Starscream

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Starscream
Starscream elokuvassa The Transformers: The Movie.
Starscream elokuvassa The Transformers: The Movie.
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Starscream
Asema Megatronin oikeankäden mies, ilmajoukkojen komentaja
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies
Pituus 975 cm
Muuntautumismuodot F-15 Eagle
F-22 Raptor
Sukhoi Su-35
F/A-18 Hornet
F-16 Fighting Falcon
Näyttelijä(t) Chris Latta (1984–1987)
Michael Dobson (2002–2006)
Matt Hetherington (2004)
Daniel Ross (2007)
Charlie Adler (2007, 2009, 2011)
Tom Kenny (2007–2009)
Sam Riegel (2010, 2012, 2014)
Steve Blum (2010–2013)

Starscream on Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa. Yleensä Starscreamin arvo on Decepticonien ilmajoukkojen komentaja ja hän muuntautuu usein hävittäjäksi. Hänet tunnetaan suuresta kunnianhimostaan ja siitä että hän on aina yrittänyt riistää johtajuuden komentajaltaan Megatronilta tai Galvatronilta. Kaksi kertaa hän on onnistunut riistamään vallan, mutta silloinkin hänen valtakautensa oli lyhyt Megatronin kehityttyä paremmaksi Galvatroniksi.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream oli Decepticonien alipäällikkö. Hän oli harkitsematon, leuhka, pelkuri ja välillä myös kiukutteleva. Miljoonia vuosia ennen Autobottien ja Decepticonien sotaa Starscream oli tiedemies. Hän ja työparinsa Skyfire olivat tuolloin tutkineet heille tuntematonta planeetta Maata. He joutuivat toisistaan eristykseen Maan ilmakehän myötä ja Starscream kierteli pitkin planeettaa etsien Skyfirea, mutta tuloksetta.[1] Sodan syttymisen jälkeen Starscream ja muut Decepticonit autobottien ohella hautautuivat Maahan, josta he nousivat takaisin eloon neljä miljoonaa vuotta myöhemmin ja jatkoivat taisteluaan. Starscream otti muuntautumismuodokseen F-15 Eagle -hävittäjän.

Starscreamin harkitsematon teko johti autobottien elvyttämiseen Maassa, kun hänen ammuksensa oli tarkoitus loukuttaa Autobotit lopullisesti. Tämän myötä Optimus Prime putosi Teletraan 1:n elämää antavaan säteeseen, jonka myötä Optimus herätti myös muut Autobotit.[2]

Jaksossa the insecticon syndrome Starscream joutui hetkellisesti Insecticonien mielenhalinan alaisena näiden Orjaksi Thundercrackerin ja skywarpin kanssa.

Elokuvassa The Transformers: The Movie Megatronin vahingoittui vakavasti hyökkäyksessä Autobot Cityyn. Vaikka Soundwave kantoi Megatronin Astrotrainin sisään, myöhemmin ilmeni, ettei Astrotrain voinut viedä kaikkia Decepticoneja takaisin. Joten Megatron ja muut haavoittuneet heitettiin ulos. Kun Starscream kruunattiin uudeksi johtajaksi, Megatron palasi Galvatronina ja tuhosi hänet.

3. kaudella Starscream palasi haamuna jaksossa "Starscream's Ghost", jossa yritti pakottaa Autobottien kanssa ystävystyneen Octanen auttamaan viemään vallan Galvatronilta. Toisen kerran hänen haamunsa palasi jaksossa "Ghost in the Machine", jossa hän otti valtaansa Scourgen. He aktivoivat Unicronin pään ja Starscream lupasi suorittaa kolme tämän antamaan tehtävää, jos saisi uuden ruumiin. Kun Starscream yritti suorittaa viimeisen tehtävän, hänellä ei ollut enää toisen transformerin ruumista käytössä, joten Unicron antoi uuden ruumiin Starscreamille etuajassa. Mutta Autobottien asettamat energon-räjähteet lähettivät avaruuteen sekä Unicronin että Starscreamin. Galvatron yritti tuhota Starscreamin uudestaan ja sai hänet ajelehtimaan kauemmas. Starscreamista ei tämän jälkeen enää kuultu.

Beast Wars[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Beast Wars -sarjassa hän palasi ja otti Decepticonien kaltaisten Predacon-taistelioiden Waspinatorin ruumiin valtaansa. Hän sai myös Predaconien johtajan Megatronin luottamuksen auttamalla heitä voittamaan Autoboteista kehittyneet Optimus Primalin johdon alla olevat Maximalit. Kuitenkin pian Starscream näytti todellisen luontonsa kun toinen petturuuten taipuvainen Predacon Blackarachnia liittyi hänen puolelleen ja otti Maximalit hallintaansa kiristämällä heitä tappamalla jos he eivät hyökkäisi Predacon-tukikohtaan. Mutta suunnitelmat menivät sekaisin kun Optimus Primal vapautui ja hän pakeni jättämällä parinsa pulaan. Blackarachnia tajusi tulleensa petetyksi ja vannoi kostoa Starscreamille. Starscream oli pian pulassa kun sekä Optimus Primal ja Megatron olivat häntä vastaan. Primal löi hänet taistelussa ja tajuttuaan ettei hän voinut voittaa hän yritti sovitella, mutta Blackarachnia saapui paikalle ja ampui Starscreamin vieressä olevaa Energon-kristallia joka myös esti häntä liikkumasta ja tuhosi hänen ruumiinsa mutta jälleen hänen kipinänsä jäi jäljelle ja lensi avaruuteen. Waspinator koottiin uudelleen eikä hän muistanut mitään tapahtuneesta.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän universumin Starscreamilla ei aluksi ollut aikomustakaan pettää ketään, ennen kuin Megatron alkoi kohdella häntä huonosti ja antoi hänelle viimeisenä Mini-conin. Hän ja Megatron taistelivat muutaman kerran mutta hänestä ei ollut vastusta Megatronille. Lopulta hän sai tarpeekseen ja liittyi Autobotteihin. Vaikka hän oli muodostanut siteen Autobotteihin varsinkin lapsiin ja Optimus Primeen hän petti heidät kun tilaisuus tuhota Megatron aukeni. Matkalla Cybertronille hän vaurioitui pahasti ja hänet korjattiin ja värjättiin siniseksi. Vaikka häntä kutsuttiin yhä Starscreamiksi virallisesti hänen nimekseen tuli Thundercracker. Cybertonilla Transformereiden vastina demonille ilmestyi. Se oli planeetan kokoinen transformeri nimeltä Unicron. Kun uhka oli liian suuri kummankaan puuolen yksin hoidettavaksi Optimus Prime ehdotti Galvatronille yhteistyötä. Kumminkaan Galvatron ei uskonut Unicronin olevan uhka eikä suostunut vaan haastoi Optimuksen kaksintaisteluun. Kumminkin kesken taistelun Starscream vaati saada otella johtajaansa vastaan. Kun hän ja Galvatron taistelivat, he olivat täsmälleen tasaveroisia, kunnes hänet lävistettiin miekalla. Kuitenkin hän vielä pystyi puhumaan ja kertoi johtajalleen hänen virheistään ja miksi näin tapahtui. Sen jälkeen hän repi miekan irti itsestään ja ampui Unicronia kaikella voimalla protonitykeillään mutta Unicron tuhosi hänet vaivattomasti ennen kuin säde ehti kohteeseensa. Hänen kuolemansa ei kuitenkaan ollut turha, vaan Galvatron näki Unicronin tuhovoiman ja teki liiton Optimuksen kanssa.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alpha Q:n luotua Starscreamin uudelleen, hän käski Starscreamia tuhoamaan Optimus Primen, koska hän oli esteenä Energonin saamiseen ja Unicronin herättämiseen. Toinen syy oli Starscreamin konkreettinen olemattomuus. Mutta Optimuksen tuhoamisena esteenä oli Megatron ja Alpha Q käski tuhoamaan Megatronin. Mutta kun Starscream luuli tuhonneensa Megatronin, Megatron otti Starscreamin kiinni ja vangitsi hänet tyhjiöön. Megatron antoi hänen valita ikuisen tyhjyyden ja pimeyden ja Decepticonina olon. Starscream valitsi Decepticonina olon, mutta hän menetti kaikki menneet muistonsa. Tämän jälkeen Starscreamista tuli Megatronin oikea käsi jokaisessa taistelussa, joka ei halunnut pettää johtajaansa. Sarjan lopussa Starscream ja muut Decepticonit, vangittiin Cybertronille. Mutta he pääsivät pakenemaan Megatronin avulla ja sieltä Demolishor ja Sixshot pääsivät Autobottien tarkkaamoon ja sieltä he pystyivät valtaamaan Cybertronin. Ytimessä Megatron oli tavannut Bruticus, Constructicon ja Superion Maximuksen, jotka olivat Superenergonaltaan vartijoita vuosisatoja. Bruticus ja Constructicon Maximus olivat samaa mieltä Megatronin kanssa, että Superenergon kuuluu Decepticoneille. Superion Maximus vastusti tätä ja liittyi Autobotteihin. Megatron hyppäsi Superenergonaltaaseen ja hänestä tuli tuhoutumaton Galvatron. Starscream hyppäsi ja hänestäkin tuli tuhoutumaton. Myöhemmin Starscream selviää muiden Decepticonien kanssa siitä, kun Galvatron tuhoaa itsensä lentämällä Superenrgonaurinkoon.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream alkoi jälleen havitella itselleen Megatronin asemaa Decepticonien johtajana. Hän vapautti Crosswisen ja Evacin kauan sitten vangitsemat Decepticonit (joihin kuuluivat myös Thunderblast ja Lugnutz). Hän onnistui väliaikaisesti saamaan haltuunsa Omegalukon sekä kolme Kyberplaneettavainta. Imettyyään niistä voimaa itseensä, hän kasvoi valtavan kokoiseksi taistelijaksi ja alkoi myös pitää päässään eräänlaista kruunua. Starscream kukistui, kun Galvatron voitti hänet kaksintaistelussa vangiten hänet Sidewaysin ja Soundwaven ohella toiseen ulottuvuuteen. Starscreamistä jäi jäjelle vain kruunu, jonka Galvatron löysi pian sen jälkeen, kun Primus oli tuhonnut Unicronin kipinästä syntyneen mustan aukon.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers (2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream robottimuodosssaan, elokuvassa Transformers (2007).

Starscream on mukana elokuvassa vain lyhyesti elokuvan loppupuolella. Elokuvassa Starscream johtaa kadonneen Megatronin ja Allsparkin etsintää. Decepticon Frenzyn löydettyä Megatronin, Starscream komentaa ihmisten joukkoon soluttautuneet Decepticonit liikkeelle. Megatronin vapauduttua Starscream on lyhyesti mukana taistelussa Autobotteja vastaan ja pudottaa useita ihmisten taisteluhävittäjiä ja katoaa sitten elokuvasta ja ilmestyy mukaan vasta lopputeksteissa. Starscream on myos ainoa Decepticon, joka varmasti selviää elokuvan lopputaistelusta elossa.

Transformers: The Game[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: The Game -pelissä Starscreamin rooli oli merkittävämpi kuin elokuvassa. Hän oli Autobottikamppanjassa pomovastus Blackoutin kanssa Jazzia vastaan. Starscreamilla voi pelata Decepticonkamppanjassa vain kolmannessa tasossa on siinäkin ainoa pelattava hahmo.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Starscream oli merkittävämmässä roolissa kuin edellisessä elokuvassa. Hän oli koonnut uusia Decepticon-joukkoja Megatronin ollessa kuolleena. Palatessaan Megatron ei ollut tähän tyytyväinen, vaikka Starscream oli vain toiminut Fallenin käskyjen mukaisesti. Tässä elokuvassa nähtiin muutenkin edeltäjäänsä enemmän G1-sarjasta lähtien tutuksi tullutta kinastelua ja kahakointia valtaan havittelevan Starscreamin ja Megatronin välillä. Starscream erosi ulkonäöltään edelliseen elokuvaan verrattuna siten, että tällä kertaa hänen robottikehonsa oli koristeltu mustilla cybetronilaisilla symboleilla. Starscream oli Megatronin lisäksi ainoa Egyptissä käydystä taistelusta hengissä selvinnyt Decepticon.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Revenge of the Fallen -pelissä Starscream on yksi viidestä Decepticonkamppanjan pelihahmosta. Starscream käyttää aseenaan sarjatulikanuunaa ja seurantaohjuksia. Erikoiskykynä hänellä on nollareaktori, jonka seurauksena aina, kun Starscream vahingoittuu, vastustajat kärsivät saman vahingon.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli kommentoi yhä jatkuvasti sarkastisella puhetyylillä Megatronin suunnitelmia. Autobottien lähtiessä Maasta Xantiumilla, hän odotti heitä jo ylemmässä osassa ilmakehää ja tuhosi aluksen. Mutta epäonnistui Autobottien tuhoamisessa, koska Autobotit olivat piiloutuneet Xantiumin kantoraketteihin ja laskeutuneet niillä takaisin Maahan. Chicagossa käydyssä taistelussa Sam käytti Quelta saamaansa tarttumahansikasta (engl. Grapple Glove) ja kiipesi sen avulla Starscreamin pään päälle ja asensi häneen Quelta saadun Pum-kepin (engl. Boomstick). Räjähdettyään keppi vaurioitti pahasti Starscreamin päätä ja lopulta alkoi vaurioittaa hetki hetkeltä yhä enemmän Stascreamia, tappaen hänet.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megatronin juonitteleva oikeankädenmies, joka pyrkii vain syrjäyttämään johtajansa pois hänen tieltään tullakseen Decepticonien uudeksi johtajaksi, kuten aikasemmissa sarjoissa. Starscream on aina elänyt Megatronin varjossa ja kokee tehneensä yhtä paljon ellei enemmänkin Decepticonien hyväksi, kuin Megatron. Starscreamillä ei kuitenkaan ole tarpeeksi karismaa innoittaakseen muita kannattamaan häntä johtajana. Tämän vuoksi Starscream usein valehtelee, manipuloi ja pettää liittolaisiaan. Hän on ensimmäinen Decepticon joka saa käsiinsä Ikikipinän. Starscream muuntautuu F/A-18 Hornet -hävittäjäksi.

Aligned-jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream sarjassa Transformers: Prime.

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream on entinen Taivaskomentaja, joka johtaa tehdasta, jossa tuotetaan pimeää energonia. Hän yritti alun perin estää Megatronia pääsemästä käsiksi pimeään energoniin, kunnes huomasi miten Megatron osasi hallita sitä. Starscream ja hänen luutnanttinsa, Thundercracker ja Skywarp liittyivät Decepticoneihin lupaamalla auttaa heitä tuottamaan lisää pimeää energonia Energonsillan avulla. Starscream käyttää aseinaan nollasädettä ja energonpiikkinuijaa.

Transformers: Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starscream on Megatronin oikeankädenmies ja yllättää mielummin vihollisensa kuin hyökkää suoraan. Vaikka Starscream osoitti kunnioitusta Megatronia kohtaan, hän alkoi Megatronin haavoituttua avaruussillan räjähdyksessä käyttää tämän heikkoa tilaa hyväksi noustakseen tämän tilalle. Megatron kuitenkin parantui ja Soundwave paljasti Starscreamin petturuuden. Starscream yritti liittyä Autobotteihin, mutta nämäkään eivät häntä hyväksyneet.

Toisen kauden aikana Starscream menettää oman T-Coginsa (mekanismin, joita transformerit tarvitsevat muuntautuakseen) M.E.C.H.:n haltuun ja piileskelee Decepticon-alus Harbingerin hylyssä. Lopulta Starscream sai kaikki neljä Omega-avainta, jotka tarvittiin Cybertroniin elvyttämiseen. Mutta hän oli menettänyt kaikki resurssinsa yksin työskentelemiseen, joten hän palasi Decepticoneihin ja sai samalla uuden T-Cogin.

Starscream muuntautuu F-16 Fighting Falconia muistuttavaksi hävittäjäksi.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1987 Chris Latta The Transformers The Transformers: The Movie
1997 Doug Parker Beast Wars
2002–2006 Michael Dobson Transformers: Armada
Transformers: Energon
Transformers: Cybertron
2004 Matt Hetherington Transformers
2007 Daniel Ross Transformers: The Game
2007
2009
2011
Charlie Adler Transformers
Transformers: Kaatuneiden kosto
Transformers: Kuun pimeä puoli
Transformers: Revenge of the Fallen
2009 Tom Kenny Transformers: Animated
2010, 2012, 2014 Sam Riegel Transformers: War for Cybertron
Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: The Dark Spark
2010 Bronco D. Jackson Transformers: Cyber Missions
2010–2013 Steve Blum Transformers: Prime Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Transformers: Dark of the Moon
Transformers: Prime – The Game

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Transformers jakso 7, "Fire in the Sky"
  2. The Transformers jakso 1, "More Than Meets the Eye"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sivunloppuun tulevien vaakanavigaatiomallineiden tekemiseen.

Mallineen parametrit
Parametri Kuvaus Tyyppi Oletus Tila
Avattavuus avattavuus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Aihe aihe ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Kuva kuva ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Lisätyylit lisätyylit ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Otsikko otsikko Otsikko unknown tyhjä pakollinen
Sijoitus sijoitus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Oletus oletus ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Header header ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R1 r1 Ensimmäisen alikohdan otsikko unknown tyhjä valinnainen
C1 c1 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L1 l1 Ensimmäisen alikohdan sisältö unknown tyhjä valinnainen
R2 r2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C2 c2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L2 l2 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R3 r3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C3 c3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L3 l3 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R4 r4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C4 c4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L4 l4 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R5 r5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C5 c5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L5 l5 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R6 r6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C6 c6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L6 l6 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R7 r7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C7 c7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L7 l7 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R8 r8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C8 c8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L8 l8 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R9 r9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C9 c9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L9 l9 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R10 r10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C10 c10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L10 l10 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R11 r11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C11 c11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L11 l11 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R12 r12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C12 c12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L12 l12 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R13 r13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C13 c13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L13 l13 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R14 r14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C14 c14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L14 l14 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R15 r15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C15 c15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L15 l15 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R16 r16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C16 c16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L16 l16 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R17 r17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C17 c17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L17 l17 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
R18 r18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
C18 c18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
L18 l18 ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen
Footer footer ei kuvausta unknown tyhjä valinnainen