Alan Valentine

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mitalit
Alan Valentine
Alan Valentine
Maa: Yhdysvaltain vuosina 1912–1959 käytössä ollut 48-tähtinen lippu. Yhdysvallat
Miesten rugby union
Olympiarenkaat Olympialaiset
Kultaa Kultaa Pariisi 1924 Rugby union

Alan Chester Valentine (23. helmikuuta 1901 Glen Cove, New York14. heinäkuuta 1980 Rockland, Maine) oli yhdysvaltalainen professori ja rugby union -pelaaja.

Valentine opiskeli aiemmin Pennsylvanian yliopistossa maisteriksi ja jatkoi sen jälkeen Oxfordin yliopistoon Englantiin. Siellä hän pelasi ensimmäisenä amerikkalaisena kolme kertaa rugby-ottelussa Cambridgea vastaan ja tuli tunnetuksi vahvana taklaajana. Valentinen palattua Yhdysvaltoihin hän alkoi järjestää joukkuetta Pariisin olympialaisiin 1924, joissa maa lopulta voitti kultaa ja Valentine pelasi hyökkääjänä.

Valentinella oli monia akateemisia tehtäviä Oxfordin yliopistosta lähtemisen jälkeen, hän toimi muun muassa Yalessa taidehistorian professorina vuoteen 1935 saakka. Tuona vuonna hänestä tuli Rochesterin yliopiston presidentti, ja 34-vuotiaana hän on yksi nuorimmista suuren yliopiston johtajista koskaan. Toisen maailmansodan jälkeen hän oli mukana Marshall-apu -ohjelmassa. Vuonna 1950 Yhdysvaltain presidentti Harry S. Truman nimesi hänet projektin johtajaksi. Valentine myös kirjoitti elämänsä aikana useita kirjoja ja sai monia kunnia-arvonimiä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.