St. Marienkirche

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
St. Marienkirche Berliinissä.

St. Marienkirche on evankelinen kirkko Saksan pääkaupungissa Berliinissä. Se sijaitsee Karl-Liebknecht-Straßella Berliinin keskustassa, lähellä Alexanderplatzia. Kirkko on Berliinin vanhin yhä uskonnollisessa käytössä oleva kirkkorakennus, ja kaikistakin kirkkorakennuksista toiseksi vanhin (vanhin on nykyisin museona toimiva Nikolaikirche). Varhaisin kirjallinen maininta kirkosta on peräisin vuodelta 1292.

Alun perin roomalais-katolisena kirkkona toimineen St. Marienkirchen vanhimmat osat on tehty graniitista. Suurin osa kirkosta on kuitenkin rakennettu tiilistä. Toisessa maailmansodassa Berliinin pommituksissa kirkko tuhoutui pahasti. Sodan jälkeen kirkko jäi Itä-Berliinin puolelle. Kirkko jälleenrakennettiin 1950-luvulla.

St. Marienkirche on nykyisin Berlin-Brandenburgin evankelisen hiippakunnan piispankirkko. Kirkon edustalle on sijoitettu Martti Lutherin patsas.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta St. Marienkirche.
Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Koordinaatit: 52°31′14″N, 13°24′24″E