Shockwave (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shockwave
Shockwave The Transformers-sarjassa
Shockwave The Transformers-sarjassa
Ensiesiintyminen (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Shockwave
Asema sotilasoperaatiokomentaja,
tiedemies, salamurhaaja
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Laserkanuuna,
Cybertronilainen panssarivaunu
Näyttelijä(t) Corey Burton (1984–1987, 2008–2009)
Brian Drummond (2004–2005)
Daniel Riordan (2007)
Steve Blum (2010, 2012, 2014)
Isaac C. Singleton Jr. (2011)
Frank Welker (2011)
David Sobolov (2012–2013)
Jon Bailey (2018)

Shockwave on kuvitteellinen hahmo Transformers-universumissa, joka kuuluu pahoihin Decepticoneihin. Hänet loi Bob Budiansky.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shockwave on erittäin loogisesti ajatteleva Decepticon, joka pitää tunteita heikkoutena ja harhaanjohtavina. Hän käyttäytyy kylmästi ja laskelmoivasti, mutta on uskollinen johtajalleen Megatronille, huolimatta siitä, että hän saattaa olla jopa voimakkaampi kuin johtajansa. Shockwavea ei enää nähty elokuvan The Transformers: The Movie jälkeen. Käsikirjoituksen pois jätettyjen kohtien mukaan hän sai surmansa Unicronin hyökkäyksessä.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa Shockwaven nimi muunnettiin tekijänoikeuskiistojen vuoksi Shockblastiksi. Hän oli voimakas ja erittäin vaarallinen Decepticon. Hän imi itseensä osan Unicronin energiasta saadakseen itselleen Decepticonien johtajuuden, mutta ei pystynyt hallitsemaan sitä. Yrittäessään vastustaa Unicronin pahuutta, Unicron tappoi hänet. Shockblastilla oli sarjassa myös pikkuveli nimeltään Six Shot. Shockblast ja Six Shot ovat ulkonäöltään lähes identtiset mutta he ovat eri väriset. Veljesten kuolemat myös muistuttavat melko paljon toisiaan, Unicron tappoi Shockblastin murskaamalla hänet kädellään, kun puolestaan Galvatron tappoi Six Shotin murskaamalla hänet jalallaan. Shockblast ja Six Shot olivat molemmat hyvin voimakkaita sekä vaarallisia ja he molemmat tavoittelivat Decepticonien johtajuutta. He esiintyivät sarjassa eri aikoina.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shockwave elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli.

Transformers: The Game[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shockwave esiintyy Transformers: The Game -pelissä Autobottikampanjan toisen tason viimeisessä pakollisessa tehtävässä pomovastuksena.

Pelissä Shockwave on kolmimuuntuja. Hän muuntautuu sekä tykiksi että AH-64 Apache -helikopteriksi.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Shockwaven G1-versiosta nähdään kuva erään sanomalehden kannessa.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shockwave tekee varsinaisen ensiesiintymisensä elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli. Vain noin vuosisata ennen ensimmäisen elokuvan tapahtumia Shockwave oli itsekin lähtenyt etsimään Allsparkia. Hän teki pakkolaskun Tšernobyliin ja jäi loukkuun maan alle. Mutta vuosikymmeniä myöhemmin heräsi siellä tapahtuneen onnettomuuden seurauksena ja liittyi muiden Maassa olevien Decepticonien joukkoon.

Elokuvassa Shockwave nähdään ensin Tšernobylissä, kun hän yrittää lemmikkinsä, Drillerin, valtavan cybertronilaisen lonkerohirviön, avulla siepata ydinvoimalaitoksesta löytyneen cybertronilaisen polttoainesäiliön Autobottien ja NESTin käsistä, mutta epäonnistuu. Seuraavan kerran hänet nähdään vasta Chicagossa, missä hän yrittää pysäyttää NESTin ryhmän, joka yritti tuhota hallintapilaria. Hän usutti Drillerin tuhoamaan rakennuksen, mutta Optimus lensi pään läpi tuhoten sen. Raivostuneena tästä Shockwave ampui Optimusta sotkien hänet kaapeleihin. Mutta Optimus vapautui Wreckereiden avulla. Autobottien ja NESTin sotilaiden tulittaessa Shockwavea, Optimus lävisti nyrkillä hänen rintansa ja repi häneltä silmänkin irti, tappaen hänet. Sen jälkeen Optimus lainasi hänen tykkiään ja ampui hallintapilaria. Pilari kytkeytyi pois päältä, mutta ei tuhoutunut.

Elokuvassa Shockwavella ei ole muuntautumismuotoa, mutta Shockwaven leluversio muuntautuu cybertronilaiseksi panssarivaunuksi, mutta huomattavasti erilaiseksi kuin Megatronin edellinen panssarivaunumuoto. Corey Burtonia, joka oli ollut Shockwaven äänenä myös The Transformers-sarjassa sekä Transformers: Animatedissa, oli pyydetty palaamaan äänirooliin tätä elokuvaa varten, mutta Burton ei ollut kiinnostunut. Shockwaven ääniefektit ja ainoan repliikin elokuvaan teki Frank Welker.

Transformers: Dark of the Moon -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Dark of the Moon -pelissä Shockwave esiintyy pelin kampanjassa viimeisenä pomovastuksena. Shockwave on pelattava hahmo ainoastaan moninpelitilassa.

Aligned-jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: War for Cybertron Shockwave on yksi lukituista hahmoista, joilla voi pelata vain moninpelitilassa. Shockwaven voi saada hahmoksi esitilauksena GameStopista tai EB Gamesiltä. Shockwave tuli myöhemmin saataville pelihahmoksi myös ladattavan lisäsisällön kautta.

Fall of Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War for Cybertronin jatko-osassa nimeltä Transformers: Fall of Cybertron Shockwavella on suurempi rooli. Hän yritti kahdesti avata avaruussiltoja, joiden kautta kerätä muualta päin maailmankaikkeutta energiaa Cybertronin jälleenrakentamiseksi. Hän löysi myös tietoa Maasta ja dinosauruksista, joita hän käytti muuttaakseen kidnapatut Salamannopean Iskukoalitioryhmän (Lighting Strike Coalation Force) jäsenet Dinoboteiksi.

Transformers: Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Prime Shockwave nähtiin ensi kerran toisella kaudella Arceen muistoissa, kun häneltä ja Cliffjumperilta yritettiin kerätä tietoa Maan sijainnista kortikaaliliitännän avulla.[1]

Taistelun seurauksena Shockwave jäi sekaannuksessa yksin Cybertronille pitkäksi aikaa, kunnes Omegalukosta käydyn taistelun jälkeensä jättämä energiajälki johti hänet aluetta tutkimaan jääneen Knock Outin luokse. Ja näin hänet tuotiin Maahan Megatronin joukkojen tueksi. Shockwave kävi myöhemmin hakemassa Cybertronilta löytämistään fossiileista kloonaamansa Predaconin.[2]

Shockwaven äänenä sarjassa on David Sobolov.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Videopelit
1984–1987
2008–2009
Corey Burton The Transformers
Transformers: Animated
The Transformers: The Movie
2004–2005 Brian Drummond Transformers: Energon
2007 Daniel Riordan Transformers: The Game
2010, 2012, 2014 Steve Blum Transformers: War for Cybertron
Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Rise of the Dark Spark
2011 Isaac C. Singleton Jr. Transformers: Dark of the Moon
2011 Frank Welker Transformers: Kuun pimeä puoli
2012–2013 David Sobolov Transformers: Prime Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising
2018 Jon Bailey Bumblebee
2018–2020 Ryan Andes Transformers: Cyberverse Transformers: Battlegrounds

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Transformers: Prime 2. kauden jakso 17, "Menneisyyden kaikua"
  2. Transformers: Prime – Beast Hunters jaksot 1–2

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]