpujottelussa. Seuraavalla kaudella hän voitti neljä syöksylaskun osakilpailua ja syöksylaskun kokonaiscupin. Kaikkien lajien yhteiscupissa hän sijoittui Hermann Maierin jälkeen toiseksi. Ensimmäisiin talviolympialaisiin Scifferer osallistui vuonna 1998 Naganossa.

Seuraavissa olympialaisissa vuonna 2002 hän voitti olympiapronssia super-g:ssä. Hän ei voittanut yhtään maailmancupin osakilpailua 2000-luvulla, mutta sijoittui useasti kolmen parhaan joukkoon. Kaudesta 2004 lähtien hän ei kyennyt taistelemaan kärkisijoituksista ja hän lopetti uransa joulukuussa 2006.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Andreas Schifferer