World Trade Center

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee World Trade Center -rakennuksia yleensä. Termillä viitataan usein New Yorkin tuhoutuneisiin kaksoistorneihin. World Trade Center on myös elokuva.
Mumbain World Trade Center taustalla

World Trade Center on maailmankauppaa harjoittavien yritysten keskus. Sen tarkoitus on kerätä yhteen niin julkisia kuin yksityisiäkin yrityksiä ja tarjota näille ulkomaankauppaa edistäviä palveluita ja tietoa. Keskuksia on maailmassa noin kolmesataa lähes sadassa maassa.lähde? Keskusten välistä yhteistyötä organisoi kattojärjestö World Trade Centers Association, joka on voittoa tavoittelematon epäpoliittinen järjestö.

Suomessa on kolme World Trade Centeriä, jotka sijaitsevat Aleksanterinkadulla Helsingissä, Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä Linnankadulla Turussa.

New Yorkin World Trade Center[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New Yorkin World Trade Center oli World Trade Centereista tunnetuin. Se oli rakennuskompleksi, johon kuului kokonaisuudessaan seitsemän rakennusta. Projektin suunnitteli japaninamerikkalainen arkkitehti Minoru Yamasaki. Noin 50 000 ihmistä teki töitä päivittäin näissä rakennuksissa.lähde? New Yorkin World Trade Centerin rakennukset WTC1, WTC2 ja WTC7 tuhoutuivat syyskuun 11. päivän iskussa vuonna 2001.

World Trade Centeristä on tehty myös samanniminen elokuva vuonna 2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta World Trade Center.