Teemasivu:Biologia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Teemasivu   Wikiprojekti   Keskustelu  

Biologian teemasivu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustekala

Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.

Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia

Biologian osa-alueita ja käsitteitä

Eliöt

Mikrotaso
Ihminen
Ympäristö
Muut

Kuvapoiminta

Banded Hairstreak, Megan McCarty120.jpg

Artikkelipoiminta

Tridacna.JPG
Jättiläissimpukat (Tridacninae) on lämpimissä merissä elävä sydänsimpukoiden heimon alaheimo. Jättiläissimpukoihin kuuluu ainakin yhdeksän lajia, jotka jaetaan kahteen sukuun. Ne elävät trooppisella indopasifisella merialueella. Seitsemää lajia pidetään joskus riutta-akvaariossa. Jättiläissimpukat on varsin hyvin tunnettu ja tutkittu eläinryhmä: kiinnostusta niihin ovat edistäneet simpukoiden suuri koko ja joidenkin lajien loistavat värit, mahdollisuus löytää jättimäisiä helmiä, harvinainen symbioosi levien kanssa sekä viljelyn ja sukellusmatkailun tuoma taloudellinen merkitys.
Lisää artikkelipoimintoja
2.4.2014

Artículo bueno-blue.svg Vihermittari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Thalera fimbrialis.jpg
Vihermittari (Thalera fimbrialis) on vihermittareihin kuuluva keskikokoinen vihreä perhoslaji, jota tavataan laajalla alueella Euroopassa ja Aasiassa. Suomessa vihermittari on harvinainen etelärannikon laji. Lajin tyypillistä elinympäristöä ovat rämeet ja hiekkadyynialueet. Perhosen lentoaika ajoittuu heinä-elokuulle, ja se talvehtii toukkana. Vihermittarin toukkien pääasiallinen ravintokasvi on kanerva, mutta niiden on havaittu syövän myös esimerkiksi mustikkaa, siankärsämöä, piikkihernettä, ja ketomarunaa. Suomessa laji on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi, ja muun muassa Englannissa laji on rauhoitettu. Vihermittarin suurimmat uhat ovat elinympäristöjen häviäminen ja umpeenkasvu.
Lue lisää ...

Tiesitkö, että...