Salsa Tequila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Salsa Tequila”
Anders Nilsen
Singlen ”Salsa Tequila” kansikuva
Singlen tiedot
 Äänitetty  2014
 Julkaistu 23. kesäkuuta 2014
 Formaatti digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Anders Nilsen
 Tyylilaji dancepop, deep house
 Kesto 03.19
 Levy-yhtiö Sony Music

Salsa Tequila on norjalaiskoomikko Anders Nilsenin esittämä espanjankielinen noveltykappale. Hän ei puhu espanjaa, mikä ilmenee kappaleessa lauseella ”No hablo Español” (Minä en puhu espanjaa). Tehdäkseen kappaleesta vielä enemmän mukaansatempaavan hän käytti harmonikka- ja saksofonimiksauksia tuodakseen esille myös sen, että ne ovat tulleet enemmän muotiin viimeaikaisissa menestyskappaleissa. Kappaleen on sekä sanoittanut että tuottanut Nilsen itse ja sen julkaisi Sony Music kesäkuussa 2014. Kappale oli kaupallinen menestys Norjassa ja Alankomaissa. Kappaleen sanoituksiin pohjautuvan musiikkivideon ohjasi Galvan Mehidi. Kappaletta on pidetty vuoden 2014 suosituimpana eurooppalaisena kesähittinä.[1]

Sanat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nilsen keräsi yleisiä espanjankielisiä tervehdyksiä, sanoja ja fraaseja (esim. muy bueno, sí, hola, dale, Santa María, sombrero, muchas gracias, mi amigo, corazón, desperado, arriba, uno, dos, tres, cuatro, porque, machete, cuanto cuesta, señorita, fútbol), paikkoja (Madrid, Mallorca), erilaisia perinneruokia (itse nimessä jo Salsa ja Tequila, mutta myös burrito, taco, nacho, mojito, Old El Paso, guacamole, jalapeno, cortado, enchilada, chorizo, texmex, cerveza), julkimoita (Eva Mendes, Shakira, Adelén, Salma Hayek, Ricky Martin, Antonio Banderas, Las Ketchup, Carlos Santana, Selena Gomez, Ronaldo), ja muutaman espanjankielisen maailmanlaajuisen hitin (Macarena, Livin’ la Vida Loca, La Bamba, Bailando, Chihuahua, Gasolina).

Laulusta on tehty monia parodioita, joissa sanat mukautetaan toiseen maahan/alueeseen (esim. Suomelle, Saksalle, Skandinavialle, Italialle, Puolalle) sopiviksi.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ”Salsa Tequila” - 3:19

Listasijoitukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Listat (2014) Paras
sijoitus
Belgia (Ultratop 50 Flanderi)[2] 29
Suomi (Suomen virallinen lista)[3] 18
Saksa (Media Control Charts)[2] 72
Alankomaat (Dutch Top 40)[4] 1
Alankomaat (Single Top 100)[5] 2
Norja (VG-lista)[6] 1
Ruotsi (Sverigetopplistan)[7] 52

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Salsa Tequila
Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.