James ”Sawyer” Ford

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta James "Sawyer" Ford)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Ford
Sawyer (Josh Holloway)
Sawyer (Josh Holloway)
Näyttelijä(t) Josh Holloway
Ensiesiintyminen Maahansyöksy
Viimeinen
esiintyminen
Loppu
Keskeiset jaksot Huijari
Lainsuojattomat
Vedätys
Pelastukoon ken voi
LaFleur
Tiedusteluretki
Henkilötiedot
Koko nimi James Ford
Ammatti huijari, poliisi

James ”Sawyer” Ford (myöhemmin myös nimellä James LaFleur) on fiktiivinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Lost, jossa häntä näyttelee Josh Holloway.

Sawyer kuvataan sarjan alussa huijarina, sarkastisena flirttinä, joka kerää rantaan onnettomuudessa huuhtoutuneita tavaroita itselleen. Hänen takaumansa näyttävät yleensä hahmon herkemmän puolen. Sarjan alkupuolella Sawyer on rakastunut Kateen, ja hänen tunteensa Katea kohtaan ovat vahvimmillaan kolmannen tuotantokauden alussa. Neljännellä tuotantokaudella Sawyer alkaa luoda sankarillista puoltaan alkaen suojella Clairea ja uhraten oman pelastumisensa, jotta hänen ystävänsä pääsisivät pois saarelta. Viidennellä kaudella Sawyer ottaa vastaan roolinsa ryhmän johtajana ja löytää rakkauden Julietin kanssa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ennen onnettomuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Ford syntyi Jasperissa, Alabamassa vuonna 1969. Jamesin ollessa kahdeksanvuotias, mies nimeltä Sawyer huijaa hänen perheeltään rahaa ja makaa hänen äitinsä kanssa, minkä seurauksena Jamesin isä ampuu äidin ja itsensä. Vanhempiensa kuoleman aikaan James eli Sawyer asui perheineen Knoxvillessä, Tennesseessä hänen mukanaan kantaman kirjeen mukaan. Sawyer on myös sanonut lopettaneensa high schoolin kesken. Sawyer vannoo kostavansa vanhempiensa kuoleman etsien alkuperäistä Sawyeriä, mutta rahaongelmien kasaantuessa alkaakin käyttää Sawyerin nimeä ja huijata varakkaita perheitä, tullen itse ”mieheksi, jota jahtaa”.

Sawyer yrittää huijata eronnutta naista nimeltä Cassidy, jonka hän oletti olevan rikas. Sawyer aloittaa tavalliseen tapaan pudottamalla rahansa ”vahingossa” maahan, mutta Cassidy tajuaa huijausyrityksen heti ja sanoo, ettei siitä olisi edes ollut hyötyä, koska tämä ei saanut yhtään rahaa erossa. Cassidy ei kuitenkaan suutu, vaan pyytää Sawyeriä opettamaan hänet huijaamaan. Opittuaan muutaman perustempun, Cassidy pyytää Sawyeriä ”long-coniin” eli erittäin suureen huijaukseen. Sawyer sanoo, että niin isoon huijaukseen tarvitsee rahaa ja niin Cassidy paljastaakin saaneensa erossa 600 000 dollaria. Sawyer teeskentelee aloittavansa huijauksen Cassidyn kanssa, aikeinaan viedä tämän rahat. Sawyer kuitenkin huomaa pitävänsä Cassidysta enemmän kuin luuli ja alkaa epäillä huijausta. Vieraillessaan Katen äidin kahvilassa, Sawyerin kumppani pakottaa Sawyerin huijaukseen, uhaten tätä kuolemalla. Sawyer lähtee Cassidyn luo ja kertoo huijanneensa tätä ja varoittaa ulkona olevasta autosta. Hän sulloo rahat laukkuun ja käskee paeta sekä sanoo ottavansa itse syyn niskoilleen. Cassidyn paettua Sawyer ottaa oikean rahalaukun ja palaa autolle, joka kuitenkin on tyhjä.

Cassidy nostaa syytteen Sawyeria vastaan ja Sawyer joutuu vankilaan. Cassidy vierailee Sawyerin luona ja kertoo, että heillä on yhteinen tytär, Clementine. Vankilassa ollessaan Sawyer ystävystyy Munson-nimisen miehen kanssa. Mies istuu vankilassa ”white-collar”-rikoksen takia. Sawyer huiputtaa Munsonin paljastamaan minne tämä piilotti huijaamansa rahat; niin Sawyer pääsee vapaaksi ja antaa saamansa palkkion Clementinelle. Myöhemmin toinen Sawyerin kumppani kertoo missä alkuperäinen Sawyer on. Sawyer matkustaa Australiaan ja ampuu miehen, jonka hän luulee olevan oikea Sawyer. Ennen kuolemaansa mies kertoo olleensa velkaa Sawyerin kumppanille ja että hän olisi maksanut velkansa.

Myöhemmin Sawyer raahataan poliisiasemalle pahoinpideltyään baarissa Australian maa- ja metsätalousministerin. Hänet karkotetaan maasta, johon hän saa elinikäisen porttikiellon. Tämän jälkeen Sawyer nousee Oceanic Airlinesin lennolle 815.

Onnettomuuden jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jouduttuaan saarelle Sawyer riitaantuu useiden selviytyjien kanssa. Hän syyttää Sayidia terroristiksi ja lento-onnettomuuden syypääksi. Tästä huolimatta Sawyer lähtee Sayidin, Katen, Charlien, Boonen ja Shannonin kanssa etsimään parempaa yhteyttä saadakseen lähetettyä hätäkutsun. Palattuaan Sawyer etsii koneen hylystä kaikkea tarpeellista tavaraa ja ottaa ne itselleen, vaatien niistä korkeita hintoja tarvittaessa.

Kate päättelee, että Sawyer haluaa olla leirin vihatuin, koska tämä haluaa rangaista itseään viattoman miehen surmaamisesta. Hän pelaa Sawyerin kanssa juomapeliä ”En ole koskaan”, jossa käy ilmi, että he molemmat ovat tappaneet jonkun. Kate myös päivittelee Sawyerin sinnikästä kostonhimoa tämän telttaan tunkeutuneen villisian osalta.

Kun Shannon saa astmakohtauksen, kaikki luulevat astmalääkkeiden olevan Sawyerilla, Boonen nähtyä oman kirjansa Sawyerin tavaroiden joukossa. Sayid kiduttaa Sawyeria, minkä jälkeen tämä kertoo, ettei hänellä ole lääkkeitä.

Päästäkseen saarelta Sawyer ostaa itselleen paikan Michaelin lautalta. Kun joku polttaa lautan, Sawyer ja Michael syyttävät siitä Jiniä. Kun asia saadaan ratkaistua, Sawyer alkaa kärsiä päänsäryistä. Jackin konsultaation jälkeen tulee ilmi, että Sawyer tarvitsee lukulasit. Käy myös ilmi, että Sawyerin ääni rauhoittaa Aaronia.

Päivää ennen lautan lähtöä Sawyer ja Kate riitaantuvat jälleen kerran, tällä kertaa paikasta lautalla. Sawyer paljastaa riidan aikana kaikille Katen menneisyyden rikollisena ja vankikarkurina. Seuraavana päivänä Sawyer, Michael, Walt ja Jin lähtevät lautan kanssa matkaan. Kun osa lautasta irtoaa, Sawyer on ensimmäinen, joka lähtee hakemaan sitä avomereltä. Hän viettää myös lautalla aikaansa lukemalla toisten henkilökohtaisia viestejä perheilleen. Samana iltana he kohtaavat pienen veneen ja ehtivät iloita pelastumisestaan, kunnes veneilijät paljastuvat Toisiksi, jotka sieppaavat Waltin mukaansa. Sawyer yrittää estää Waltin kidnappausta, mutta häntä ammutaan olkapäähän ja Toiset tuhoavat lautan.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sawyer ja Michael ajelehtivat avomerellä lautan jäännösten päällä. Sawyer poistaa luodin olkapäästään ennen kuin he pääsevät takaisin saarelle. He löytävät Jinin, mutta joutuvat takaosan selviytyneiden vangeiksi. Väärinkäsityksien selvitessä takaosan selviytyneet aloittavat Sawyerin, Michaelin ja Jinin kanssa matkan etuosan selviytyneiden luokse. Matkan aikana Sawyer riitaantuu Ana Lucian kanssa, kunnes hän lopulta taintuu tulehtuneen ampumahaavansa takia. Tajuntansa menettävä Sawyer kannetaan puisilla paareilla Jackin luokse.

Sawyer vapauttaa Jackin ja Locken Joutsen-aseman asevarastosta, jonne Michael heidät lukitsee ennen lähtöään Toisten luo etsimään poikaansa. Sawyer, Jack ja Locke lähtevät etsimään Michaelia ja törmäävät Toisiin, jotka ovat ottaneet vangikseen Katen. Sawyer, Jack ja Locke luopuvat vastentahtoisesti aseistaan.

Myöhemmin Sawyerin ja Jackin välille syntyy riitaa, kun Sawyer ei suostu luovuttamaan löytämiään lääketarvikkeita ennen kuin häviää ne pokeripelissä.

Sawyer auttaa Bernardia tekemään rannalle SOS-merkkiä. Ana Lucia lähestyy Sawyeria ja lopulta pari päätyy harrastamaan seksiä, jonka päätteeksi Ana Lucia varastaa Sawyerin aseen. Kun Sawyer huomaa tämän, hän suuntaa Joutsen-asemalle Jackin, Locken ja Katen kanssa. He löytävät loukkaantuneen Michaelin, vakavasti haavoittuneen Libbyn sekä kuolleen Ana Lucian. Michael väittää asemalla vankina olleen Henry Galen saaneen aseen haltuunsa ja paenneen, mutta todellisuudessa Michael murhasi Ana Lucin ja Libbyn. Toisilta saamansa käskyn mukaisesti Michael lähtee Sawyerin, Katen, Jackin ja Hurleyn kanssa lähtevät kohti Toisten leiriä, mutta pian Toiset saartavat ryhmän ja vievät heidät laiturille. Michaelin lähtiessä Waltin kanssa saarelta ja Hurleyn vapautuessa Sawyer viedään pois Katen ja Jackin kanssa.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sawyer joutuu Toisten leirissä jääkarhuhäkkiin. Kate on vankina Sawyeria vastapäisessä häkissä. Sawyer yrittää karata häkistään, mutta Toisten johtaja Ben pelottelee Sawyeria asentamalla hänen ihon alle räjähtävän sykemittarin, joka tunnistaisi sydämenlyönneistä, kun Sawyer olisi aikeissa karata. Myöhemmin Ben paljastaa, että sykemittari ei oikeasti olisi räjähtänyt. Sawyer ja Kate päätyvät samaan häkkiin ja rakastelevat. Jack näkee tämän monitorista ja katselee heitä sangen mustasukkaisena Katesta.

Juliet auttaa Sawyerin ja Katen pakoon Toisten leiristä Jackin pakotettua Toiset päästämään heidät. Matkalla he pelastavat Karlin aivopesulta. Lopulta he palaavat selviytyneiden leiriin rannalle. Halutessaan hieman suositummaksi muiden silmissä Sawyer yrittää tehdä selviytyneille hyviä tekoja. Sawyer auttaa Hurleyta viidakosta löytyneen pakettiauton liikkeelletyöntöön ja opettaa Jinille tärkeitä sanoja englanniksi.

Sawyer tapaa Toisten mukaan lähteneen Locken viidakossa. Locke lukitsee Sawyerin Black Rockin hylkyyn isänsä Anthonyn kanssa. Sawyerin on määrä tappaa Locken isä, koska Locke ei siihen itse pystynyt. Sawyer ei haluaisi toteuttaa tehtävää, kunnes hän tajuaa miehen olevan alkuperäinen Sawyer, jonka takia hänen vanhempansa kuolivat. Sawyer kuristaa Anthonyn. Hän saa Lockelta myös kasettinauhan, jossa on Julietin viesti Benille.

Sawyer epäilee Jackin ja Katen kanssa Toisten luota mukana tulevan Julietin aikeita. Hän jopa yrittää Sayidin kanssa estää tämän pääsyn asevarastolle, mutta miehet väistyvät syrjään kuullessaan naiselta ankaria syytöksiä heitä vastaan. Ääninauha vain lisää Sawyerin epäilyjä, mutta vasta sen toisella puolella ollut nauhoitus antaa lisävalaistusta. Sawyer haluaa palata rannalle Jinin, Bernardin ja Sayidin luo kun aletaan epäillä, että puolustussuunnitelmassa meni jokin pieleen. Hän lähtee matkaan Julietin kanssa. Hurleyn päästyä yllättämään Toiset rannalle ajamallaan pakettiautolla, nämä luovuttavat. Antautumisesta huolimatta Sawyer ampuu Tomin.

4. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuultuaan Desmondilta Charlien kuolemasta Sawyer lohduttaa Hurleyta. Myöhemmin Sawyer päättää lähteä Locken ryhmän kanssa parakeille. Katelle hän selittää vain haluavansa selviytyä. Kun Kate myöhemmin saapuu parakeille Sayidin ja Milesin kanssa, Sawyer ottaa Locken käskystä Katen panttivangiksi. Sawyer kertoo Katelle, ettei hän halua lähteä saarelta koska hänellä ei ole enää mitään, ja että Katenkin pitäisi jäädä. Sawyer ja Kate rakastelevat, mutta Sawyerin vitsailtua Jackistä Kate lyö häntä ja lähtee takaisin rannalle. Tätä ennen Locke oli karkottanut Katen, koska tämä oli näyttänyt Benin Milesille.

Kun Keamyn ryhmä hyökkää parakeille, Sawyer pelastaa Clairen ja vie tämän turvaan Benin talolle. Savuhirviön hyökkäyksen jälkeen Sawyer päättää lähteä takaisin rannalle Milesin, Clairen ja Aaronin kanssa. Hurley aikoo myös lähteä, mutta Locke estää tämän uhkaamalla häntä aseella. Sawyer raivostuu ja varoittaa Lockea satuttamasta Hurleyta ennen lähtöään. Myöhemmin Miles löytää maahan haudatut Karlin ja Rousseaun ruumiit.

Yön aikana Claire huomaa Christianin pitelevän Aaronia sylissään ja lähtee tämän kanssa hyläten Aaronin puunkoloon. Sawyer löytää Aaronin, muttei Clairea. Sawyer ja Miles kohtaavat Jackin ja Katen. Sawyer kertoo heille Clairestä sekä hyökkääjistä ja käskee Katen palata rannalle Milesin ja Aaronin kanssa. Jack ja Sawyer löytävät helikopterin ja siihen kahlitun Frankin. Vapautettuaan Frankin he menevät pelastamaan Hurleytä Orkidea-asemalta Frankin jäädessä kopterille. Pelastettuaan Hurleyn, Jack riitelee Locken kanssa saarelta lähtemisestä ja saaren suojelemisesta. Sawyer, Jack ja Hurley kohtaavat Katen helikopterilla Sayidin ja Frankin kanssa. He ovat lentämässä pois saarelta, mutta polttoaineen ollessa vähissä Sawyer päättää hidastaa sen loppumista vähentämällä helikopterin painoa. Hän kuiskaa jotain Katelle ja hyppää mereen. Hän ui takaisin rannalle, jossa hän kohtaa Julietin. Sawyer huomaa savua pelastuslaivan suunnalta ja tajuaa sen räjähtäneen. Sawyer seisoo rannalla, kun saari alkaa loistaa valoa ja katoaa siirtyen uuteen paikkaan.

Saaren jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oceanicin kuutosten (Jack, Kate, Hurley, Sun, Sayid ja Aaron) päästyä pois saarelta, jakson Mukava juttu kotona takaumat paljastavat, että Kate antoi osan saamistaan korvausrahoista Sawyerin tyttärelle, Clementinelle, Sawyerin pyydettyä tätä ennen hyppäämistään helikopterista mereen.

5. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Välähdyksen jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oudon välähdyksen jälkeen Sawyer ja Juliet tapaavat Charlotten, Milesin, Rosen, Bernardin ja muut lennon 815 selviytyjät ja huomaavat, että heidän leirinsä on oudosti kadonnut. Faraday esittelee itsensä Sawyerille ja kertoo, ettei leiri ole kadonnut, vaan sitä ei ole vielä rakennettu ja koska Ben siirsi saarta, se sai saaren liikkumaan ajassa. He ovat menneisyydessä. Ryhmä alkaa etsiä jotain maamerkkiä tietääkseen missä ajassa he ovat.

Muutaman välähdyksen jälkeen ryhmä lähtee takaisin rannalle, jossa heidän päälleen alkaa yllättäen sataa tulinuolia. Ryhmä erkanee toisistaan pysyäkseen hengissä. Kolme muukalaista hyökkää Sawyerin ja Julietin kimppuun sekä haluaa vastauksia uhaten leikata Julietin käden irti. Yllättäen Locke saapuu paikalle ja tappaa yhden sekä haavoittaa kahta heistä. Sawyer, Juliet ja Locke kyselevät kahdelta henkiin jääneeltä keitä he ovat. Lopulta Juliet tajua näiden olevan Toisia, koska nämä puhuvat latinaa toisilleen. Ryhmä saapuu leiriin, jossa Richardilla on vankeina Faraday, Charlotte ja Miles. On vuosi 1954. Kun yksi Toinen, Ellie vie Faradayn purkamaan Jughead-vetypommia, Sawyer osoittaa Ellietä aseella voidakseen pelastaa Faradayn. Sawyer saa tietää, että Faradayn kertoi Ellielle heidän olevan tulevaisuudesta ja etteivät he ole osa Yhdysvaltain armeijaa, niin kuin Toiset uskovat.

Uuden välähdyksen myötä Toiset katoavat. Sawyer ja muut huomaavat Charlotten nenästä vuotavan verta ja tämän lopulta pyörtyvän. Juliet ja Faraday yrittävät herättää Charlottea, joka tulee lopulta tajuihinsa. Sawyer ja Locke lähtevät toisella saarella sijaitsevalle Orkidea-asemalle, jonka he uskovat olevan ainoa keino aikahyppyjen pysäyttämiseksi. Kun he palaavat rannalle, leiri on ilmestynyt sinne, mutta se on hylätty. He löytävät soutuveneen ja päättävät lähteä sen kanssa Orkidealle. Soutaessaan kohti saarta, jotkut alkavat ampua heitä takaa päin. Juliet saa ammuttua yhden hyökkääjistä, mutta tapahtuman keskeyttää uusi välähdys.

Ampujat ovat poissa ja ryhmä on soutamassa kaatosateessa. He pääsevät saarelle ja myöhemmin he löytävät Jinin, joka on sittenkin elossa. Jinin kanssa he jatkavat matkaansa kohti Orkidea-asemaa. Matkalla välähdyksiä alkaa tulla enemmän ja ne muuttuvat kivuliaikski myös muille kuin Charlottelle. Sawyer, Juliet ja Miles saavat päänsärkyä ja heidän nenästään alkaa vuotaa verta. Charlotte ei kestä välähdyksiä ja menettää jälleen tajuntansa. Faraday päättää jäädä Charlotten luo. Muu osa ryhmästä löytää Orkidea-aseman paikan, jonka tilalla olevaan kaivoon Locke laskeutuu. Locke lopettaa välähdykset ja aikahypyt siirtyen samalla itse pois saarelta.

1974[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Faraday kertoo Sawyerille, Julietille, Milesille ja Jinille Charlotten kuolleen. Ryhmä kuulee ampumisen ääniä ja naisen kirkumista. Lähestyessään ääniä he näkevät kaksi miestä pitämässä naista panttivankina ja tappamassa tämän miestä. Sawyer ja Juliet uhkaavat miehiä aseilla ja käskevät näitä laskemaan aseensa. Toinen miehistä ampuu Sawyeriä, minkä vuoksi tämä ja Juliet ampuvat miehen itsepuolustukseksi. Nainen esittäytyy Amyksi ja sanoo, että heidän täytyy haudata miehet ja viedä hänen miehensä Amyn väelle. Kun he lähtevät Amyn väen luo, he tulevat sähköaidan luokse. Amy laittaa aidan pois päältä ja kävelee sen ohi, mutta Sawyer, Juliet, Faraday, Miles ja Jin menevät tajuttomiksi. Amyn paljastetaan käyttäneen korvatulppia.

Sawyer palaa tajuihinsa sohvalta. Sawyer kertoo Horace-nimiselle miehelle nimensä olevan Jim LaFleur ja että hän oli kapteeni saarelle haaksirikkoutuneessa veneessä. Horace uskoo tarinan ja sanoo, että saarelta lähtee seuraavana päivänä sukellusvene ja että Sawyerin ja hänen ystäviensä täytyy olla siinä. Sawyer kysyy voisiko hän etsiä ”toisia ystäviään” saarelta, mutta Horace ei anna tähän lupaa. Pian selviää, että Horace ja Amy ovat osa Dharma Initiativea. Samana iltana Richard saapuu parakeille vaatimaan selitystä kahden miehensä katoamiselle. Sawyer päättää ottaa vastuun itselleen ja selittää Richardille, ettei hän ole Dharmassa, vaan että hän tuntee Locken, jonka Richard tapasi muutamaa vuotta aiemmin yhden välähdyksen seurauksena. Lopulta he tekevät sopimuksen ja Richard lähtee. Sawyerille selviää, että hän on vuodessa 1974, joka on Dharman alkuaikaa saarella. Horace antaa Sawyerin ja tämän ystävien jäädä saarelle vielä kahdeksi viikoksi, jotta he voivat etsiä ystäviään (Lockea), ennen menoaan toiselle saarelta poistuvalle sukellusveneelle. Juliet haluaisi lähteä, mutta Sawyer ei. Hän muistuttaa Julietia, ettei heillä ole mitään minne palata, koska on vasta vuosi 1974. Sawyer kysyy flirttaillen Julielta, kuka vahtisi hänen selustaansa, jos Juliet lähtisi.

1977[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmen vuoden kuluessa Sawyer on vielä saarella ystäviensä kanssa. He työskentelevät Dharmassa ja asuvat parakeilla. Sawyer on rakastunut Julietiin, jonka kanssa hän asuu yhdessä. Hän toimii Dharman turvallisuuspäällikkönä ja on erittäin luotettavan henkilön maineessa. Eräänä aamuna Jin soittaa Sawyerille ja kertoo Jackin, Katen ja Hurleyn palanneen saarelle. Sawyer lähtee tapaamaan heitä ja kertoo olevansa Dharmassa, ja että on vuosi 1977. Hän neuvoo kolmikkoa teeskentelemään uusia Dharma-tulokkaita välttääkseen kysymykset. Myöhemmin ajassa taaksepäin matkustanut Sayid kaapataan viidakosta ja häntä luullaan Toiseksi.

Sayid pakenee muutamaa päivää myöhemmin nuoren Benin avustuksella. Sayid ampuu Benin, jonka Jin myöhemmin löytää ja kantaa takaisin parakeille, jossa häntä yritetään parantaa. Sawyer pyytää apua Jackilta, joka ei kuitenkaan suostu. Sawyer ja Kate vievät tajuttomana olevan Benin Toisille, jotka voisivat parantaa tämän. Richard kertoo, että tämän jälkeen Ben ei olisi enää samanlainen. Turvallisuustoimissa oleva Phil huomaa videonauhan, jossa näkyy, että Sawyer ja Kate veivät Benin pois. Tämän vuoksi Sawyerin on pakko lyödä Phil tajuttomaksi ja sitoa tämä kaappiin. Seuraavana päivänä Oceanicin kuutoset sekä Sawyer ja Juliet pitävät kokouksen ja yrittävät keksiä mitä tehdä. He päättävät lähteä rannalle ja aloittaa alusta. Jaksossa Muuttuja Radzinsky löytää Philin kaapista ja vangitsee Sawyerin sekä Julietin vaatien selitystä. Sawyer ei kerro mitään, minkä vuoksi Radzinsky alkaa pahoinpidellä häntä. Tohtori Chang keskeyttää kuulustelut ja käskee kaikkia lähtemään saarelta lähestyvän vaaran takia. Sawyer ehdottaa naisten ja lasten menevän sukellusveneeseen ja lähtevän. Sawyer suostuu kertomaan kaiken, jos hän ja Juliet saavat paikan sukellusveneestä. He pääsevät veneeseen, mutta päättävät lähteä sieltä Katen kertoessa Jackin aikeista räjäyttää vetypommi, joka muuttaisi kaiken saarella tapahtuneen, minkä vuoksi Oceanicin lento 815 ei ikinä joutuisi saarelle. Sawyer sanoo Jackille, että hän olisi voinut estää Anthonya murhaamasta vanhempiansa vuosi sitten, muttei tehnyt sitä, koska mennyt on mennyttä ja Jackin tapauksessa myös. Koska Jack ei usko tätä, Sawyer päättää pahoinpidellä Jackin ja lopulta lähes tappaakin hänet. Juliet on kuitenkin Jackin puolella ja sanoo, ettei osaa ikinä kaivata Sawyeriä, jollei edes tunne häntä.

Kun Jack valmistautuu pudottamaan pommin Joutsen-asemalle, Phil ja tämän miehet yrittävät estää häntä ampumalla. Sawyer, Juliet, Kate ja Miles tulevat Jackin apuun, mistä seuraa intensiivinen taistelu. Lopulta Jack saa vetypommin pudotettua, mutta heidän yllätyksekseen se ei räjähdäkään, vaan aiheuttaa sähkömagneettisen kentän aktivoitumisen. Kaaoksessa Sawyer huomaa Julietin tippuvan kuiluun. Pudotuksesta selvinnyt Juliet räjäyttää pommin, mikä aiheuttaa kirkkaan välähdyksen.

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kauden avauksessa Sawyer herää kraatterin viereltä. Sawyer uskoo suunnitelman epäonnistuneen ja raivostuu Jackille. Sawyerin ja Jackin tapellessa Kate kuulee Julietin avunhuudon kuilun pohjalta. Henkiinjääneet raivaavat yhteistoimin romua kuilun suulta ja Sawyer pääsee laskeutumaan Julietin luo. Hän löytää Julietin elossa, mutta vakavasti loukkaantuneena ja jumissa romun alla. Juliet sanoo, että he voisivat mennä kahville ja kumpikin maksaisi omansa. Sawyer muistuttaa olevansa paikalla ja he suutelevat. Juliet ilmoittaa, että hänellä on jotakin erittäin tärkeää kerrottavaa, mutta hän kuolee Sawyerin syliin ennen kuin ehtii sanoa sen.

Sawyer pyytää Milesiä mukaansa hautaamaan Julietin ruumiin. Haudalla Sawyer pyytää Milesiä käyttämään lahjaansa ja kertomaan mitä Julietin piti sanoa hänelle. Miles kuulee Julietin sanovan “Se toimi.”

Toiset saavat kiinni Sawyerin ja Milesin ja Sawyer kuljetetaan tajuttomana Toisten Temppeliin. Temppelissä he tapaavat loputkin ryhmästään; Katen, Jackin, Jinin, Sayidin ja Hurleyn. Sawyer pakenee Temppelistä ja kohtaa John Locken hahmossa olevan savuhirviön. Sawyer liittyy Locken joukkioon aikeenaan kuitenkin paeta saarelta ilman Lockea. Kauden lopussa Sawyer on yksi harvoista alkuperäisen joukkion eloonjääjistä.

Vaihtoehtoinen aikajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtoisessa aikajanassa James työskentelee etsivänä Los Angelesin poliisipiirissä yhdessä parinsa Miles Straumen kanssa. James on palannut Australian matkalta, jolla hän etsi Sawyeriä, miestä joka aiheutti hänen vanhempiensa kuoleman. Lentoasemalla James törmää käsiraudoissa olevaan Kateen, mutta antaa tämän mennä.

Myöhemmin James joutuu pidättämään sekä Katen että Sayidin ja kohtaa myös Sunin ja Jinin. Kauden päätösjaksossa James on sairaalassa ja yrittää saada syötävää temppuilevasta karkkiautomaatista. Juliet ja James kohtaavat automaatilla. Kosketus saa kummatkin ”muistamaan” välähdyksiä elämästään saarella. James ja Juliet suutelevat. Jakson päätteeksi he saapuvat yhdessä kirkkoon ja kohtaavat jälleen toverinsa saarelta.