Daniel Graves

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Daniel Graves on yhdysvaltalainen Firenzessä asuva taidemaalari. Graves edustaa klassisen realismin tyylisuuntaa ja maalaa kaikki maalauksensa aina elävästä mallista. Hän on aiheiltaan keskittynyt maisemiin, figuratiivisiin aiheisiin ja muotokuviin. Daniel Graves toimii Florence academy of artin johtajana.

Hän aloitti opintonsa vuonna 1968 Maryland Institute College of Artissa ja 1972 hän valmistui Cum Laude arvosanalla, opiskeltuaan neljä vuotta maalausta ja anatomiaa Joseph Sheppardin ja Frank Russellin alaisuudessa. Hän sanoo tämän olleen ensimmäinen kosketus korkeatason maalareihin. Hän sanoo myös oppineensa akatemiassa opiskellessaan Jacques Marogerin käyttämän nopean maalaustekniikan. Vuonna 1978 hän siirtyi opiskelemaan Firenzeen Villa Schifanoia Graduate School of Fine Artiin etsausta Richard Serrinin johdolla. Firenzestä hän lähti Minnesotaan Richard Lackin The Atelieriin ja lopulta palasi vielä Firenzeen Nerina Simin ateljeeseen.

Graves oli vaikuttunut Firenzestä, missä taide ja käsityö oli kukoistanut monta vuosisataa. Siellä hän tajusi, että ihmisruumis oli taiteen keskittymä. Hän tajusi kuinka tärkeä oli vuosisatoja kulkenut taiteen opettajalta opettajalle kulkenut perintö. Firenzessä hän tapasi myös Pietro Annigonin joka rohkaisi häntä ja antoi toivoa, koska hän oli monien mielestä ainoa joka osasi piirtää ja maalata kuin vanhat mestarit.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]