Valehtelevat viettelijät

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valehtelevat viettelijät
Pretty Little Liars
Pretty Little Liars.jpg
Tyyli teinidraama
mysteeri
trilleri
Kestoaika 41-44 minuuttia
Tekijä I. Marlene King (tv-sarja)
Sara Shepard (kirjasarja)
Pääosissa Troian Bellisario
Ashley Benson
Tyler Blackburn
Holly Marie Combs
Lucy Hale
Ian Harding
Bianca Lawson
Laura Leighton
Chad Lowe
Shay Mitchell
Janel Parrish
Sasha Pieterse
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Flag of the United States.svg ABC Family
Flag of Finland.svg Sub
Esitetty Flag of the United States.svg 8. kesäkuuta 2010
Flag of Finland.svg 14. toukokuuta 2012 –
Tuotantokausia 5
Jaksoja 116
Ikäraja FI-12.svgFI-VÄKIVALTA.svgFI-AHDISTUS.svg
Tuotanto
Tuottajat Lisa Cochran-Neilan
Vastaava tuottaja Leslie Morgenstein
Bob Levy
I. Marlene King
Oliver Goldstick
Tuotantoyhtiö Warner Horizon Television
Alloy Entertainment
Long Lake Productions
Russian Hill Productions
Palkinnot
Voitetut ks. palkinnot ja ehdokkuudet
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Valehtelevat viettelijät (engl. Pretty Little Liars) on yhdysvaltalainen draamasarja, joka perustuu samannimiseen Sara Shepardin kirjasarjaan. Sarjaa alettiin esittää Yhdysvalloissa kesällä 2010. Viides tuotantokausi alkoi kesäkuussa 2014.[1][2]

Suomessa sarjan ensimmäinen tuotanto­kausi alkoi Subilla toukokuussa 2012, toista kautta alettiin esittää kanavalla marraskuussa 2013 ja kolmatta kautta alettiin esittämään samalla kanavalla syyskuussa 2014.[1][3]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Rosewoodin kaupunkiin, Pennsylvaniaan. Sarja keskittyy seuraamaan teini-ikäisten ystävysten Spencer Hastingsin (Troian Bellisario), Hanna Marinin (Ashley Benson), Aria Montgomeryn (Lucy Hale) ja Emily Fieldsin (Shay Mitchell) elämää heidän yhteisen ystävänsä Alison DiLaurentisin (Sasha Pieterse) kadottua. Vuotta myöhemmin ystävykset alkavat saada viestejä salaperäiseltä, itseään "A":ksi kutsuvalta henkilöltä, joka uhkaa paljastaa kaikki nelikon salaisuudet. Aluksi ystävykset luulevat "A":n olevan itse Alison, mutta poliisien löytäessä hänet kuolleena he tajuavat että joku muukin tietää heidän salaisuutensa - mukaan lukien kauan sitten kerrotut, joiden he luulivat vain Alisonin tietäneen.

Sarjan edetessä selviää, ettei A olekaan vain yksi henkilö, vaan ryhmä. Muun muassa Hannan entinen ystävä Mona Vanderwaal (Janel Parrish) lähetti tytöille viestejä A:n nimissä sekä Spencerin poikaystävä Toby Cavanaugh (Keegan Allen) liittyi A-tiimiin suojellakseen Spenceriä. Neljännellä kaudella myös Arian poikaystävä Ezra Fitz alkaa työskennellä A:lle.

Alisonin kuolemasta saadaan uutta tietoa ja käy ilmi, että hänkin joutui A:n kiristyksen kohteeksi. Myöhemmin tytöille selviää, että Alison saattaakin olla elossa ja lavasti kuolemansa päästäkseen pakoon A:ta.

Toisen tuotantokauden päätösjaksossa kuvioihin astuu myös salaperäinen punatakkinen hahmo, joka vieraili Monan luona mielisairaalassa. Myöhemmin selviää, että punatakkisia on kaksi, Alison ja hänen entinen ystävänsä CeCe Drake.

Neljännen tuotantokauden Halloween-spesiaalijaksossa tytöt tapaavat vihdoin ilmielävän Alisonin.

Sarjan pilottijakso alkaa takautumalla Alisonin katoamisyöltä, 1. syyskuuta 2009. Tytöt järjestävät pyjamabileet piharakennuksessa. He juoruavat ja kertovat salaisuuksia ennen nukkumaanmenoa. Keskellä yötä Aria, Hanna ja Emily heräävät ja huomaavat Spencerin ja Alisonin olevan poissa. Samassa Spencer tulee sisälle, kertoo Alisonin olevan kadonnut ja kuulleensa kirkaisun.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spencer Hastings (Troian Bellisario) on porukan "preppy-tyttö". Hän on äärimmäinen perfektionisti ja pelkää aina ettei yllä lakimiesvanhempiensa korkeiden odotusten tasolle. Spencerillä on kireät välit siskonsa Melissan kanssa, sillä hän on pari kertaa varastanut tältä poikaystävän (Ian, Wren). Hän ei kuitenkaan tehnyt näin mustasukkaisuudesta Melissalle, vaan lähinnä yksinäisyydestä. Hän oli kateellinen sisarelleen tämän onnesta. Spencer oli ainut tytöistä, joka uskalsi panna vastaan Alisonille, sekä yksi Alisonin viimeiseksi nähneistä ihmisistä. Spencer rakastuu Jenna Marshallin velipuoleen Toby Cavanaughiin, mutta myöhemmin eroaa hänestä suojellakseen tätä 'A':lta. Pari kuitenkin palaa yhteen toisen tuotantokauden päätösjaksossa. Kolmannella kaudella Spencerille selviää, että Toby kuuluu A-tiimiin, ja he eroavat. Lopulta välttääkseen lisätuskan aiheutumisen, Spencer liittyy itsekin A:n jäseneksi, mutta vain saadakseen tietoa ”punatakista” ja nähdäkseen Tobyn. Lopulta kaksoisagentti Spencer potkaistaan ulos tiimistä, ja myös Toby eroaa, jolloin pari palaa jälleen yhteen.

Spencerillä on äiti Veronica ja isä Peter sekä isosisko Melissa. Hän on Rosewood High Schoolin kunnianhimoinen kympin oppilas, ja 'viettelijöistä' se, joka toimii usein ”järjen äänenä”. Spencer on ahkera ylisuorittaja, hyvin selväjärkinen, itsevarma ja laskelmoiva. Hän on myös rohkea ja päättäväinen sekä hyvin suojelevainen ystäviensä suhteen, minkä takia hän sortuu joskus pomottamaan heitä. Hän on epäillyt sekä siskonsa että Ianin liittyvän Alisonin kuolemaan ja on uhkarohkeastikin yrittänyt selvittää heidän osallisuuttaan mysteeriin. Spencer tahtoo myös selvittää A:n henkilöllisyyden ja löytää todisteita isäänsä vastaan sillä tietää, että tämä salaa jotakin.

Spencerillä on persikan/kermanvärinen iho, kapeat kasvot sekä korkeat poskipäät. Hän on ruskeasilmäinen ja hänellä on pitkät ja ruskeat kiharat hiukset.

Hanna Marin (Ashley Benson) on Rosewood High Schoolin ”Queen Bee”, joka aloitti ensimmäisen kauden lopussa orastavan suhteen Caleb Riversin kanssa. Hanna asuu yksinhuoltajaäitinsä Ashley Marinin luona. Äitinsä varastettua rahaa työpaikaltaan pankista Hanna joutuu pitämään hänen salaisuuttaan, eikä siitä seuraa kummallekaan hyvää. Hannan isä Tom Marin on mennyt uusiin naimisiin, eikä hän tule toimeen uuden vaimon ja tämän tyttären kanssa. Hanna seurusteli aiemmin Seanin kanssa ja myös Lucas oli ihastunut Hannaan, mutta Hanna ei tunne tätä kohtaan muuta kuin ystävyyttä.

Ennen Alisonin poistumista Hanna oli bulimiaa sairastava, epäsuosittu tyttö, jota Alison pilkkasi ylipainon takia. Hän oli kuitenkin hyväksynyt tämän ystäväkseen. Toinen Alisonin pilkan ja kiusan kohde oli Mona Vanderwaal, joka on Hannan paras ystävä, vaikka he ovat riidelleet usein. Alisonin kadottua Hanna huomasi tilaisuutensa ja päätti tehdä täydellisen elämänmuutoksen laihduttamalla itsensä hoikaksi. Hän myös päihitti syömishäiriön, saavutti itsevarmuuden ja otti Alisonin paikan koulun suosituimpana tyttönä ja kauneuskuningattarena.

Hanna on luonteeltaan sisukas ja impulsiivinen ja hän on erittäin tarkka ulkonäöstään. Hän on myös mukava ja huomaavainen sekä rakastaa ystäviään estoitta. Hanna on nokkela ja nenäkäs, mutta osaa tuoda esiin myös rajumman puolen itsestään. Hannalle on tärkeää pitää läheisensä turvassa "A":lta. Ensimmäisellä kaudella hän joutui A:n yliajamaksi yritettyään vakoilla tätä, mutta selvisi törmäyksestä säikähdyksellä. Hanna ikävöi Calebia tämän ollessa Arizonassa ja sai tukea Lucasilta, jonka toinen luonne paljastui hänelle vasta myöhemmin. Hannalla on paljon ylpeyttä, minkä vuoksi hän ajautuu välillä riitoihin ystäviensä kanssa.

Hanna on tytöistä uskaliain ja suorapuheisin. Hänellä on uusi hoikka ja seksikäs vartalo, pitkä ja vaalea luonnonkihara tukka, sydämenmuotoiset kasvot sekä kissamaiset siniset silmät.

Aria Montgomery (Lucy Hale) muutti sarjan alussa takaisin Rosewoodiin, asuttuaan vuoden Islannissa. Aria on taiteellinen tyttö, joka harrastaa keramiikkaa. Hänen perheeseensä kuuluvat äiti Ella ja isä Byron sekä pikkuveli Mike. Arian molemmat vanhemmat ovat opettajina hänen koulussaan.

Sarjan pilottijaksossa Aria tapaa baarissa Ezra Fitzin, ja pari jakaa yhteisen kiihkeän hetken. Ensimmäisenä koulupäivänään Aria saa tietää Ezran olevan hänen uusi äidinkielen opettajansa. Pari päättää jatkaa tapailua, mutta pitää sen salassa muilta. Sarjan edetessä Ezra ja Aria kertovat suhteestaan tämän vanhemmille, Ezra saa työpaikan Hollis Collegesta ja myöhemmin saa sieltä potkut. Hän tarvitsi takaisin työn Arian koulussa, eikä suhteella tuntunut olevan mahdollisuuksia, joten he jatkoivat on-off -linjalla. Aria alkaa neljännella kaudella tapailla karateopettajaansa Jakea, mutta suhde päättyi lyhyeen. Aria myönsi, että hänellä on vielä tunteita Ezraa kohtaan, jolloin he palasivat yhteen.

Aria oli huolissaan Miken ailahtelevasta käytöksestä ja pelkäsi koko ajan, että A paljastaisi vanhemmille hänen ja Ezran suhteen. Ennen Alisonin katoamista hänelle selvisi isällään olleen suhde entiseen oppilaaseensa, eikä pystynyt kertomaan asiasta Ellalle. Kun totuus lopulta selvisi, seurasi vanhempien välirikko. Perhe pääsi myöhemmin kuitenkin sopuun.

Aria on kasvatettu sivistyneeksi ja avoimesti ajattelevaksi tytöksi, ja siksi suhde opettajaan oli täysin vanhempien odotusten vastaista. Aria ei ymmärtänyt tunteitaan itsekään, mutta ei voinut niitä torjuakaan. Hän on luonteeltaan lämmin, auttavainen, herkkä ja välittävä.

Aria on tyylitietoinen ja taiteellisuutensa ansiosta hänellä on erittäin hyvä värisilmä. Hän on porukan lyhyin ja pitkähiuksinen brunette. Hänellä on kalpeanvalkoinen iho, särmikkäät kasvot sekä suuret pähkinänruskeat silmät. Arialla oli aiemmin hiuksissaan pinkkejä raitoja, joka käy ilmi takautumista. Aiemmin hän pukeutui hieman goottimaisesti.

Emily Fields (Shay Mitchell) oli ihastunut Alisoniin ennen tämän katoamista. Samalla silmällä hän katseli myös Jennaa. Emily on porukan ”sporttinen” tyttö, joka on mestari uimajoukkueessa ja laji on hänelle todella tärkeä. Hän oli sarjan alussa epävarma suuntautumisestaan ja haki vielä suuntaa ihmissuhteissaan. Ainoana lapsena hän on vanhempiensa silmäterä.

Emilyn äiti on Pam ja isä Wayne Fields, joka palasi Afganistanista. Emily tulee lopulta ulos kaapista heille. Isä ymmärtää tyttärensä olevan luonnostaan sellainen, mutta äiti ei heti pysty hyväksymään asiaa.

Ensimmäisen kauden alussa Emilyllä oli lyhytsuhde Benin kanssa. Se päättyi lyhyeen, kun Emily huomasi pitävänsä naisista. Hän rakastui tummaan ja viehättävään Maya St. Germainiin, joka muutti perheineen Alisonin vanhaan taloon. Emilyn äidin saatua tietää Mayan käyttävän huumeita, hän kertoi tästä Mayan vanhemmille jotka lähettivät tytön vieroitukseen. Mayan ollessa poissa Emily alkoi tapailla uimajoukkueen kapteenia Paigea, joka aluksi vihasi Emilyä ja lopulta erosi tästä pojan vuoksi. Myöhemmin Emily tutustuu Samaraan, mutta loukkaa tätä A:n uhkauksen takia ja vasta lämmitelty suhde päättyy lyhyeen. Mayan palatessa pari palaa yhteen, kunnes Maya lähtee San Franciscoon ja löytyy myöhemmin kuolleena. Kolmannella kaudella Emily kuitenkin aloittaa jälleen suhteen kaapista tulleen Paigen kanssa, mutta se on tuhoon tuomittu.

Emily on luonteeltaan kiltti, suloinen, lojaali ja ujo tyttö, jolta riittää rakkautta sekä parhaita ystäviään että tyttöystäviään kohtaan. A manipuloi ja kiusaa heikkohermoista Emilyä minkä ehtii, ja salailun ja valehtelun aiheuttama stressi vie hänet lopulta sairaalaan. Toisella kaudella Emily muuttaa Hannan luo asumaan, kun hänen vanhempansa muuttavat Teksasiin. Emilyn oli aikomus muuttaa stipendin perässä ja vaihtaa koulua mutta tajusi, ettei voisi jättää hyvien ja huonojen muistojen Rosewoodia taakseen. A:lle hän haluaa maksaa potut pottuina yrittämisestä tehdä hänestä porukan heikko lenkki.

Emily on oliivi-ihoinen ja hänessä on afroamerikkalaista ja aasialaista alkuperää. Hänellä on atleettinen vartalotyyppi, pyöreänsoikeat kasvot, pitkät tummanruskeat hiukset ja ruskeat silmät. Hän myös omaa hurmaavan hymyn ja on tyyliltään vaatimattomin.

Alison DiLaurentis (Sasha Pieterse) oli viisikon ylpeä keulahahmo sekä koulun suosituin tyttö ja kauneuskuningatar ennen katoamistaan ja kuolemaansa. Hänellä oli kyky saada ystävyytensä avulla muut tuntemaan itsensä erityisiksi, mutta häneen täytyi tehdä vaikutus jotta hän alkoi pitää jostakusta ja halusi heidän todistavan olevansa hänen luottamuksensa arvoisia. Vaikka Alison välittikin ystävistään, hän tiesi heidän synkimmät salaisuutensa ja käytti niitä kontrolloidakseen heitä. Hän myös laittoi liikkeelle ilkeitä huhuja henkilöistä joista ei pitänyt ja oli mestari ihmisten manipuloinnissa. Alison myös päätti, ketkä Rosewoodissa olivat suosittuja ja ketkä eivät. Hän kiusasi häijysti Lucasia ja Monaa. Jenna Marshallista muodostui Alisonin pahin kilpailija – hän itse oli tottunut olemaan huomion keskipisteenä eikä sietänyt ajatusta, että Jenna ohittaisi hänet. Alisonin vanhemmat ovat Kenneth ja Jessica DiLaurentis, ja hänellä on velipuoli Jason, jonka kanssa hän riitelee usein.

Vaikka Alisonilla oli kaikkea, hänen vallanhimonsa ja kateutensa saivat hänestä varsin usein yliotteen, minkä takia hän käyttäytyi välillä kylmästi ja itsekkäästi. Alisonin parhailla ystävillä oli kaunoja häntä kohtaan, sillä hän osasi pitää heidän salaisuutensa mutta myös kiristää totuudella. Vasta Alisonin katoamisen jälkeen tytöille selviää hänen synkät salaisuutensa, sillä hän ei jakanut omia salaisuuksiaan heidän kanssaan, mutta ei antanut itseltään mitään salattavan. Tytöistä erityisesti Hanna jäi aina Alisonin varjoon ylipainoisena ja tyylittömänä tyttönä. Alison piti hänet suojeluksessaan, sillä tiesi Hannan sekä ihailevan että kadehtivan häntä.

Alison katosi yöllä pyjamabileiden jälkeen 1. syyskuuta 2009. Sarjan alussa saadaan selville, ettei Alison vain kadonnut vaan hänet myös murhattiin; sarja keskittyykin pääosin Alisonin katoamis- ja murhamysteeriin. Alison löytyi kuolleena kuopasta vanhalta takapihaltaan vuoden kuluttua katoamisestaan. Kolmannella tuotantokaudella selviää, että Alison saattaakin olla elossa ja esiintyä punaisessa takissa. Hänen mahdollinen olemassaolonsa herättää muille tytöille paljon kysymyksiä, koskien erityisesti hänen pihaltaan löytynyttä ruumista. 4. tuotantokaudella paljastuu, että Alison on kuin onkin hengissä, mutta ei voi palata, koska A jahtaa häntä ja yrittää tappaa hänet. Alisonin vanha ystävä, CeCe Drake, tietää hänestä selvästi enemmän kuin Hanna, Spencer, Aria ja Emily yhteensä. Pari vuotta paossa elänyt Alison vaikuttaa muuttuneelta, mutta sitä ei kenenkään ole helppo uskoa.

Luonteeltaan Alison on viekas, manipuloiva, itsekeskeinen ja kostonhimoinen. Hänen vanhempansa eivät tunteneet oikeaa Alisonia; heille hän oli heidän oma suloinen tyttönsä, joka teki mitä halusi eikä pelännyt mitään. Pelottoman ja ovelan luonteensa ansiosta Alisonin onnistui kostaa vihollisilleen ja käyttää ihmisiä välineinä manipuloinnissaan. Kukaan ei valehdellut Alisonia paremmin – hän oli käärme enkelin kasvoissa.

Alison on erittäin viehättävä nuori nainen. Hänellä on pitkät ja paksut, kullanvaaleat hiukset, jotka ovet usein kiharoilla, sekä kirkkaat siniset silmät. Vartaloltaan hän on hoikka ja siro, ja pukeutuu aina muodikkaasti ja naisellisesti. Alisonilla on sydämenmuotoiset kasvot ja heleästi ruskettunut iho. Hänen upealla ulkonäöllään on merkittävä vaikutus hänen itsevarmaan asenteeseensa.

Ella Montgomery (Holly Marie Combs) on Arian ja Miken äiti sekä opettaja Rosewood High Schoolissa. Hänen miehensä Byron toimii myös opettajana. Ella toivoo lastensa kasvavan itsenäisiksi ja kunnollisiksi, mutta harmistuu heihin saatuaan selville Arian suhteen opettaja Ezra Fitzin kanssa ja Miken masennuksen. Erityisesti Miken käytös huolestutti Ellaa ja koko perhettä, kun tämä sulkeutui huoneeseensa ja vältti kontaktia muihin ihmisiin. Aluksi Ella piti hyvin paljon Ezrasta, joka oli heidän työkaverinsa, mutta tämän ja hänen oman tyttärensä suhteen paljastuttua järkyttyi.

Ella ei pitkään tiennyt miehensä syrjähypystä entisen oppilaansa kanssa, mutta kun totuus valkeni hänelle, seurasi välirikko hänen miehensä kanssa. Ella muutti pois kotoa, mutta palasi myöhemmin takaisin saadakseen perheen pysymään koossa. Myöhemmin Ella ja Byron eroavat lopullisesti ja Ella muuttaa uuden miesystävänsä kanssa Wieniin.

Ella on vastuullinen ja päättäväinen äiti, joka huolehtii lastensa koulunkäynnistä ja kotiintuloajoista. Kotona hän pitää tarvittaessa kuria ja on ankara, jos Aria ja Mike luistavat käyttäytymissäännöistä. Ellan hyviä ystäviä ovat Ashley Marin, Veronica Hastings ja Pam Fields. Hän on ulkonäöltään tummaverikkö.

Byron Montgomery (Chad Lowe) on Arian ja Miken isä ja toimii Hollis Collegessa opettajana. Hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde 1. kauden aikana, kun hän tapaili salaa entistä oppilastaa Meredithiä. Aria ja Alison saivat asian selville, mutta Aria ei ensin uskaltanut kertoa asiasta Ellalle. Kun totuus selvisi, seurasi avioriita, vaimon muutto kotoa ja Byron jäi yksin huolehtimaan Ariasta ja Mikesta. Byronilla on ollut rankkaa lastensa kasvattajana; Miken huolestuttava käytös sai hänet melkein tolaltaan, Ezra Fitz, opettaja jonka hän luuli tuntevansa, paljastui hänen tyttärensä poikaystäväksi. Byron reagoi voimakkaasti Ezran ja Arian julkistaessa suhteensa, heitti Ezran ulos talosta ja sanoi Arialle, ettei tämä enää tapaisi Ezraa.

Ella muutti takaisin kotiin 2. kauden alussa, ja hän ja Byron onnistuivat tekemään sovinnon ja pitämään yhtä lasten takia. Byron ilahtui, kun perhetuttava Holden saapui Rosewoodiin ja kaavaili hänestä uutta, kunnollista poikaystävää Arialle.

Byron on ankara ja kiltti sekä isänä että opettajana, ja perheen vakaus on hänelle tärkeää.

Ezra Fitz (Ian Harding) on meksikolaistaustainen vastavalmistunut äidinkielen opettaja Rosewood High Schoolissa. Hän tapasi Islannista palanneen Arian baarissa, ja parin välille syntyi nopeasti intohimoinen suhde. Koulun alettua selvisi, että Aria onkin Ezran oppilas. Suhde ajautui kriisiin, mutta jatkui silti salatapailuna ravintoloissa, autossa ja Ezran toimistossa. Ezra sai uuden työpaikan Hollisista ja Aria ei nähnyt suhteella tulevaisuutta. Ezra kuitenki sai potkut koulusta ja palasi takaisin Rosewoodiin. Pari jatkoi salatapailua, josta vain A oli tietoinen. Lopulta he kertoivat asiasta Arian vanhemmille, josta nousi myrsky ja perhesiteet tulehtuivat. Tällä kertaa pelkona oli, että Ezra joutuisi kokonaan eroon rakkaastaan. Salainen treffailu jatkuu kuitenkin edelleen.

Ezran entinen tyttöystävä Jackie opettaa samassa koulussa, ja hän on uhkaillut Ariaakin pysymään Ezrasta erossa. Ezran menneisyydestä ei juuri tiedetä mitään, mutta Aria pääsee kolmannella kaudella tutustumaan hänen äitiinsä ja veljeensä.

Mona Vanderwaal (Janel Parrish) on Rosewood High Schoolin entinen pilkattu nörtti ja nykyinen ”It” Girl, Hannan ystävä sekä ensimmäinen ”A”. Häiriintyneen persoonansa paljastuttua Mona lähetettiin mielisairaalaan psykiatriselle osastolle. Hän palaa myöhemmin takaisin kouluun ja yrittää jälleen päästä tyttöjen ystäväksi.

Toisen kauden loppuun saakka Mona esiintyi Hannan hyvänä ystävänä, jonka kanssa hän oli tehnyt oman suuren muodonmuutoksen. Alisonin eläessä Mona oli koulun epäsuosittu ja pinnallinen rillipäinen tyttö, joka oli toistuvasti Alisonin henkisen kidutuksen kohteena. Ali sai hänet jatkuvasti tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi, rumaksi ja tyhmäksi. Sisimmässään Mona ei ole koskaan unohtanut miten alentavasti Alison kohteli häntä. Ironista onkin, että Alisonin kadottua Mona alkoi käyttäytyä juuri samalla tavalla kuin hän, kun hänestä tuli Hannan ohella koulun uusi ”Queen Bee”. Hän kiusaa Lucasia kuten Alison aiemmin, vaikka oli tämän tavoin samanlainen uhri.

Vaikka Mona on luonteeltaan hyvin itsetietoinen, yksityiselämässään hän oli onneton, mikä johtui jatkuvasta hylätyksi tulemisen tunteesta. Vaikkei hän näytä tätä puolta itsestään, sen takia hän tunsi tarvetta olla suosittu, kaunis ja Hannan paras ystävä. Tämä oli myös syy siihen miksi hän alkoi piinata tyttöjä A:na – hän tunsi jääneensä taas ulkopuoliseksi ja vihasi kolmea muuta tyttöä, koska he veivät häneltä hänen ainoan ystävänsä. Mona tajusi ettei Hanna jättäisi käyttämättä tilaisuutta tulla suosituksi hajotettuaan Alisonin porukan A:na. Heidän ystävyytensä pysyi vahvana, kunnes Alisonin kuolema pakotti Hannan jälleen lähentymään vanhojen ystäviensä kanssa.

Mona peitti synkän puolensa taitavasti ja pystyi esiintymään julkisesti täysin viattomana. Salaperäisen punatakin avulla hän osasi peittää jälkensä ja pystyi toimimaan kaikkialla, eikä kukaan osannut koskaan epäillä häntä nerokkaaksi ja armottomaksi juonittelijaksi. Mona pitää itseään älykkäänä, mutta Dr. Sullivanin mukaan hänellä on myös persoonallisuushäiriö, jonka takia hän eli jatkuvasti toisessa todellisuudessa. Adrenaliiniryöppy vaikutti hänen fyysiseen voimakkuuteensa ja älykkyystaso siten, että hän tuntui tietävän kaikesta kaiken. Mona passitettiin siis mielisairaalaan hänen paljastuttuaan ensimmäiseksi A:ksi toisen kauden lopussa, mutta hän palaa lopulta takaisin Rosewoodiin enemmän tai vähemmän muuttuneena.

Mona on sanavalmis ja nokkela, ja entisen rillipäisen ja tyylittömän luuserin sijaan hän on nykyään muotitietoinen, naisellinen ja itsevarma diiva. Vaikka Monaa pidetään usein pinnallisena ja yksinkertaisena, Hannan ystävyys ja muiden suosio on hänelle tärkeää. Hän seurusteli hetken Noelin kanssa, mutta tuli tylysti jätetyksi. Hänellä on pitkät ruskeat hiukset, oliivi-iho ja hunajansävyiset silmät.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.