Teemasivu:Rock/Artikkelipoiminta/48

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ramones oli New Yorkissa vuoden 1974 maaliskuussa perustettu punk rock -yhtye. Yhtye hajosi vuonna 1996. Ramones otti paljon vaikutteita yhtyeiltä New York Dolls, Black Sabbath ja The Stooges.

Ramones tunnetaan punkin pioneerina. Yhtyeen musiikki oli humoristista ja yksinkertaista, vaikka ensilevyn ilmestymisen aikana populaarimusiikin maailmaa hallitsivat vielä kunnianhimoiset progressiivista rockia soittavat yhtyeet. The Ramones oli luultavasti tärkein yksittäinen yhtye, joka toi muutosta tähän tilanteeseen ja teki punk-genreä suosituksi. Ramonesin jäsenet käyttivät kaikki sukunimenään Ramonea vaikka he eivät olleet veljeksiä taikka muutakaan sukua. Yhtye ei 1970-luvulla noussut kotimaassaan suosituksi, mutta oli sitäkin suositumpi Euroopassa, varsinkin Britanniassa. 1980-luvulle tultaessa erityisesti yhtyeen varhaisia äänitteitä alettiin pitää suuressa arvossa. 2000-luvun aikana yhtye on saanut uuden sukupolven faneja remasteroitujen levyjen kautta.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi "Blitzkrieg Bop", "Rock 'n' Roll High School", "The KKK Took My Baby Away", "Sheena Is A Punk Rocker" ja "Somebody Put Something in My Drink"