Sami Rinne (keraamikko)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sami Rinne (s. 18. huhtikuuta 1971 Kirkkonummi) on suomalainen keraamikko ja muotoilija.

Rinne kirjoitti ylioppilaaksi Porkkalan lukiosta ja valmistui artenomiksi Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta, jossa hän on suorittanut myös Artenomi Innovation Design (ADI) -erikoistumisopinnot. Rinne sai Kuopion Muotoiluakatemian Muotoilupalkinnon vuonna 2008.[1]

Rinne valmistaa kaikki keramiikkatuotteensa itse käsityönä Helsingissä Runeberginkadulla sijaitsevassa keramiikkastudiossaan. Hän suunnittelee, työstää ja polttaa savesta kestäviä keramiikka-astioita itsekehittämillään resepteillä. Rinne on kehittänyt reseptejä muun muassa posliinin ja lasitteen sekä muottien tekemiseen. Tuotteiden designissa yhdistyvät arki ja fantasia sekä rakkaus luontoon. Tunnettuja käyttökeramikan tuotteita ovat mm. Enkeli-, Lepakko-,Kallo-, Sudenkorento-, Perhonen-, Viulu-, Mustikka-, Tyrni-, Variksenmarja-, Puolukka-, Poro-, Pupu-, Koivu- ja Kala-astiat sekä Kulmikas- ja Elämänpuu-astiastot.

Rinteen keramiikka-astioita ja sisustuskeramiikkaa on ollut esillä useissa näyttelyissä ja messuilla sekä Suomessa että ulkomailla. Tuotteita on nähtävillä myös Arabian museossa, Design Forum Finlandissa, Suomen käsityön museossa, Varkauden taidemuseossa ja Kuopion kulttuurihistoriallisessa museossa.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rinne opiskeli Tervolan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa vuosina 1992-1994. Hän valmistui keramiikan artenomiksi vuonna 1988 Kuopion käsi- ja taideteollisuusakatemiasta Pohjois-Savon ammattikorkeakoulusta, jossa hän suoritti myös Artenomi Innovation Design (ADI) -erikoistumisopinnot vuosina 2000-2001.

Rinne valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisesta opettajakorkeakoulusta vuonna 2004. Vuodesta 2003 lähtien hän on toiminut Pohjois-Karjalan Ammattiopiston keramiikkakisällien arviointikokeiden arvioijana. Starttiyrittäjäkurssin Rinne suoritti vuonna 1998, ja oman toiminimen hän perusti vuonna 1999.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]