Maybelline

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Maybelline on vuonna 1915 perustettu yhdysvaltalainen kosmetiikkayhtiö, jonka tuotteita myydään yli 90 maassalähde?.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maybelline Companyn perusti vuonna 1915 kemisti T.L Williams. Hänen Maybel-siskonsa innoitti häntä kehittämään ensimmäisen tuotteensa, jolla sai ripset tummemmiksi.

Williams katseli siskoansa, kun tämä levitti ripsiinsä vaseliinin ja hiilipölyn sekoituksen, jolloin niistä tuli tummemmat ja täyteläisemmät. Siskonsa innoittamana Williams kehitti laboratoriossaan tuotteen, jonka hän nimesi Lash-Brow-Ine ja joka myi paikallisesti, mutta sen nimi sai useammat perääntymään. Perustaessaan perheyritystään vuonna 1915, nimesi Williams yrityksensä siskonsa Maybelin mukaan, jolta hän oli saanut inspiraation kehittää ja myydä helposti käytettävää tuotetta, jolla saisi ripset tummemmiksi. Näin yrityksen nimeksi tuli Maybelline.

Maybellinen vuosiin kuuluu useita myyntimenestyksiä. Vuonna 1917 lanseerattiin kakkumaskara, jota myytiin ja mainostettiin postin kautta ja 1960-luvulla Maybelline kehitti ensimmäisen tuubiin pakatun ripsivärin, jonka nimeksi tuli Ultra Lash Mascara. Molemmat olivat menestyksiä.kenen mukaan?

Kuitenkin vasta vuonna 1971 Maybelline teki historiaa lanseeratessaan Great Lash -maskaran. Siitä tuli suuri myyntimenestys ja tuote on edelleenkin hyvin suosittu. Tuote on myös ammattimeikkaajien käytössä ja sen voi tunnistaa pakkauksen roosan ja kirkkaan vihreästä väriyhdistelmästä.

Maybelline on kuulunut L'Oréal Paris -konserniin vuodesta 1996 lähtien, jolloin Maybelline muutti New Yorkiin. Vuonna 2004 yhtiöstä tuli virallisesti Maybelline New York.

Yrityksen tuotteiden suosio nousi kun se palkkasi Wonder Woman -sarjasta tutun Lynda Carterin mainoksiinsa. Huippumallit Christy Turlington, Josie Maran, Erin Wasson, Adriana Lima ja näyttelijättäret Sarah Michelle Gellar ja Kristin Davis ovat mainostaneet Maybellinen tuotteita. Yrityksen nykyinen malli on intialainen Deepika Padukone ja johtava meikkitaiteilija on Troy Surratt.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]