Suhoi PAK FA

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suhoi PAK FA T-50

Suhoi PAK FA on Suhoin kehittämä Venäjän viidennen sukupolven hävittäjäkoneen prototyyppi. Koneen ensimmäinen prototyyppi T-50 lensi ensilentonsa Kaukoidässä 29. tammikuuta 2010.

Kone täyttää viidennen sukupolven hävittäjän ominaisuudet häiveominaisuuksien ja tutkansa osalta ja kykenee jatkuvaan yliääninopeuteen.[1]

Suhoi aloitti koneen kehityksen voitettuaan tarjouskilpailun huhtikuussa 2002. Koneen ulkoasu esiteltiin joulukuussa 2004. Kesällä 2009 suunnitelmat toimitettiin KnAAPO:n tehtaalle Komsomolsk-na-Amureen, jossa rakennetaan kolme prototyyppiä.

Eri komponentteja ovat kehittäneet Tihomirovin instrumenttisuunnitteluinstituutti, joka kehittää tutkaa ja tulenjohtojärjestelmää Su-35BM:n vastaavien pohjalta. Koneen moottoreina ovat AL-31:sta edelleen kehitetyt Saturn 117S:t.

Koneen tarkkoja spesifikaatioita ei ole julkaistu, mutta sen on arvioitu olevan Su-27:n mittoja vastaava raskashävittäjä, lentoonlähtömassaltaan noin 30 tonnia.

Aseistuksena voi olla 8 R-77-ilmataisteluohjusta, kaksi pitkän matkan (400 km) ilmataisteluohjusta tai kaksi 1500 kg meritorjuntaohjusta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ilmailuun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.