Charles H. Cecil Studios

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Charles H. Cecil Studios on Firenzessä Italiassa sijaitseva ateljeetyyppinen taidekoulu. Koulua johtaa taidemaalari Charles Cecil. Studio tunnettiin ennen nimellä Cecil-Graves Studios, kunnes Daniel Graves 1991 perusti Florence Academy of Artin ja Cecil studios jäi vanhaan Cecil-Graves Studiosin tiloihin muuttaen nimekseen Charles H. Cecil Studios.

Pääperiaate opetuksessa on elävästä mallista piirtäminen. Charles Cecilin opettamassa sight-size-tekniikkassa malli piirretään, maalataan tai muotoillaan savesta samaan kokoon kuin se nähdään. Teline asetetaan mallin viereen ja astutaan muutama askel taaksepäin merkitylle kohdalle, jossa mittasuhteita vertaillaan. Tämän jälkeen astutaan takaisin telineelle merkitsemään mitat. Oikein ymmärrettynä sight-size ei ole mekaaninen tekniikka vaan tapa nähdä asioita. Monet taiteilijat ovat käyttäneet ja käyttävät yhä tätä tapaa elävästä mallista työskennellessä. Cecil uskoo, että ateljeetraditio on korvaamaton taiteen uudistaja figuratiivisen taiteen kohdalla.

Opetusohjelma

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisenä vuonna piirretään hiilellä antiikin ja renessanssin kipsijäljennösten mukaan. Perustaitojen harjaannuttua kipsien parissa jatketaan elävän mallin tai muotokuvapiirustuksen parissa. Muotokuvapiirustus aloitetaan ensimmäisen vuoden loppupuolella. Anatomian ja kolmiulotteisen muodon opiskelussa oppilaat muovailevat mallia savesta sight-size-tekniikkaa käyttäen.

Toisena vuotena keskitytään sight-size-muotokuva- ja figuurimaalaukseen. Opiskeluun kuuluu myös maalauksen materiaalioppia kuten pohjustusta ja öljyvärien hiertämistä.

Kolmantena vuonna on suurikokoisten figuurimaalausten ja muotokuva- sekä kuvanveistoprojektien vuoro. Entiset oppilaat palaavat joskus maalaamaan kolmannen vuoden oppilaitten ryhmän kanssa. Oppilaat voivat myös jatkaa neljännelle vuodelle tai palata myöhemmin jatkamaan opintojaan.

Koulusta valmistuneita taidemaalareita ovat muiden muassa Nicholas Beer ja Matthew Collins.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]