Paul Nehlen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paul Nehlen
Henkilötiedot
Poliitikko
Puolue republikaaninen puolue
Vaalipiiri Wisconsinin 1. kongressipiiri
Kotipaikka Delavan, Wisconsin
Aiheesta muualla
Virallinen sivu

Paul Nehlen on amerikkalainen republikaaninen vaaliehdokas, joka on kampanjoillaan herättänyt valtakunnallista huomiota. Hän on pyrkinyt kaksi kertaa esivaaleissa republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltain kongressiin.

Poliittiset näkemykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Media on kuvannut Nehleniä alt-rightin, antisemitismin, valkoisen nationalismin ja valkoisen ylivallan kannattajaksi.[1]

Poliittinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nehlen oli Paul Ryanin vastaehdokas vuoden 2016 kongressivaalien esivaalissa republikaanien ehdokkaaksi Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen Wisconsinin 1. kongressipiiristä.[2] Asettuessaan ehdolle hän sanoi olevansa teekutsuliikkeen linjoilla ja että Ryan oli pettänyt konservatiivit. Nehlen oli aiemmin tukenut Ryanin kampanjoita, mutta kertoi nyt kokevansa itsensä, vaalipiirinsä ja maansa petetyksi, koska Ryan tuki valtion liiallisia menoja, laitonta maahanmuuttoa ja tuontityövoimaa sekä kannatti ”työpaikkoja tappavaa” Trans-Pacific Partnership -vapaakauppasopimusta.[3] Tukensa Nehlenille osoittivat Breitbart, Laura Ingraham ja Sarah Palin.[4] Hän sai esivaalissa 10 864 ääntä eli 15,92 prosenttia äänistä ja Ryan valittiin puolueen ehdokkaaksi vaalipiirissä.[2]

Nehlen osallistui Roy Mooren vaalikampanjaan Yhdysvaltain senaatin täytevaaleissa 2017, joissa valittiin senaattori Yhdysvaltain senaattiin Alabamasta. Hän kertoi tukeneensa Mooren kampanjaa ”kuusinumeroisella summalla”. Nehlen myös piti puheen Mooren vaalitilaisuudessa Midland Cityssä 7. joulukuuta 2017.[5]

Joulukuussa 2017 Nehlen kertoi lukevansa antisemitistisenä pidettyä The Culture of Critique -kirjaa ja käytti twiiteissään #ItsOkayToBeWhite -aihetunnistetta.[6] Hän myös käytti antisemitistisinä pidettyjä kolminkertaisia sulkuja syyttäessään juutalaista Ari Cohnia siitä, että tämä oli Nehlenin mielestä teeskennellyt olleensa valkoinen aloittaakseen häntä vastaan rotusodan.[1] Tämän jälkeen Breitbart ja Nehleniä siihen asti tukenut Steve Bannon vetivät häneltä tukensa. Nehlenin kirjoittamat tekstit otettiin pois Breitbartin verkkosivuilta ja lehden toimittaja Joel Pollak ilmoitti, ettei lehti tue Nehleniä, joka oli tehnyt itse itsensä kelpaamattomaksi. Lehti ei kuitenkaan erikseen irtisanoutunut hänestä eikä Breitbart eikä Bannon kumpikaan vastaneet kysymyksiin. Bannonin avustaja Arthur Schwartzin mukaan päätös lopettaa välit Nehleniin tehtiin sen jälkeen, kun hän oli aiemmin samassa kuussa vieraillut valkonationalistisessa podcastissa.[6] Helmikuussa 2018 Twitter ilmoitti jäädyttäneensä Nehlenin Twitter-tilin pysyvästi toistuvien käyttöehtorikkomusten vuoksi.[7]

Nehlen on uudelleen ehdolla republikaanien esivaalissa vuoden 2018 kongressivaaleihin.[1]

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ammatikseen Nehlen toimii liike-elämässä veden suodatukseen ja desinfiointiteknologiaan liittyväss teollisuudessa. Hänellä on alan teknologiasta useita patentteja.[3]

Nehlen asuu vaimonsa kanssa Wisconsinin Delavanissa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Edison Hayden, Michael: Republican Candidate for Congress Openly Embraces White Supremacist Memes on Social Media 20.12.2017. Lontoo: Newsweek. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  2. a b G.A.B. Canvass Reporting System (PDF) 9.8.2016. Wisconsin Elections Commission. Arkistoitu 4.11.2021. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  3. a b c Miller, S. A.: Businessman Paul Nehlen to challenge Paul Ryan from right in primary 29.3.2016. The Washington Times. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  4. Kupfer, Theodore: Paul Nehlen and Breitbart’s Shameless Opportunism 5.1.2018. National Review. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  5. Mathias, Christopher: A Republican Running To Replace Paul Ryan Comes With White Nationalist Street Cred HuffPost News. 16.12.2017 (päivitetty 4.1.2018). Oath Inc. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  6. a b Darcy, Oliver: Bannon adviser: Ryan challenger Paul Nehlen is 'dead to us' after inflammatory tweets CNN Money. 27.12.2017. New York: Time Warner. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)
  7. Morton, Victor: Paul Ryan challenger Paul Nehlen banned from Twitter after anti-Semitic tweets 11.2.2018. The Washington Times. Viitattu 2.4.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]