Dogen (Lost)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näyttelijä(t) Hiroyuki Sanada
Ensiesiintyminen Lentokenttä
Viimeinen
esiintyminen
Auringonlasku
Henkilötiedot
Ammatti pankkiiri
Asuinpaikka Japani Osaka, Japani

Dogen on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Lost. Häntä näyttelee Hiroyuki Sanada.

Ennen saarelle tuloa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dogen kertoi Sayidille työskennelleensä pankkiirina Osakassa ennen saarelle tuloaan. Dogen sai ylennyksen työssään ja juhli tätä ystäviensä kanssa perjantai-iltana. Hän kertoi, että hänellä oli tapana hakea poikansa baseball-harjoituksista joka perjantai. Tuo perjantai ei ollut erikoistapaus joten hän lähti humalassa ajamaan autoaan. Kun hän oli poikansa kanssa menemässä kotiin päin, he joutuivat matkalla pahaan auto-onnettomuuteen. Dogen selvisi, mutta hänen poikansa vammautui pahoin. Pojan ollessa sairaalassa, Jacob ilmestyi Dogenille ja sanoi lupaavansa parantaa tämän pojan, sillä ehdolla, että Dogen tulisi saarelle eikä koskaan palaisi. Hän hyväksyi Jacobin ehdotuksen ja Jacob teki hänestä Temppelin vartijan yhdessä Lennonin kanssa.

Saarella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dogen kohtaa selviytyneet ensimmäisen kerran heidän jouduttua vangiksi. Dogen määrää heidät ammuttavaksi, mutta Hurley estää sen sanomalla Jacobin lähettäneen heidät ja antaneen kitarakotelon todisteeksi. Dogen avaa kotelon, jossa on puinen risti, jonka hän katkaisee. Rististä löytyy kirjakäärö. Dogen kysyy selviytyneiltä nimiä ja määrää Sayidin vietäväksi altaalle ”parannettavaksi”. Toiset hukuttavat Sayidin kuoliaaksi, mutta tämä herääkin yhtäkkiä henkiin. Dogen vie Hurleyn yksityiseen huoneeseen, jossa tämä kertoo Dogenille Jacobin kuolemasta. Tämä pelästyttää Dogenin, joka käskee tehdä hälytyksen ja suojata Temppeliä savuhirviöltä.

Lennonin kertoessa Dogenille Sayidin heräämisestä, tämä määrää Sayidin kidutustestiin. Sayidin palatessa ystäviensä luo hän kertoo tästä Jackille, joka vihaisena vaatii selitystä Dogenilta. Dogen kieltää asian ja käskee Jackiä antamaan Sayidille pillerin, joka ”parantaisi” Sayidin ”infektion”. Jack kieltäytyy yrittäen niellä pillerin itse, jolloin Dogen ottaa pillerin pois Jackin kurkusta. Dogen paljastaa pillerin olevan myrkkyä. Hän sanoo Jackille Sayidista tihkuvan pahuutta, joka päästyään sydämeen muuttaisi Sayidin pysyvästi. Dogen kertoo saman tapahtuneen myös Clairelle.

Jaksossa Majakka Dogen kohtaa Hurleyn vaeltelemassa Temppelin tunneleissa. Hän määrää Hurleyn takaisin, mutta tämä huomauttaa hänelle olevansa ehdokas ja että tällä on oikeus kulkea missä tämä haluaa. Dogen huomauttaa Hurleylle japaniksi, että jollei hänen pitäisi suojella Hurleyta, hän katkaisisi tämän pään poikki. Dogen menee Jackin luo ja sanoo, ettei hän halua tämän poistuvan Temppeliltä. Jackin kysyttyä vaihtoehdoista Dogen sanoo aina olevan vaihtoehtoja. Jack myöntää, etteivät hänen ystävänsä enää palaisi Temppelille.

Sayid kohtaa Dogenin ja kysyy miksi tämä kidutti häntä, mihin Dogen toteaa Sayidin olevan paha mies. Sayid hyökkää Dogenin kimppuun, mutta tämä pääsee voitolle ja yrittää tappaa Sayidin, kunnes hän muistaa miksi Jacob oli hänet sinne halunnut. Dogen päästää Sayidin menemään ja karkottaa tämän Temppeliltä. Clairen saavuttua Temppeliin mukanaan vaatimus Musta-asuiselta mieheltä, Dogen määrää Sayidin tappamaan tämän. Myöhemmin Sayid palaa mukanaan uhkavaatimus, jonka mukaan kaikkien on poistuttava Temppelistä auringonlaskuun mennessä tai muuten he kuolevat. Sayid kohtaa Dogenin altaalla ja kysyy tältä, miksei tämä tappanut häntä aiemmin. Dogen kertoo Sayidille tarinansa ja kysyy tältä, aikooko tämä lähteä vai jäädä. Sayid päättää jäädä, mutta yllättäen hän hyökkää Dogenin kimppuun ja hukuttaa tämän altaaseen. Lennon kertoo Sayidille Dogenin olleen ainoa, joka piti savuhirviön pois Temppeliltä. Tämän jälkeen Sayid tappaa myös Lennonin. Dogenin kuoleman seurauksena savuhirviö hyökkää Temppeliin ja tappaa kaikki ne Toiset, jotka olivat jääneet Temppeliin.