Claire Littleton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Claire Littleton
Claire Littleton (Emilie de Ravin)
Claire Littleton (Emilie de Ravin)
Näyttelijä(t) Emilie de Ravin
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Toisen kasvattama
Äitiysloma
Linnuntie
Henkilötiedot
Koko nimi Claire Littleton
Asuinpaikka Australia Sydney, Australia

Claire Littleton on Emilie de Ravinin esittämä fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Lost.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Claire ajautui teini-iässä auto-onnettomuuteen, joka ajoi hänen äitinsä kuolemaisilleen. Claire työskenteli tatuointiliikkeessä tehden lävistyksiä. Yhdysvaltalainen lääkäri saapui hoitamaan Clairen äitiä, jolloin kävi ilmi, että Christian on hänen isänsä. Jack on Clairen velipuoli.

Myöhemmin Claire sai tietää olevansa raskaana, minkä vuoksi hänen poikaystävänsä jätti hänet. Claire päätti antaa vauvansa adoptoitavaksi. Hän tapasi meedion, joka kielsi adoption sillä perusteella, että Clairen olisi itse kasvatettava lapsi, tai muuten vauvaa kohtaisi vaara. Claire halusi yhä luovuttaa lapsen adoptoitavaksi, mutta tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin allekirjoittaessaan sopimusta. Claire palasi ennustajan luo, joka kuitenkin sanoi löytäneensä Los Angelesista sopivan parin, jolle vauvan voisi adoptoida. Ennustaja antoi Clairelle lipun Oceanic Airlinesin lennolle 815.

Saarella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lento-onnettomuuden jälkeen Claire tutustuu läheisesti Charlieen. Pian molemmat joutuvat Ethanin kaappaamaksi. Vain Charlie pystytään pelastamaan. Myöhemmin houraileva Claire löytää tiensä selviytyneiden leiriin. Häntä käytetään syöttinä, jotta Ethan saataisiin ansaan. Kostonhimoinen Charlie tappaa Ethanin.

Jaksossa Äitiysloma paljastuu, mitä Clairelle tapahtui hänen ollessa Ethanin kaappaamana. Claire oli viety Dharman lääkintäasemalle, jossa hänen syntymättömälle vauvalleen annettiin lääkitystä. Ethan ehdotti, että Claire voi synnytettyään luovuttaa vauvan heille. Claire alkoi luottaa Ethaniin ja suostui. Eräänä yönä Alex herätti Clairen ja kertoi, että Toiset aikovat leikata vauvan ulos ja täten Claire kuolisi. Alex auttoi huumaamalla Clairen ulos asemalta. Claire heräsi viidakosta, josta Rousseau löysi hänet. Claire alkoi huutaa Ethania, mutta Rousseau tainnutti hänet ja palautti selviytyneiden luo.

Claire synnyttää lapsensa Aaronin Katen avustuksella. Rousseau kaappaa Aaronin, mutta Charlie ja Sayid palauttavat lapsen. Aaronin sairastuessa Claire palaa hylätylle lääkintäasemalle etsimään rokotetta. Hän ei löydä mitään, mutta Aaron kuitenkin paranee pian.

Jaksossa Linnuntie Desmond tuo Clairelle linnun, joka on lintututkijoiden rengastama. Claire sitoo linnun jalkaan hätäviestin ja päästää linnun lentämään.

Myöhemmin Claire sairastuu vakavasti, mutta Juliet parantaa hänet. Karlin viestin jälkeen Claire matkustaa Jackin ryhmän kanssa radiomastolle ja saa kuulla Charlien sulkeneen häirintälaitteet. Kuullessaan Charlien varoituksesta ja kuolemasta Claire päättää lähteä Locken ryhmän kanssa Dharman parakeille. Matkan aikana ryhmä kohtaa Charlotten. Locken luvalla Claire puhuu Milesille, joka kertoo ryhmälle tehtävästään saarella.

Keamyn ryhmän hyökätessä parakeille yksi heistä räjäyttää Clairen asunnon, mutta Sawyer pelastaa Clairen ja Aaronin. Claire päättää palata takaisin rannalle Sawyerin ja Milesin kanssa. Myöhemmin yöllä Claire huomaa isänsä ja katoaa. Locke löytää Clairen Jacobin mökistä Christianin vierestä istumasta. Claire sanoo Lockelle, että hänellä on hyvä olla ja että Aaron on turvassa. Claire ilmestyy saarelta lähteneen Katen unessa ja varoittaa tätä viemästä Aaronia takaisin saarelle.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisiin kuuluva Aldo aikoo tappaa ansaan jääneen Jinin, mutta Claire ampuu hänet kiväärillä ja vapauttaa Jinin. Claire vie Jinin majaansa ja hoitaa tämän vammoja. Jinin palatessa tajuihinsa Claire tuo telttaan vangitsemansa Jasonin, jolta Claire kysyy poikansa olinpaikkaa. Jason sanoo, etteivät he ole vieneet Clairen poikaa. Claire toteaa, että Jinin jalka pitää desinfioida, sillä infektio saarella saattaa tappaa. Jin kysyy Clairelta, oliko tämä ollut koko ajan saarella yksin, johon Claire vastaa: ”En ole yksin.” Jason yrittää saada Jinin aukaisemaan siteensä ja lähtemään kanssaan, väittäen Clairen aikovan tappaa heidät molemmat. Claire palaa majaan ja puhdistaa Jinin haavan. Hän kertoo joutuneensa kerran ompelemaan itsensä Toisten ammuttua häntä ja muuttaneensa useaan kertaan piiloutuakseen Toisilta. Kun Claire aikoo tappaa Jasonin, Jin kertoo Katen kasvattaneen Aaronin. Tästä huolimatta Claire tappaa Jasonin kirveellä. Claire kysyy Jiniltä, miksi Kate kasvatti Aaronin. Jin sanoo valehdelleensa ja kertoo nähneensä Aaronin Temppelissä. Jin lupaa viedä Clairen Temppeliin salaisen sisäänkäynnin kautta. Claire kertoo, että jos Kate olisi kasvattanut Aaronin, hän olisi tappanut Katen. Jin katsoo majaan tullutta Musta-asuista miestä ja kysyy: ”John?” Claire sanoo, ettei mies ole John, vaan ”ystävä”.

Musta-asuinen mies lähettää Clairen Temppeliin käskemään Dogenia tulemaan ulos keskustelemaan. Dogen kieltäytyy tietäen, että mies tappaisi hänet. Temppelissä Claire kohtaa Katen, joka paljastaa ottaneensa Aaronin mukaansa ja kasvattaneensa häntä, mihin Claire vastaa hyvin vihaisella katseella. Savuhirviön hyökätessä Temppeliin Claire pelastaa Katen ottamalla hänet mukaansa kuoppaan. Hyökkäyksen jälkeen Claire ja Kate tulevat ulos, kävelevät läpi verilöylyn jälkien ja liittyvät Musta-asuisen miehen uuteen tartunnan saaneiden Toisten joukkoon.Musta-asuisen miehen ryhmä suuntaa Clairen rakentamaan suojaan, jossa Claire, Sawyer ja Jin odottavat. Claire yrittää puukottaa Katen kostoksi Aaronin viemisestä, mutta musta-asuinen mies estää yrityksen sanoen, että Kate teki niin kuin tilanne vaati. Claire antaa Katelle anteeksi ja halaa tätä itkien hysteerisesti.

Sawyer kertoo Jackille suunnitelmastaan karata saarelta Musta-asuisen miehen tietämättä. Sawyer huomauttaa Sayidin muuttuneen ”zombiksi” ja Clairen hulluksi ja ettei hän aio antaa Clairen tappaa Katea. Jack kysyy, miksi Claire luottaa Musta-asuiseen mieheen. Claire sanoo, että mies on ainoa, joka ei hylännyt häntä. Jackin lopulta paettua muiden kanssa Claire saa heidät kiinni ja yrittää estää heidän lähtönsä. Kate vakuuttaa Clairen lähtemään heidän kanssaan ja lupaa että Claire näkee Aaronin. Claire huomauttaa Musta-asuisen miehen suuttuvan saadessaan tietää tästä. Clairea lukuun ottamatta selviytyneet pääsevät sukellusveneeseen, mutta koska Musta-asuinen mies oli piilottanut pommin Jackin reppuun, sukellusvene räjähtää aiheuttaen Jinin ja Sunin hukkumisen.

Clairen ja Katen tavatessa jälleen, hän kertoo ettei halua lähteä saarelta mielenterveytensä järkkymisen takia. Kate saa Clairen suostuteltua tulemaan mukaansa lupaamalla auttaa tätä selviämään ongelmistaan. Claire luultavasti kasvattaa Aaronin yhdessä Katen kanssa.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa Claire on edelleen raskaana ja on mukana Oceanicin lennolla 815. Saavuttuaan lentokentälle Clairella on vaikeuksia saada laukkunsa matkatavaroiden joukosta, mutta Desmond auttaa häntä. Desmond kertoo uskovansa Clairen lapsen olevan poika. Clairen mentyä taksiin, Kate ryntää sisään ja käskee kuljettajaa ajamaan pois lentokentältä. Kate käskee Clairea luovuttamaan tavaransa ja poistumaan autosta. Kate jättää Clairen kadulle ja pakenee. Pian Kate palaa Clairen luo saatuaan tietää tämän olevan raskaana. Hän pyytää anteeksi tekoaan ja tarjoutuu viemään Clairen haluamaansa paikkaan. Matkalla Claire kertoo aikovansa antaa lapsensa adoptoitavaksi ja olleensa matkalla tapaamaan pariskuntaa, jotka olivat suostuneet Clairen pyyntöön. Saavuttuaan paikalle rouva Baskum kertoo Clairelle miehensä jättäneen hänet ja ettei hän enää halua adoptoida lasta. Pettymys aiheuttaa Clairelle supistuksia. Kate vie Clairen sairaalaan.

Sairaalassa Kate pyytää Ethania auttamaan Clairea. Claire sanoo Ethanille, ettei hän ole vielä valmis synnyttämään. Ethan tarjoutuu hidastamaan synnytystä. Vauvan sydänmonitorin nollaantuessa Claire panikoituu ja kysyy, onko Aaron kunnossa. Ethan tekee ultraäänitutkimuksen ja toteaa lapsen vaihtaneen asentoa kohdussa. Poliisien saavuttua sairaalaan Claire piilottaa Katen ja sanoo poliiseille Katen olleen taksikuski, joka toi hänet sairaalaan eikä hän tiedä missä tämä on. Poliisien lähdettyä Kate kiittää Clairea. Claire antaa Katelle luottokorttinsa kiitokseksi. Kate sanoo Aaronin olevan hyvä nimi ja ehdottaa, että Claire pitäisi lapsensa.

Matkallaan adoptiotoimistoon Claire kohtaa Desmondin ja sanoo tämän olleen oikeassa lapsen sukupuolesta. Desmond tarjoutuu opastamaan Clairen lakimiehensä luo, joka hallitsee adoptioasioita. Kohdattuaan Ilanan Claire tajuaa heidän etsineen juuri häntä. Claire kohtaa Jackin sekä Davidin ja yllättyy kuullessaan hänen olevan Jackin siskopuoli. Jackin lähdettyä leikkaukseen David sanoo Clairelle ettei Christian koskaan puhunut tästä Jackille ja että hän todella piti asiat omana tietonaan.

Claire tapaa Jackin tämän työpaikallaan ja kysyy tältä isänsä kuolemasta. Jack kertoo Christianin juoneen itsensä hengiltä ja tämän ruumiin löytyneen kadulta. Jack sanoo matkustaneensa Sydneyyn hakemaan ruumiin mutta lentoyhtiön hukanneen sen. Jack tarjoutuu majoittamaan Clairen asuntoonsa. Clairen hämmästyessä Jack huomauttaa heidän olevan perheenjäseniä. Claire on läsnä, kun Jack saa puhelun, jossa kerrotaan Christianin arkun löytyneen.

Jackin jouduttua jättämään konsertin väliin kiireellisen leikkauksen takia David ehdottaa, että Claire tulisi konserttiin. Konsertissa Clairen synnytys alkaa. Kate ja Charlie tarjoutuvat auttamaan synnytyksessä. Claire ja Kate saavat välähdyksiä elämästään saarella ja muistavat toisensa. Clairen otettua Charlieta kädestä he muistavat elämänsä saarella ja suutelevat toisiaan. Claire on läsnä kirkossa Aaronin ja Charlien kanssa, kun Christian avaa kirkon ovet ja kirkas valkoinen valo ympäröi selviytyneet siirtäen heidät eteenpäin.