Lost (3. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lost 3. tuotantokausi

Kolmannen tuotantokauden mainosjuliste
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko YhdysvallatABC
Suomi Nelonen
Julkaisupäivä Eurooppa 25. tammikuuta 2008
Yhdysvallat 11. joulukuuta 2007
Ensimmäinen esitys 4. lokakuuta 2006
Viimeinen esitys 23. maaliskuuta 2007
Esitysten määrä 23
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
Lost (2. tuotantokausi) Lost (4. tuotantokausi)

Lostin kolmas tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa ja Kanadassa 4. lokakuuta 2006 ja päättyi 23. maaliskuuta 2007. Suomessa kausi taas alkoi 16. elokuuta 2007 Nelosella. Kolmas kausi jatkoi Oceanic Airlinesin lennolta 815 selvinneiden tarinoiden kertomista.[1] Lost-universumissa kausi sijoittui marraskuun 28. päivän ja joulukuun 21. päivän väliin, vuoteen 2004. Tuottajat ovat sanoneet ensimmäisen kauden esitelleen selviytyjät, toisen kauden kertovan luukusta ja kolmannen kauden keskittyneen Toisiin, saaren salaperäisiin asukkaisiin.[2]

Buena Vista Home Entertainment julkaisi kolmannen kauden DVD-boxin nimellä Lost: The Complete Third Season - The Unexplored Experience 11. joulukuuta 2007.[3] Kausi julkaistiin myös Blu-ray-formaatissa[4] ja niinpä Lost onkin ensimmäisiä tv-sarjoja joita julkaistiin HD-formaatissa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmas tuotantokausi sisälsi kuusitoista huomattavaa roolia, tehden sarjan näyttelijäkokoonpanosta toiseksi suurimman kaudella 2006–2007, ABC:n Täydellisten naisten jälkeen.

Evangeline Lilly näyttelee Kate Austenia, karkuria joka ei tiedä rakastaako enemmän Jackia vai Sawyeria.[5] Matthew Fox esittää tohtori Jack Shephardia, selviytyjien johtajaa.[6] Josh Holloway näyttelee ivallista huijaria James "Sawyer" Fordia. Elizabeth Mitchell liittyi joukkoon näytellen hedelmällisyysspesialisti Juliet Burkea, Toista joka yrittää paeta saarta.[7] Henry Ian Cusick nostettiin päähenkilöiden joukkoon,[8] näytellen viimeiset kolme vuotta saarella viettänyttä Desmond Humea. Dominic Monaghan esittää Charlie Pacea entistä huumeaddiktia ja rokkistaraa. Naveen Andrews näyttelee Sayid Jarrahia, entistä Irakin armeijan sotilasta.[9] Toisen kauden vieraileva tähti Michael Emerson nostettiin päänäyttelijäkaartiin ja hänen roolinsa on Benjamin Linus, manipuloiva Toisten johtaja.[10] Jorge Garcia esittää epäonnekasta miljonääriä Hugo "Hurley" Reyesiä.[11] Daniel Dae Kim näyttelee englannin kielen taidotonta korealaista Jin-Soo Kwonia ja Yunjin Kim esittää hänen raskaana olevaa vaimoaan Sun-Hwa Kwonia.[12] Terry O'Quinn esittää John Lockea, selviytyjää jolla on syvä yhteys saareen.[13] Emilie de Ravin esittää australialaista yksinhuoltajaäitiä Claire Littletonia.[14] Rodrigo Santoro ja Kiele Sanchez esittävät Pauloa ja Nikkiä. Adewale Akinnuoye-Agbaje palaa näyttelemään erikoista pappia Mr. Ekoa.[15]

Kolmaskin kausi esittelee lukemattomia vierailevia tähtiä. M. C. Gainey näyttelee Toista nimeltään Tom Friendly.[16] Tania Raymonde esittää Alex Rousseauta, kun taas Mira Furlan esittää hänen äitiään Danielle Rousseauta.[17] Andrew Divoff esittää Toista nimeltään Mikhail Bakunin ja Nestor Carbonell esittää ikääntymätöntä Richard Alpertia Marsha Thomason näyttelee Naomi Dorritia, joka saapuu saarelle kauden lopussa.[18] Blake Bashoff esittää Alexin poikaystävää Karlia. Michael Bowen esittää kostonhimoista Toista Danny Pickettiä ja William Mapother esittää Ethan Romia. Sonya Walger esittää Desmondin tyttöystävää Penelope "Penny" Widmorea. L. Scott Caldwell sekä Sam Anderson palaavat rooleihinsa lennon 815 avioparina Rose Hendersonina ja Bernard Nadlerina kuten myös Kimberley Joseph palaa esittäen Cindyä, joka kidnapattiin viime kaudella.

Erityisiä vierailevia tähtiä ovat niitä mies- ja naisnäyttelijät jotka kuuluivat joskus päänäyttelijäkaartiin, mutta ovat nyt kuolleet tai karanneet saarelta. Ensimmäisen kauden päänäyttelijä Ian Somerhalder palaa rooliinsa John Locken hallusinaatiossa esittämään Boone Carlylea, kuten myös tekee Shannon Rutherford jota esittää Maggie Grace.[19] Myös Malcolm David Kelley uusi roolinsa kymmenvuotiaana selviytyjänä Walt Lloydina, tosin vain yhden kohtauksen ajaksi.[20]

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Adewale Akinnuoye-Agbaje   Mr. Eko[15]  
 Naveen Andrews   Sayid Jarrah[9]  
 Henry Ian Cusick   Desmond Hume[8]  
 Emilie de Ravin   Claire Littleton[14]  
 Michael Emerson   Benjamin Linus[10]  
 Matthew Fox   Jack Shephard[6]  
 Jorge Garcia   Hugo "Hurley" Reyes[11]  
 Josh Holloway   James ”Sawyer” Ford  
 Yunjin Kim   Sun-Hwa Kwon[12]  
 Daniel Dae Kim   Jin-Soo Kwon[12]  
 Evangeline Lilly   Kate Austen[5]  
 Elizabeth Mitchell   Juliet Burke[21]  
 Dominic Monaghan   Charlie Pace  
 Terry O’Quinn   John Locke[13]  
 Kiele Sanchez   Nikki Fernandez  
 Rodrigo Santoro   Paulo  

Vierailevia hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sam Anderson   Bernard Nadler  
 Blake Bashoff   Karl  
 Michael Bowen   Danny Pickett  
 Clancy Brown   Kelvin Innman  
 L. Scott Caldwell   Rose Henderson  
 Nestor Carbonell   Richard Alpert  
 Andrew Divorf   Mikhail Bakunin  
 Mira Furlan   Danielle Rousseau[17]  
 M.C. Gainey   Tom Friendly[16]  
 Maggie Grace   Shannon Rutherford[19]  
 Kimberly Joseph   Cindy Chandler  
 Malcolm David Kelley   Walt Lloyd[20]  
 William Mapother   Ethan Rom  
 Tania Raymonde   Alex Rousseau  
 Ian Somerhalder   Boone Carlyle[19]  
 Marsha Thomason   Naomi Dorrit[18]  
 Sonya Walger   Penelope Widmore  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Cities)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 1
Tuotantokoodi: 301
Ensiesitys Suomessa: 16. elokuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 4. lokakuuta 2006
Käsikirjoittajat: J.J. Abrams & Damon Lindelof
Ohjaaja: Jack Bender
Takauma: Jack

Jack vangitaan Hydralle, joka on Dharma-aloitteen vedenalainen asema ja Toinen nimeltä Juliet kuulustelee häntä. Katea ja Sawyeria pidetään vankeina läheisissä häkeissä. Sawyer yrittää paeta teini-ikäisen Toisen, Karlin kanssa, mutta he jäävät kiinni. "Henry Gale", jonka oikea nimi on Ben, paljastuu Toisten johtajaksi. Takaumassa Jack yrittää saada pakkomielteisesti selville kenen kanssa hänen vaimollaan, Sarahilla oli suhde parin eron aikoihin. Jack epäilee isäänsä ja hyökkää tämän kimppuun AA-kerhossa. Jack pidätetään ja hänen ex-vaimonsa maksaa tämän takuut.

Lasinen ballerina (The Glass Ballerina)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 2
Tuotantokoodi: 302
Ensiesitys Suomessa: 23. elokuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 11. lokakuuta 2006
Käsikirjoittajat: Drew Goddard & Jeff Pinker
Ohjaaja: Paul Edwards
Takauma: Sun ja Jin

Ben tarjoutuu viemään Jackin pois saarelta, jos tämä suostuu tekemään yhteistyötä. Kate ja Sawyer joutuvat hakkaamaan kiviä ja paljastuu, että Ben tarkkailee heitä videokameran välityksellä. Purjeveneellä Sun, Jin ja Sayid joutuvat Toisten väijytykseen. Sun ampuu Toisen nimeltä Colleen ja Toiset ottavat veneen valtaansa. Sun, Jin ja Sayid palaavat selviytyjien leiriin. Takaumassa Sunin isä saa selville tämän suhteen Jae Leehen. Hän määrää Jinin tappamaan Jaen, mutta Jin vain uhkailee tätä. Jae kuolee putoamalla korkeasta tornitalosta Jinin auton päälle.

Lisäohjeita (Further Instructions)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 3
Tuotantokoodi: 303
Ensiesitys Suomessa: 30. elokuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 18. lokakuuta 2006
Käsikirjoittajat: Elizabeth Sarnoff, Carlton Cuse
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Locke

Locke, Desmond ja Eko selviytyvät luukun räjähdyksestä. Locke näkee hallusinaation Boonesta ja menee Charlien kanssa pelastamaan Ekon jääkarhun kynsistä. Hurley saa tietää, että Desmond näkee tulevaisuuteen. Takaumassa Locke tuo vahingossa poliisiin marihuana-yhteisöön jonka osana hän itse oli.

Pelastukoon ken voi (Every Man for Himself)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 4
Tuotantokoodi: 304
Ensiesitys Suomessa: 6. syyskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 25. lokakuuta 2006
Käsikirjoittajat: Alison Schapker, Edward Kitsis, Adam Horowitz, Monica Owusu-Breen
Ohjaaja: Jack Bender, Stephen Williams
Takauma: Sawyer

Colleen kuolee ja hänen miehensä Pickett purkaa raivonsa hakkaamalla Sawyerin. Sawyerille uskotellaan, että häneen on istutettu laskuri, joka räjäyttää hänen sydämensä mikäli syke nousee yli 140. Ben paljastaa, että Sawyerin pakenemisyritykset ovat turhia, koska he eivät ole enää pääsaarella, jolla selviytyneiden leiri on. Takaumassa Sawyer huijaa itsensä ulos vankilasta ja saa tietää tyttärestään. Väitettyään ettei välitä tyttärestään, hän antaa nimettömänä suuren summan rahaa tyttärelleen.

Elämisen hinta (The Cost of Living)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mr. Eko

Jaksonumero: 5
Tuotantokoodi: 305
Ensiesitys Suomessa: 13. syyskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 1. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Monica Owusu-Breen, Alison Schapker
Ohjaaja: Jack Bender
Takauma: Mr. Eko

Eko seuraa veljeään Yemiä viidakkoon. Veli kuitenkin paljastuu savuhirviöksi, joka tappaa Ekon. Jack saa tietää, että Toiset ottivat hänet vangiksi, jotta hän voisi leikata Benin selkärangasta kasvaimen. Juliet käskee Jackia tappamaan Benin leikkauksen aikana ja lavastamaan sen onnettomuudeksi. Takaumassa Ekosta tulee pappi Yemin kuoltua.

Tahdon (I Do)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 6
Tuotantokoodi: 306
Ensiesitys Suomessa: 20. syyskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 8. marraskuuta 2006
Käsikirjoittajat: Damon Lindelof, Carlton Cuse
Ohjaaja: Tucker Gates
Takauma: Kate

Kate ja Sawyer näyttävät tunteensa toisiaan kohtaan harrastamalla seksiä. Pickett lähes tappaa Sawyerin kun Jack keskeyttää Benin leikkauksen ja uhkaa tappaa tämän, jollei Katen ja Sawyerin anneta paeta. Takaumassa Kate yrittää elää tavallista elämää ja menee naimisiin, mutta päätyy karkamaan tunnustettuaan miehelleen menneisyytensä.

Ei Portlandissa (Not in Portland)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 7
Tuotantokoodi: 307
Ensiesitys Suomessa: 27. syyskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 7. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Jeff Pinkner, Carlton Cuse
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Juliet

Teini-ikäinen Toinen, Alex auttaa Katea ja Sawyeria pakenemaan kanootilla pääsaarelle, mutta vakuuttaa heidät ensin pelastamaan poikaystävänsä. Juliet tappaa Pickettin, joka oli vastuussa Katesta ja Sawyerista. Jack päättää Benin leikkauksen. Takaumassa paljastuu, että yli kolme vuotta ennen lennon 815 haaksirikkoa Juliet oli hedelmällisyystohtori ja mahdollisti siskonsa raskauden.

Välähdyksia (Flashes Before Your Eyes)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 8
Tuotantokoodi: 308
Ensiesitys Suomessa: 4. lokakuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 14. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Drew Goddard, Damon Lindelof
Ohjaaja: Jack Bender
Takauma: Desmond

Charlie ja Hurley yrittävät saada Desmondin juovuksiin, jotta tämä selittäisi kykynsä näkeä tulevaisuuteen. Pidennetty takauma paljastaa, mitä Desmondille tapahtui luukun räjähdyksen jälkeen. Desmond muistelee Pennyn kanssa viettämäänsä päivää ennen joutumistaan saarelle. Pian Desmond alkaa nähdä näkyjä Charlien lähestyvästä kuolemasta.

Vieraalla maalla (Stranger in a Strange Land)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 9
Tuotantokoodi: 309
Ensiesitys Suomessa: 11. lokakuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 21. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Elizabeth Sarnoff, Christina M. Kim
Ohjaaja: Paris Barclay
Takauma: Jack

Juliet joutuu vastuuseen Pickettin taposta. Jackin ja Benin avulla Juliet ei saa teostaan kuolemanrangaistusta. Toiset ja Jack matkaavat Toisten asuinpaikalle, joka sijaitsee toisella saarella. Takaumassa Jack ottaa tatuointinsa lomallaan Thaimaassa.

Tricia Tanaka on kuollut (Tricia Tanaka is Dead)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 10
Tuotantokoodi: 310
Ensiesitys Suomessa: 18. lokakuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 28. helmikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Edward Kitsis, Adam Horowitz
Ohjaaja: Eric Laneuville
Takauma: Hurley

Kate ja Sawyer palaavat rannalle. Hurley löytää viidakosta vanhan, hylätyn pakettiauton ja ajaa sillä Charlien, Sawyerin ja Jinin kanssa. Kate, Sawyer ja Locke lähtevät pelastamaan Jackia. Takaumassa Hurleyn isä palaa kotiin, Hurleyn voitettua lotossa.

Näppäile 77 (Enter 77)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 11
Tuotantokoodi: 311
Ensiesitys Suomessa: 25. lokakuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 7. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Damon Lindelof, Carlton Cuse
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Sayid

Locke, Sayid ja Kate tutkivat Dharman kommunikaatioasemaa viidakossa ja tapaavat Mikhailin. Lähtiessään asemalta Locke räjäyttää sen. Sawyer pelaa Hurleyta vastaan pöytätennistä saadakseen tavaransa takaisin mutta häviää ja joutuu luopumaan ihmisille antamistaan lempinimistä. Takaumassa Sayid tapaa entisen kidutusuhrinsa Pariisissa.

Linnuntie (Par Avion)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 12
Tuotantokoodi: 312
Ensiesitys Suomessa: 1. marraskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 14. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Jordan Rosenberg, Christina M. Kim
Ohjaaja: Paul Edwards
Takauma: Claire

Claire saa tietää Desmondin ennusteesta ja myöhemmin hän sitoo viestin linnun jalkaan ja päästää sen vapaaksi. Locke, Sayid, Kate ja Danielle lähestyvät turva-aitaa, joka suojelee Toisten koteja. Locke työntää Mikhailin aitaan, jolloin tämä näyttää kuolevan. Locke, Sayid ja Kate kiipeävät aidan yli ilman ongelmia. Takaumassa paljastuu, että Clairella ja Jackilla on sama isä.

Mies Tallahasseesta (The Man From Tallahassee)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sukellusvene

Jaksonumero: 13
Tuotantokoodi: 313
Ensiesitys Suomessa: 8. marraskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 21. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Drew Goddard, Jeff Pinkner
Ohjaaja: Jack Bender
Takauma: Locke

Locke, Sayid ja Kate kohtaavat Toiset ja löytävät onnelliselta vaikuttavan Jackin. Jack ja Juliet, joiden suhde on edistynyt, ovat sopineet Benin kanssa lähtevänsä saarelta sukellusveneellä, jonka Locke kuitenkin räjäyttää. Ben paljastaa, että Locken isä on heillä vankina. Takaumassa Locken isä työntää tämän ulos ikkunasta, minkä vuoksi Locke halvaantuu.

Paljastus (Exposé)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 14
Tuotantokoodi: 314
Ensiesitys Suomessa: 15. marraskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 28. maaliskuuta 2007
Käsikirjoittajat: Edward Kitsis, Adam Horowitz
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Nikki ja Paulo

Charlie kertoo Sunille olleensa Sawyerin kanssa tämän kidnappauksen takana. Selviytyjät tutkivat Nikkin ja Paulon kuolemaa. Takaumissa näytetään, että Nikki ja Paulo kiistelivät miljonääriltä huijaamistaan timanteista. Saarella Nikki päästi myrkyllisen hämähäkin vapaaksi Paulon yllä, mutta hämähäkit purivatkin heitä molempia aiheuttaen kahdeksan tunnin halvaantumisen. Selviytyjät eivät saa selville, etteivät Nikki ja Paulo ole oikeasti kuolleita, vaan hautaavat heidät vahingossa elävältä.

Hylätyt (Left Behind)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 15
Tuotantokoodi: 315
Ensiesitys Suomessa: 22. marraskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 4. huhtikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Elizabeth Sarnoff, Damon Lindelof
Ohjaaja: Karen Gaviola
Takauma: Kate

Toiset ja Locke jättävät Toisten asutuksen. Hurley huijaa Sawyeria hyvittelemään tekojaan toisille selviytyneille. Takaumassa Kate yrittää sopia äitinsä kanssa.

Yksi meistä (One of Us)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 16
Tuotantokoodi: 316
Ensiesitys Suomessa: 29. marraskuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 11. huhtikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Carlton Cuse, Drew Goddard
Ohjaaja: Jack Bender
Takauma: Juliet

Jack, Sayid, Kate ja Juliet palaavat rannalle ja muut selviytyjät alkavat kysellä Jackin motiiveja luottaa Julietiin. Salaperäinen sairaus osuu Clairen kohdalle, jolloin Juliet auttaa häntä. Takaumissa selviää, ettei Juliet haluaisi olla saarella eikä pysty pelastamaan saarella raskaana olevia naisia kuolemalta.

Pattitilanne (Catch-22)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 17
Tuotantokoodi: 317
Ensiesitys Suomessa: 6. joulukuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 18. huhtikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Jeff Pinkner, Brian K Vaughan
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Desmond

Välähdyksien avulla Desmond löytää Charlien, Hurleyn ja Jinin kanssa viidakosta laskuvarjolla saarelle joutuneen Naomin. Kate kääntyy Sawyerin puoleen nähtyään Jackin Julietin kanssa. Takaumassa näytetään Desmondin aikaa munkkina ja hänen ensitapaaminen Pennyn kanssa.

Hedelmöityshetki (D.O.C.)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 18
Tuotantokoodi: 318
Ensiesitys Suomessa: 13. joulukuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 25. huhtikuuta 2007
Käsikirjoittajat: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Ohjaaja: Frederick E.O. Toye
Takauma: Sun ja Jin

Saatuaan tietää, että Toisten raskaana olevat naiset kuolivat ennen synnytystä, Sun antaa Julietin tutkia itsensä Dharma-lääkintäasemalla. Juliet raportoi asiasta Benille. Desmond tapaa elävän Mikhailin viidakossa ja antaa tämän pelastaa Naomin hengen. Takaumassa Jinin biologinen äiti kiristää Sunia. Hurley saa tietää Naomilta, että Oceanicin lento 815 on "löytynyt" ilman "henkiinjääneitä".

Tyrmä (The Brig)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 19
Tuotantokoodi: 319
Ensiesitys Suomessa: 20. joulukuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 2. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Damon Lindelof, Carlton Cuse
Ohjaaja: Eric Laneuville
Takauma: Locke

Takaumassa näytetään kuinka Locke asuu Toisten kanssa, jotka pitävät tämän isää vankinaan. Nykyajassa Locke yllyttää Sawyerin kanssaan Black Rockille tapaamaan Locken isää. Sawyer tappaa Locken isän, joka on alkuperäinen Sawyer.

Mies taustalla (The Man Behind the Curtain)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 20
Tuotantokoodi: 320
Ensiesitys Suomessa: 27. joulukuuta 2007
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 9. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Elizabeth Sarnoff, Drew Goddrad
Ohjaaja: Bobby Roth
Takauma: Ben

Locke palaa Toisten luo jolloin Ben vie Locken tapaamaan Toisten salaperäistä johtajaa, Jacobia. Locke ei pysty näkemään Jacobia, mutta kuulee tämän, minkä vuoksi Ben ampuu Lockea. Selviytyjien luottamus Jackia kohtaan rakoilee kun Juliet paljastuukin Toisten vakoojaksi; Juliet kuitenkin paljastaa olleensa Jackin puolella Toisia vastaan. Takaumassa näytetään kuinka Ben saapui saarelle nuorena poikana Dharma-aloitteen aikana. Ben teki salaliiton Toisten kanssa (tai ainakin Richard Alpertin, joka ei ole ikääntynyt ainakaan 30 vuoteen) ja tappaa suurimman osan Dharma-aloitteen jäsenistä.

Suurimmat hitit (The Greatest Hits)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksonumero: 21
Tuotantokoodi: 321
Ensiesitys Suomessa: 3. tammikuuta 2008
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 16. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Ohjaaja: Stephen Williams
Takauma: Charlie

Jack saa tietää Toisten suunnitelmasta saartaa selviytyjät ja kaapata raskaana olevat naiset ja suunnittelee itse tappavansa Toiset dynamiitin avulla. Jotta Sayid voisi lähettää hätäkutsun Naomin satelliittipuhelimelle, Charlie ui vedenalaiselle Dharma-asemalle, joka estää radiolähetykset. Ennen tätä Charlie kirjoittaa ylos viisi elämänsä suurinta hetkeä.

Peili, osat 1 ja 2 (Through the Looking Glass)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Peili (Lost)

Jaksonumero: 22/23
Tuotantokoodi: 322-323
Ensiesitys Suomessa: 10 & 17. tammikuuta 2008
Ensiesitys Yhdysvalloissa: 23. toukokuuta 2007
Käsikirjoittajat: Carlton Cuse, Damon Lindelof
Ohjaaja: Jack Bender
Etuuma: Jack

Jackin suunnitelma tappaa Toiset ei onnistukaan ja Sayid, Jin ja Bernard jäävät Toisten vangeiksi. Rousseaun johtamina selviytyjät matkaavat radiotornille kääntääkseen Rousseaun hätäkutsun pois päältä. Naomi saa yhteyden laivaansa mutta joutuu Locken puukottamaksi tämän uskoessa selviytyjien tekevän virheen luottaessaan Naomiin. Charlie saa yhteyden Penny Widmoreen vedenalaiselta Dharma-asemalta mutta hukkuu, kun Mikhail räjäyttää kranaatin ja täyttää siten aseman vedellä. Sawyer, Juliet ja Hurley pelastavat Sayidin, Jinin ja Bernardin saapuessaan apuun Hurleyn ohjaaman pakettiauton johdolla. Takaumien sijasta flashforwardissa nähdään Jackin surullista elämää hänen pelastuttuaan saarelta, mikä kulminoituu tapaamiseen Katen kanssa ja Jackin hänelle sanomaan toteamukseen, ettei heidän ollut tarkoitus lähteä ja että heidän täytyy palata takaisin saarelle.

DVD-julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lost: The Complete Third Season – The Unexplored Experience
Yksityiskohdat Erikoismateriaalit
  • 23 jaksoa
  • DVD:llä 7 levyä ja Blu-ray:llä 6 levyä.
  • 1.78:1 Aspect Ratio
  • Teksitys: Tanska, Englanti, Suomi, Norja, Ruotsi
  • Kieli: Englanti (Dolby Digital 5.1 Surround)
  • Englanti (PCM 5.1 surround) -Blu-ray
  • Kommenttiraidat (Dolby Digital 2.0 Stereo)
    • "Kaksi kaupunkia" - Damon Lindelof ja Elizabeth Mitchell
    • "Tahdon" - Carlton Cuse, Evangeline Lilly ja Josh Holloway
    • "Paljastus" - Edward Kitsis ja Adam Horowitz
    • "Mies verhon takana" - Damon Lindelof, Carlton Cuse ja Michael Emerson
  • "Toisten maailma"
  • "Kadonneet takaumat"
  • "Lost eräänä päivänä"
  • "Lost on Location"
  • "Lostin kirjakerho"
  • Poistettuja kohtauksia
  • Pieleen menneitä kohtauksia
  • Pääsiäismunia
  • Blu-ray -lisämateriaalia
    • Taattu pääsy
    • Sinikopiot
Julkaisupäivämäärät
 Brasilia  Yhdysvallat
 Kanada
 Australia  Suomi  Yhdistynyt kuningaskunta
26. syyskuuta 2007 11. joulukuuta 2007 17. lokakuuta 2007 25. tammikuuta 2008 22. lokakuuta 2007

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Fordis, Jeff, (January 22, 2007) "The Life of One of "The Others" Rests in Jack's Hands, on the Return of ABC's Lost (Arkistoitu – Internet Archive)", ABC Medianet. Retrieved on September 7, 2007.
  2. Aurthur, Kate, (May 25, 2006) "Dickens, Challah and That Mysterious Island", The New York Times. Retrieved on September 9, 2007.
  3. Buena Vista Home Entertainment, (2007) "Lost - The Complete Third Season", ABC. Retrieved on September 9, 2007.
  4. Snugglefish Media, (August 31, 2007) "Disney Reveals New Specs, Exclusive Extras for Lost: Third Season Blu-ray", High-Def Digest. Retrieved on September 9, 2007.
  5. a b White, Cindy, (January 22, 2007) "Executive Producers Lindelof and Cuse Promise That They've Found the Plot Twists That Will Bring Viewers Back (Arkistoitu – Internet Archive)", Sci Fi. Retrieved on August 31, 2007.
  6. a b Bain, Emily, (October 20, 2004) "Viewers Get Lost in Popular New ABC Show", The Tufts Daily. Retrieved on August 31, 2007.
  7. Cuse, Carlton, Pinkner, Jeff & Williams, Stephen. "Not in Portland." Lost, ABC. February 7, 2007.
  8. a b Mullaney, Andrea, (July 30, 2006) "Scots Star Happy to Get Lost for a Year", The Sunday Mail. Retrieved on September 9, 2007.
  9. a b Twair, Pat McDonnell, (April, 2005) "ABC-TV's Hit Series, Lost, Features Sayid, a Sensitive, Appealing Iraqi", Britannica. Retrieved on September 1, 2007.
  10. a b Simonson, Robert, (May 28, 2006) "Michael Emerson to Become Series Regular on TV's Lost", Playbill. Retrieved on September 9, 2007.
  11. a b Garcia, Jorge (March 2006) "We Want Answers! (Arkistoitu – Internet Archive)", Maxim. Retrieved on August 31, 2007.
  12. a b c Juba, Scott, (June 28, 2006) "Yunjin Kim: Across Continents", The Trades. Retrieved on September 1, 2007.
  13. a b Lindelof, Damon & Cuse, Carlton, (May 11, 2007) "Official Lost Podcast", American Broadcasting Company. Retrieved on August 31, 2007.
  14. a b Disney (October, 2006) "Claire Littleton", ABC. Retrieved on September 1, 2007.
  15. a b Veitch, Kristin, (November 2, 2006) "Lost Redux: Why, God, Why?!", E!. Retrieved on September 9, 2007.
  16. a b Gainey, M.C., (April 16, 2007) "Official Lost Podcast", ABC. Retrieved on September 8, 2007.
  17. a b Keck, William, (May 23, 2007) "After 3 Long Lost Seasons, a Rousseau Family Reunion", USA Today. Retrieved on September 8, 2007.
  18. a b Rawson-Jones, Ben, (May 18, 2007) "Lost's Marsha Thomason Interview (Arkistoitu – Internet Archive)", DigitalSpy. Retrieved on September 8, 2007.
  19. a b c Lachonis, Jon, (March 21, 2007) "Lost's Exposé Reunites Fan Favorites", BuddyTV. Retrieved on September 9, 2007.
  20. a b BuddyTV, (May 25, 2007) "Lost Season Three Finale - Favorite Moments!,". Retrieved on July 8, 2007.
  21. Cuse, Carlton (writer), Pinkner, Jeff (writer) & Williams, Stephen (director). "Not in Portland." Lost, ABC. February 7, 2007. Episode 7, season 3.
Edeltäjä:
2. tuotantokausi
Lost
3. tuotantokausi
Seuraaja:
4. tuotantokausi