Senja Svahn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Senja Svahn (s. 1973, Hyvinkäälähde?) on suomalainen dosentti ja verkostoasiantuntija. Svahn on opettanut kahdeksassa yliopistossa Suomessa sekä vieraillut ulkomailla muun muassa Stanfordin ja Aucklandin yliopistoissa. Svahn on ollut mukana kirjoittajatiimissä kirjoittamassa laajimman suomenkielisen kirjan liiketoimintaverkostojen johtamisesta.[1] Lisäksi hän toimii liikkeenjohdonkouluttajana.

Kauppatieteellinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Svahn valmistui kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta organisaatiot ja johtamisen pääaineesta. Myös tohtorin tutkintonsa (2004) Svahn hankki HSE:stä. Väitöskirjassaan: ”Managing different types of nets – a capability perspective”, hän tutki erityyppisten yritysverkostojen johtamista. Hänen tutkimuksensa keskittyvät verkostojohtamiseen, strategiaan ja innovaatioihin.

Svahn on työskennellyt professorina Vaasan yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa sekä Tampereen teknillisen yliopiston Tuotantotalouden laitoksella. Dosentuuri hänellä on verkostojohtamisesta Aalto-yliopistossa. Lisäksi hän on vieraillut Yhdysvalloissa ja Uudessa-Seelannissa sekä esiintynyt erilaisissa luento- ja seminaaritilanteissa ympäri Eurooppaa ja esimerkiksi Australiassa sekä Thaimaassa.

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Svahn, Senja: Managing in Different Types of Business Nets: Capability Perspective. Väitöskirja. Helsinki: Helsinki School of Economics: 2004, HSE Series A-243.
  • Kristian Möller, Arto Rajala, Senja Svahn: Tulevaisuutena liiketoimintaverkot : johtaminen ja arvonluonti, julk. Teknologiateollisuus. Teknologiainfo Teknova, 2004. (Teknologiateollisuuden julkaisuja; nro 11/2004) ISBN 951-817-851-8

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Möller, K., Rajala, A. and Svahn, S. (2004). “Tulevaisuutena liiketoimintaverkot: johtaminen ja arvonluonti Helsinki: Teknologiateollisuus. Edition 2/ 2006; edition 3/2009