Teemasivu:Biologia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Teemasivu   Wikiprojekti   Keskustelu  

Biologian teemasivu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustekala

Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.

Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia

Biologian osa-alueita ja käsitteitä

Eliöt

Mikrotaso
Ihminen
Ympäristö
Muut

Kuvapoiminta

Agelaius phoeniceus PP.jpg
Punaolkaturpiaali Agelaius phoeniceus

Artikkelipoiminta

Sormenjälki paperilla.

Sormenjälki on sormen ihon kohoumista ja matalista kohdista muodostuva kuvio, tai sen jättämä jälki pinnalla, johon ihminen on sormin koskenut. Sormenjälkiä esiintyy sekä ihmisillä että eräillä eläimillä. Sormenjäljet ovat muuttumattomat ja yksilölliset, minkä takia niitä käytetään ihmisillä tunnisteina erilaisissa sovelluksissa, kuten passeissa. Sormenjälkiä myös kootaan tietokantoihin muun muassa rikostutkinnan avuksi. Sormenjäljillä onkin suuri merkitys rikosten ratkaisemisessa. Sormenjälkiä vastaavat varpaissa samankaltaiset varpaanjäljet, jotka ovat yhtä lailla yksilöllisiä.


Lisää artikkelipoimintoja
9.10.2014

Artículo bueno-blue.svg Punakärpässieni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amanita muscaria 3 vliegenzwammen op rij.jpg
Punakärpässieni (Amanita muscaria, aikaisemmin "punainen kärpässieni"), joskus lyhyesti kärpässieni, on myrkyllinen sieni. Se on myös Suomen yleisin myrkkysieni. Omintakeisen punavalkoisen värityksensä ansiosta punakärpässieni on helppo tunnistaa. Punakärpässieni on koivun ja männyn juurisieni.
Lue lisää ...

Tiesitkö, että...