Adrian Gottlieb

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Adrian Gottlieb on yhdysvaltalainen, Vermontissa syntynyt[1] ja kasvanut taidemaalari. Hän maalaa aina elävästä mallista. Gottlieb johtaa omaa kouluaan, Adrian Gottlieb Studio & Atelieria, jossa hän opettaa vanhojen mestarien tapaa piirtää ja maalata.

Lapsuudessaan Gottlieb piirsi paljon ilman mallia ja elävästä mallista. 15-vuotiaana hän oli jo osallistunut ensimmäiseen näyttelyynsä ja saanut tunnustusta. Hänen maalauksensa Abenaki Tribal voitti toisen sijan kongressin taidekilpailussa ja myöhemmin sen osti Vermontin yliopisto. Carnage Mellon Yliopistossa hän alkoi tuntea lisää tarvetta piirustustaidon harjoittamiseen. Hän siirtyikin RIT:ihin ja sieltä vielä Charles H. Cecil Studiosiin Firenzeen, Italiaan. Lopulta Gottlieb suoritti RIT:ssä ja Rochester Medical Universityssä taiteiden kandidaatin tutkintonsa loppuun, erikoistuen anatomiaan ja anatomiseen piirtämiseen.

Charles Cecilin ja Nicholas Beerin ohjauksessa Charles H. Cecil Studiosissa, hän tajusi renessanssista, varhaisiin impressionisteihin yltävän maalaustradition, joka oli suurimaksi osaksi kadonnut modernin taiteen takia. 1998 hän aloittikin opinnot Florence Academy of Artissa, ja lyhyessä ajassa hän opiskelikin jo koulun maalausohjelmassa Daniel Gravesin ja Simona Dolcin ohjauksessa. Hän toimi myös itse koulussa ohjaajana 2001-2002, ja sai opinnot päätökseen 2002.

Tämän jälkeen Gottlieb siirtyi koulun normaalia tyyliä naturalistisempaan ilmaisuun. Hän asui Italiassa maalaten omassa asunnossaan ja opettaen nuoria oppilaita. 2002 hän osallistui Art Renewal Centerin kansainväliseen apurahakilpailuun, mikä antoi hänelle mahdollisuuden opiskella yksityisesti pitkäaikaisen mentorin, Maureen Hyden ohjauksessa.

2003 Gottliebille tarjottiin paikkaa Los Angeles Academy of Figurative Artissa. Hän esitteli tälle akatemialle Barguen piirustusta, kipsipatsaiden piirustusta, elävän mallin pitkien asentojen piirustusta ja grisaille-tekniikalla tehtyä patsaiden maalausta.

2005 hän lähti Los Angeles Academy of Figurative Artista, avatakseen oman studion Echo Parkiin, Kaliforniaan, missä hän keskittyi omaan luovaan kehitykseensä. Hän opettaa omassa studiossaan kaksi päivää viikosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Figurative Artists - Adrian Gottlieb's Works Figurativedrawing.com. Viitattu 4.8. 2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]